Handbal, voetbal & minigolf | Week 8, 2024

De carnavalsvakantie is alweer voorbij, waarmee week 8 wordt ingeluid. Er zijn vier nieuwe kinderen geweest op de BSO, waardoor er langzaam een leuke groep ontstaat om uitgebreidere sport- en spelactiviteiten mee te doen. Deze week zijn de weersomstandigheden niet altijd even goed geweest, maar hebben we buiten onder andere gehandbald en gevoetbald. Deze zijn afgewisseld met bordspellen zoals Bert Bever, Dino Kwartet en UNO en Memory. Ook zijn er ook veel armbandjes en ringen geloomd, in allerlei verschillende kleuren.

Maandag 19 februari
Met een groepje van 4 kinderen zijn er in het begin van de middag kleurplaten gekleurd en een aantal bordspellen gedaan. Het waaide behoorlijk buiten, maar toch is er fanatiek gevoetbald in de pannakooi. Het blijft nou eenmaal de favoriete sport van veel kids en dus ook de meest aangevraagde activiteit. Twee kinderen hebben tijdens hun kennismaking ook meegedaan en mogen ervaren hoe leuk het is om bij Sportstuif begeleid te kunnen sporten en spelen na school. Naar eigen zeggen, wilden ze liever nog even blijven. Dat is een mooi compliment!

  

Dinsdag 20 februari
Van de 5 kinderen vandaag zijn er 3 nieuwe gezichten, maar omdat ze elkaar allemaal al kenden was er al snel een klik. Het werd een iets rommeligere dag dan vooraf gepland, waar uiteindelijk alsnog veel activiteiten zijn gedaan. Voorafgaand aan het fruit eten, hebben we met de kinderen vooral geloomd. In de middag is de pannakooi gebruikt om verschillende tikspellen te doen als warming-up en is erna nog gehandbald. Middels een gevarieerd aanbod, laten we onze deelnemers kennismaken met verschillende sporten en zetten we in op een brede ontwikkeling.

Donderdag 22 februari
Deze dag hebben de kinderen gespeeld met een aantal nieuwe materialen. De tafeltennisbatjes, zachte tennisset en legerpoppetjes bleken meteen een goede aankoop geweest te zijn. Hiermee konden de kinderen hun energie kwijt en vrij spelen. Vervolgens hebben we een minigolfwedstrijd gedaan met de zachte tennisset in de kantine. Deze waren de ideale lengte voor de slag en maakte het spel een stuk veiliger. Met allerlei obstakels zoals krukjes, stoelen, kussen werd er steeds een nieuwe baan gemaakt, waardoor er afwisseling ontstond in de moeilijkheidsgraad. Afsluitend kregen de kinderen nog een speculaaskoekje en is er nog een groot slagveld nagebouwd van legerpoppetjes. 

  



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches