Nieuwe Sportstuif-papa & derde auto | Week 15, 2024

Maandag 8 april
Drie van onze begeleiders gingen vandaag op pad om de kinderen op te halen op school. Door de groeiende groep en de vele aanmeldingen vanuit De Kerneel, was onze ophaalroute anders dan voorheen. Met twee nieuwe kinderen, van de acht vandaag, landden we rond 15:00 weer op de BSO en werd er meteen creatief aan de slag gegaan. Niet alleen kleurplaten, maar ook tatoeages werden ingekleurd!

Zoals gewoonlijk, aten we rond 15:30 ons fruithapje en dronken we een bekertje suikervrije ranja. Meteen daarna gingen we sporten op het grote kunstgrasveld, rechtsachter. Daar deden we enkele tikvarianten en gingen we piongooien met tennisballen. Vanuit twee kanten probeerden de deelnemers zo veel mogelijk pionnen om te gooien voor hun team. Deze werden steeds opgeteld als alle pionnen om waren gegooid. Door onze spellen af te wisselen (tikspellen, coördinatiespellen, denkspellen, estafetteraces, parcours, etc.) laten we hen kennismaken met verschillende sporten, plezier beleven en stimuleren we de ontwikkeling op cognitief- en motoriek gebied.

 

Dinsdag 9 april
Vandaag was een speciale dag voor een van onze begeleiders! Dylano is deze ochtend papa geworden van zijn zoontje. Van harte gefeliciteerd! Omdat ons team nu uit vier personen bestaat, hoefde er gelukkig geen vervanging geregeld te worden en konden de kinderen aan de slag met hun vaste begeleiders!

In de pannakooi speelden we met 9 kinderen het spel “de vloer is lava”. Ze kregen de opdracht om zo veel mogelijk van de verspreide pionnen te verzamelen, zonder de grond tussen de hoepels te raken. Vervolgens werd er nog poortbal gespeeld in verschillende varianten: op groot veld, in een kring, omgedraaid en met één hand op de rug. Ondanks de kinderen voornamelijk stilstaan tijdens het spel, was het behouden van de juiste positie om te spelen fysiek best lastig!

  

Woensdag 10 april
Op deze zonnige dag ontvingen we drie kinderen op de BSO en nodigden we vestiging Weert uit om met hun kinderen langs te komen. Omdat De Schrank al vroeg uit is op woensdag, aten we met ons eerste kind alvast de lunch na aankomst bij Merefeldia. In het zonnetje op het terras van de club speelden we Mikado totdat de andere twee kinderen werden opgehaald bij de Tweesprong en de twee begeleiders van Weert nog met vier kinderen aankwamen.

Na wat vrij spelen met de soldaatjes, blokken en voetbal zijn we met zijn alle gaan samenzitten voor het fruithapje, met een bekertje suikervrije ranja. Aan tafel leerden we elkaar wat beter kennen en bespraken we onder andere de Paaseierenjacht, waar Weert ook aan meedeed. Tijdens de eerste activiteit nam team Nederweert het op tegen team Weert, in wie de hoogste toren kon bouwen van allerlei materialen in drie minuten tijd. Team Weert won de eerste twee rondes van torenbouwen, waarna team Nederweert de hoogste tot dusver bouwde. De vier begeleiders gaven tips en hielpen de teams opgang. Uiteindelijk hebben we met z’n alle een megatoren gemaakt in 5 minuten tijd. Het werd nog spannend of deze bleef staan door de windstoten!

Na dit bouwspel was het tijd voor een actiever spel: pizzakoeriertje. Om eerst de balans te oefenen, namen de deelnemers een verbindingsstuk van een hoepel in de hand, als een pizzadoos over het uitgezette terrein met hoepels. Toen de coördinatie en de balans op de proef gesteld was, was het tijd om elkaars pizza van de hand af te tikken, zonder dat de eigen pizzadoos op de grond viel. De zweetdruppels druppelden van de rode hoofden af, nadat we afsloten met slingertikkertje. Daarna dronken we nog een bekertje water in de kantine en ging Weert terug naar hun eigen BSO en werden onze eerste kinderen opgehaald. Inmiddels uitgeraasd hebben we nog Dino-kwartet gespeeld en de dag rond 17:15 afgesloten.

 

Donderdag 11 april
In de ochtend hebben we onze derde Sportstuif-auto opgehaald! Met twee auto’s haalden we tegelijk de zes kinderen van de dag op bij De Schrank en De Kerneel. De middag begon met Dokter Bibber, loomen, spelen met de blokken, de knuffels en werd er Mikado gespeeld. Met de vitamines en het bekertje ranja in de maag, gingen we naar het kunstgrasveld en namen we onze grote muziekbox weer mee. Sprintend naar het veld, hadden de meeste kinderen zoals gewoonlijk enorm veel zin in de sportactiviteit. Kloktikkertje was het warming-upspel, waarna de deelnemers met uitgezette pionnen en een goal slalomvoetbal hebben gespeeld. Daarna is er nog even vrij gevoetbald en hebben we wederom een rondleiding gedaan.

Vaak zien we dat de kinderen elkaar al kennen via school, vrienden, familie of hun sportvereniging. Daardoor voelen ze zich al snel op hun plek bij Sportstuif Nederweert! Terwijl de eerste kinderen al opgehaald waren, speelden we nog Dino-memory, werd er geloomd en verstoppertje gespeeld in de kantine.

 

Vrijdag 12 april
Wederom hadden we vandaag geen kinderen en konden we onze dag besteden aan taken als het uitwerken van sportplanningen, personeelsplanning en speciale middagactiviteiten, zoals de Oud-Hollandse Spelen van vrijdag 26 april. Voor meer informatie en aanmelden, klik op de link!



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches