Pedagogisch overleg en start van de lente! | Week 12, 2024

Maandag 18 maart
In ons wekelijkse overleg, hebben we de stand van zaken en toekomstplannen besproken met onze regiomanager in Asten. Hierin wordt de voortgang besproken, komen succesverhalen en aandachtspunten naar boven en kunnen we onze vragen stellen. 

Met acht kinderen hebben we de middag voornamelijk doorgebracht op het kunstgrasveld, uiteraard wederom na het vrij spelen, fruit- en drinkmoment. Via deze structuur geven we de kinderen bewust een bepaalde structuur in de dag. Met trappelend benen, stonden de kinderen voor de deur om zo snel mogelijk te kunnen starten met de sportactiviteiten. Chaos-tikkertje (met enkele varianten) was de geplande warming-up, waarna het kleurenreactiespel is gedaan. Wat gaaf om de kinderen zo fanatiek bezig te zien, waarbij vanuit allerlei posities hun alertheid en reactievermogen op de proef wordt gesteld.

 

Dinsdag 19 maart
’s Ochtends zijn de inschrijvingen voor onze hardloopgroep voor volwassenen (opbouwend naar 5km) officieel geopend. Hiermee willen we sportparticipatie in de regio vergroten en ons inzetten voor meer dan alleen kinderen. Aanmelden kan via deze link.

In de middag mochten we zeven kinderen ontvangen op de BSO, waarmee we eilandtikkertje hebben gedaan als warming-up. Hierna hebben we levend airhockey gespeeld, waarbij de deelnemers tussen elkaars pionnen proberen te scoren door met een kegeltje de tennisbal te slaan, terwijl ze op de buik liggen achter twee pionnen (hun goal). Door regelmatig te wisselen in tegenstander en een van de deelnemers in te zetten als ballenjongen of -meisje, kon iedereen actief meedoen!

 

Woensdag 20 maart
De officiële start van de lente! Deze zonnige dag is door team Nederweert geholpen bij de Vossenjacht van het team van Veldhoven RKVVO. Deze namiddagactiviteit werd er met zo’n 40 kinderen (van verschillende Sportstuif vestigingen) in groepjes fruit gegeten en daarna een route gewandeld, waarbij onderweg groepsopdrachten gedaan werden.

Op het eind van de route konden de kinderen zelfs nog de paashaas zoeken, die zich verstopt had en met hem op de foto en kregen na afloopt allemaal een bedankje! Een dag als vandaag is ook voor ons als begeleiders leuk. Niet alleen om zoveel blije gezichten te zien, maar ook om de samenwerking tussen collega’s te ervaren en te leren van elkaar.

Donderdag 21 maart
Onze dag begon op ons kantoor in Asten, met een pedagogisch overleg onder leiding van de twee pedagogische coaches die we bij Sportstuif in dienst hebben. Het doel van het overleg was om vragen en struikelblokken op pedagogische punten te bespreken, die we vooraf ingediend hadden. Niet alleen ons team, maar ook het team van RKVVO, Weert en de regiomanager waren hierbij aanwezig.

Door onze ervaringen en oplossingen met elkaar te delen, komen vergelijkbare situaties ter sprake en kunnen we gezamenlijk op zoek gaan naar een passende oplossing om kinderen bijvoorbeeld meer te stimuleren om actiever mee te doen aan sportactiviteiten of een verbeterde omgang met andere kinderen. Zo blijven we van elkaar leren en kunnen we meer betekenen voor het welzijn van de kinderen bij Sportstuif.

Na het gesprek is er verder gewerkt aan de administratie, die uiteraard ook moet gebeuren. Om 14:30 vertrokken we met beide Sportstuif auto’s om de vijf kinderen op te halen. Op het kunstgrasveld hebben we verschillende spellen gedaan: olifantentikkertje, katapult-estafette en ringwerpen. Iets voor 18:00 werden alle kinderen weer opgehaald en zat de middag er weer op.

  

Vrijdag 22 maart
Ondanks dat vandaag geen kinderen op de planning stonden voor de BSO, betekent het niet dat we een dag als vandaag niets te doen hebben. Vanuit thuis hebben we verder gewerkt aan de voorbereiding van de komende week. Zo wordt er elke vrijdag de weekplanning van de komende week definitief gemaakt en gedeeld, maar ook de evaluatie van de afgelopen week gedaan, om constant te blijven verbeteren in ons aanbod.

Daarnaast is een dergelijke dag geschikt voor de voorbereidingen van extra activiteiten en projecten, zoals de Paaseierenjacht van 29 maart (aanmelden kan nog via deze link) en de Paaseieren Speurtocht (meer informatie) van 22 t/m 29 maart. Hiervoor zijn inkopen gedaan en social-mediaberichten gedeeld. Houd onze Instagram- en Facebookpagina dus goed in de gaten!

Voor de Paaseieren Speurtocht zijn vandaag de geplastificeerde paaseieren verstopt rondom basisscholen in (en rondom) Nederweert. Lees je deze blog dus nog vóór 29 maart 15:00, bestaat er een kans dat nog een van de tien paaseieren gevonden moeten worden. Ga dus op speurtocht, om mogelijk een leuke prijs te winnen!



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches