Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Veel buiten spelen bij Sportstuif in week 8-2021

Maandag 22 februari
Weer een nieuw begin van de week bij onze kinderopvang! Deze middag hadden we een wandeling en spelen op de speelweide op het programma staan. Nadat we de kinderen uit school hadden opgehaald, fruit hadden gegeten en even vrij hadden gespeeld, deden we de jas aan en liepen we richting het park in Meerhoven. Het was een fijne wandeling van zo'n 15 minuten. In het park zijn we eerst naar een meer gelopen om daar de eendjes te voeren, dat was leuk! Vervolgens gingen we naar de speelweide: een heel groot grasveld waar je van allerlei spelletjes kan spelen. We hadden een leuk tikspel gedaan. Ook ligt er in het park een grote berg, waar je helemaal naar boven kan klimmen! En dat hadden we gedaan. Toen we boven waren hadden we een erg mooi uitzicht over Meerhoven! Na een uurtje wandelen en spelen waren we weer terug bij Sportstuif en hebben we nog lekker even buiten gespeeld! Het was een middag met veel buiten zijn en dat is heel erg fijn!

 

Dinsdag 23 februari
Wat een stralende dag in Meerhoven! Het was een zonnige dag en daar houden wij van! Om 14.30 uur gingen we de kinderen ophalen van Salto-school de St@rtbaan en Basisschool 't Slingertouw. Twee leuke scholen waar we elke dag komen om kinderen op te halen. Aangekomen bij VV DBS hadden we eerst wat vrij gespeeld. Enkele kinderen gingen buiten voetballen, enkele gingen kleuren en sommige kinderen gingen met de lego mooie bouwwerken maken. Na zo'n 15 minuten gingen we fruit eten en praatten we over de dag op school. Kinderen hebben vaak leuke verhalen te vertellen over wat goed is gegaan op school en of ze nog iets geleerd hebben. Erg leuk om allemaal te horen! Na het fruit eten gingen we naar buiten en deze middag stond Chinese muur en hockey op het programma. Chinese muur blijft populair bij de dinsdaggroep dus dat spelen we ook regelmatig! Bijna iedereen was aan de beurt gekomen om de tikker te zijn dus na zo'n 30 minuten hadden we even een pauze genomen om uit te rusten van al dat rennen. Vervolgens gingen de kinderen de hockeysticks binnen halen en gingen we een partijtje hockey spelen! Wat erg leuk was om te zien, was dat kinderen elkaar gingen helpen met het vasthouden van de hockeystick en het slaan van de bal. Erg lief en erg behulpzaam! Na het partijtje hockey hebben we nog buiten gespeeld totdat we een koekje of cracker gingen eten. Het was een leuke middag!

 .

Woensdag 24 februari
Wederom een zonnige middag in Meerhoven! Pedagogisch medewerker Lex ging deze middag met de kinderen lasergamen bij Sportstuif Best! Hoe gaaf was dat! In Best hebben de kinderen lekker buiten gespeeld en een paar potjes lasergamen gedaan. Bij Sportstuif hebben we hele gave materialen om spellen mee te doen zoals: lasergamen, boksspullen, archery-tag, springkussen, parachute en nog veel meer! Naast dat we tikspelen en verschillende sporten doen, nemen we dus ook regelmatig een van de genoemde spellen mee. En dat vinden de kinderen natuurlijk erg gaaf! Nadat we terug waren in Meerhoven, hadden we nog buiten gespeeld en met de Clics gespeeld. Het was een leuke middag die snel voorbij vloog!

Donderdag 25 februari
Vandaag hadden we drukke middag bij de noodopvang. Er waren 20 kinderen die na schooltijd naar onze buitenschoolse opvang kwamen. Een gezellige groep waarin iedereen vriendjes en vriendinnetjes heeft om mee samen te spelen. De activiteit van deze middag was spelen in het sportspeeltuintje en vrij spelen. In het sportspeeltuintje staan verschillende apparaten waarop je krachtoefeningen kan doen. Daarnaast is er ook een schommel, een zandbak, evenwichtsbalken en een speelhuisje dus voor ieder wat wils! Ook deze middag vloog voorbij en voordat we het wisten waren alle kinderen opgehaald door hun ouders en konden we terugkijken op een leuke middag!

Vrijdag 26 februari
Op vrijdag begonnen we de middag bij onze kinderopvang om 12.00 uur. Nadat we de kinderen hadden opgehaald van school, gingen we lunchen. Tijdens de lunch zetten we vaak zachtjes muziek aan en praten we over de alledaagse dingen. Na de lunch zijn we buiten gaan voetballen! Om de beurt deden we keepen en schieten op doel en na 10 keer kijken wie het meest gescoord had. Dat was leuk! Om 14.30 uur gingen we de andere kinderen ophalen van de scholen. Pedagogisch medewerkers Harry en Yvonne waren er deze middag om met de kinderen te sporten en bewegen. We hadden het spel 'Kreeftentikkertje' gedaan. Een tikspel waarbij je als een kreeft moet gaan lopen als je getikt bent! Dat zag er leuk uit! Ook deden we nog wat krachtoefeningen tussendoor zoals opdrukken en squats. Voor sommige kinderen nog best moeilijk, maar na wat aanwijzingen en tips lukte het iedereen! 
 

We kunnen terugkijken op een ontzettend mooie zonnige week met veel buitenspelen! Kortom: Genieten!



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches