Sportstuif Nederweert groeit verder! | Week 10, 2024

Maandag 4 maart

Sportstuif Nederweert is inmiddels 6 weken geopend en op het wasknijperbord zijn al 14 namen te vinden! Deze week hebben 6 kinderen hun eerste dag bij ons gehad en hebben we 3 dagen kinderen ontvangen. Op maandag hebben we voor het eerst kinderen opgehaald van De Tweesprong. Vanaf de eerste dag, wordt meteen een vaste ophaalplek afgesproken met de kinderen en juf of meester. Natuurlijk zijn we herkenbaar aan de blauwe Sportstuif trainingspakken, maar creëren we hiermee extra vastigheid en veiligheid voor de kinderen.

 

Na de warming-up met poorttikkertje op het grote kunstgrasveld, waren de kinderen uitgeraasd en hebben we Fopbal gespeeld. Een spel waarbij de deelnemers in een kring staan en de middelste persoon de medespelers probeert te foppen, door te doen alsof hij/zij de bal gooit. Voor alle 7 kids een nieuw spel, dat met een tennisbal is afgewisseld voor de jongste spelers.

 

Dinsdag 5 maart

Na aankomst bij de BSO bij Merefeldia, krijgen de kinderen altijd een vrij speelmoment om te doen wat ze zelf willen: buiten sporten, knutselen, kleuren, spelletjes spelen, met blokken spelen, etc. Vaak is voetbal populair, maar er wordt ook letterlijk meterslang geloomd. Na het vrije speelmoment wordt er na het gezamenlijke fruithapje een geplande beweegactiviteit gedaan.

Hoepelpong, ook wel "de kindervariant van bierpong genoemd”, waarbij 2 teams de tennisballen in elkaar hoepels proberen te gooien in 2 achtereenvolgende beurten was de kernactiviteit van dinsdag. Door steeds de opstelling te (laten) wisselen na elke ronde, werd het spel interessant en uitdagend gehouden.

  

Donderdag 7 maart

Vandaag hebben we voor het eerst beide auto's tegelijkertijd gebruikt voor het ophalen van de kinderen, waarvan één voor het eerst naar Budschop ging. Na deze week al een vangspel en mikspel te hebben gedaan, was het nu tijd voor een actiever spel met 6 deelnemers. Via een obstakel strijden 2 teams tegen elkaar, voor welk team het eerst 3 op een rij krijgt in de hoepels. Het komt niet alleen aan op rennen, maar ook strategisch denken. Vervolgens hebben we afgesloten met Stopdans. Iedereen danst op de muziek en verandert in een standbeeld wanneer deze stopt. Beweeg je nog, dan ben je af!

 

Waar sommige kinderen soms nog wat verlegen, terughoudend of juist uitgelaten zijn op de eerste dag(en), voelen de meesten zich al snel thuis op de BSO en doen ze vol enthousiasme mee aan de activiteiten! Voor sommigen is een, of soms zelfs twee, proefdagen de ideale oplossing om te kijken of Sportstuif past bij hun kind. Net als vorige week, was er donderdag een gratis proefdag.



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches