I’m very pleased with the care and enthusiasm of this BSO! I have tried other BSOs as well and left all of them to stick with this one! By far here is the best! They genuinely enjoy being around and playing with kids! My sons love going there. Best staff ever!

Feyza Ucak Feyza Ucak
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspelletjes bij zomerse temperaturen week 36-2023

Maandag 4 september
De tweede schoolweek was weer begonnen! Met in totaal 61 kinderen op de BSO kon dit niet anders dan een goede start van de week worden. De weersvoorspellingen zagen er ook goed uit: zonnig met temperaturen tot wel 32 graden en dat betekent natuurlijk… Wateractiviteiten! We begonnen de week voor de oudere kinderen met bommetje waterspel. Een spel waarbij de kinderen sponsen met water aan elkaar doorgeven en zodra de bom afgaat, mogen ze deze boven hun hoofd leeg knijpen. VERKOELEND! Voor de jongere kinderen was er een leuke water estafette uitgezet: bekertjes water verplaatsen van A naar B met behulp van een tennisracket. Het spelen met water was zo leuk dat de kinderen door bleven spelen en sommige kinderen zelfs hele emmers water boven hun hoofd leeg gooiden. Voor de fanatieke kinderen werd er na wat verkoeling ook nog een lekker potje KUBB gespeeld met meester Brian. De dag is voorbij gevlogen!
 

Dinsdag 5 september
Vandaag hebben we wederom heel veel waterspelletjes gedaan, want het was WARM! Met de kleinste kinderen hebben we het bommetje waterspel gespeeld. Er waren glimlachjes te zien van oor tot oor. De iets grotere kinderen mochten zich gaan wagen aan de buikschuifbaan. Heerlijk glijden en verkoelen over een zeil met zeep en water. Ook de juffen en meesters konden niet droog blijven en schoven een aantal keer poserend over de baan heen! Samen met de oudste kinderen heeft meester Brian het spel superbal gespeeld. Bij dit spel is het de bedoeling dat de kinderen elkaar afgooien. Ben je afgegooid dan wacht je even aan de kant, maar zodra degene die jou had afgegooid ook is afgegooid, mag je zelf weer meedoen! Doel? Eén kind die overblijft en álle kinderen heeft afgegooid. Al met al weer een geslaagde dag met spellen die we deze week zeker nog vaker zullen zien.
 

Woensdag 6 september
De ochtend werd gestart met de eerste les van Sportstuif Peutergym! Kinderen van 2 en 3 jaar mochten bij juf Yvonne allerlei beweegspelletjes doen zoals gooien met verschillende ballen, balanceren over de stapstenen en springen over het hekje. Een supere leuke eerste les! Daarna volgde de BSO middag. Zoals de meeste kinderen gewend zijn begint de woensdag met lekkere boterhammen eten bij Sportstuif samen met de juffen en meesters. Na kort vrij spelen was het alweer tijd voor de middag activiteiten. Het buikschuiven en de waterestafette waren zo goed bevallen bij de kinderen dat deze vandaag weer zijn gespeeld! Ook nu weer was het plezier van alle gezichten af te lezen. Na een ongeveer een halfuurtje spelen was het wel even tijd om heerlijk wat water te gaan drinken en fruit te eten met zijn allen. Dat konden we wel gebruiken na het spelen!
 

Donderdag 7 september
Vandaag een hele drukke dag met maar liefst 70 kinderen. Dat belooft een gezellige dag te worden. Met de kleinste kinderen is er lekker gespeeld onder de watersproeier samen met juf Lisanne en juf Linde. Er werd gesprongen, gedanst en gespetterd en ook de juffen moesten aan een beetje nat worden geloven. Met de middelgrote kinderen hebben we een water variant gespeeld van de steen papier schaar estafette. Verloor je als steen van papier tijdens de battle? Dan mocht je jezelf nat maken met een spons boven je hoofd. Ook het spel superbal was erg gewild bij de grotere kinderen. Om de dag gezellig met zijn allen af te sluiten mocht iedereen die nog wilde verder spelen op de buikschuifbaan.
 
Vrijdag 8 september
Om een beetje rust op een dag te creëren voor de kinderen hebben we wat nieuwe regeltjes bij het fruit eten. Een van de regels is: blijven zitten aan tafel totdat al het fruit op is. Is het fruit op? Dan breng je eerst je drinkbeker naar binnen, laat je je eventueel insmeren met zonnebrand en dan mogen de kinderen op het veld gaan zitten om te wachten op de activiteiten. We merken dat dit rust geeft aan de kinderen hierdoor de middag meer gestructureerd verloopt waardoor er meer speeltijd over blijft! Vandaag konden de kinderen kiezen om binnen rustig te knutselen, buiten onder de sproeier te spelen of samen met meeste Bart en meester Mark flessenvoetbal te spelen. Al met al was het een zeer geslaagde week. Op naar volgende week!
 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches