Contract getekend en tweede auto | Week 9, 2024

Inmiddels alweer de laatste week van februari, waarbij het zonnetje zichzelf weer af en toe liet zien. Deze week zijn er drie nieuwe kinderen gestart op de BSO en zijn er veel activiteiten gedaan. Ook is het contract met RKSV Merefeldia getekend en staat de tweede Sportstuifauto klaar sinds deze week, om dubbele ritten te gaan doen!

Maandag 26 februari

De eerste dag van de week is afgetrapt met een indoor kaartenestafette, gezien de weersomstandigheden ver van ideaal waren. Tijdens deze activiteit streden de vier deelnemers in team van twee tegen elkaar, om zo snel mogelijk hun kaartenset bij elkaar te krijgen. Via een klein parcours liepen ze steeds om de beurt naar de grote tafel om daar een kaart om te draaien. Met wat achtergrondmuziek en deelnemende begeleiders, was deze middag erg spannend en leuk!

 

Dinsdag 27 februari

Vandaag stond de activiteit krabbenbal centraal, waarbij de vijf deelnemers als een krab over het veld liepen (handen en voeten op de grond en buik de lucht in) om te scoren in de goal van de tegenstander. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Er zijn ook varianten gedaan, zoals op de knieën en op de billen. Vervolgens is er afgesloten met een trefbalspel, waarbij de pionnen in het midden moesten worden opgegooid vanuit achter de goal.

Woensdag 28 februari

Op deze dag ontvingen we slechts één kind, die meteen zijn eerste dag had. De begeleiding doet uiteraard ook graag mee aan activiteiten, waardoor het nooit saai wordt. Er werd gevoetbald in de pannakooi en Dino Memory was het gekozen spel na de lunch. Het kortetermijngeheugen van de begeleiders was niet opgewassen tegen het kinderbrein. In de namiddag is er gebruik gemaakt van de schiet-en-vang-set en buiten nog gesofttennist. Het liefst waren er nog enkele rally’s gespeeld toen mama alweer langskwam! Door de 1-op-1-begeleiding, hadden we de mogelijkheid om het kind goed te leren kennen en activiteiten op de individuele behoefte af te stemmen.

Donderdag 29 februari

Twee van de vier kinderen hadden vandaag hun eerste dag bij Sportstuif en hebben na de gezamenlijke lunch met fruit en suikervrije ranja, hun eigen regels mogen bedenken tijdens frisbeeën. De kinderen kennen elkaar al van school, waardoor kennismakingsspellen dus niet meer nodig waren. Door henzelf de regels te laten bepalen, stimuleren we de ontwikkeling van creativiteit en samenwerking, doordat we de automomie van het kind centraal zetten. 

 



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches