Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportweek van de Fontys bij Sportstuif in week 25-2021

Maandag 21 juni
Deze week kwamen er de hele week elke dag vanaf de ochtend al kinderen naar onze kinderopvang. De kinderen van basisschool de Startbaan hadden een juni vakantieweek dus de vanaf 07.30 uur stonden de eerste kinderen aan de deur. Ook was er deze week nog een speciale verrassing voor de kinderen: er was een Sportweek van de Fontys Sporthogeschool bij onze Sport BSO. Vier studenten van de opleiding Sportkunde kwamen elke ochtend en elke middag naar onze BSO om leuke sportactiviteiten met de kinderen te doen. Het thema van deze week was de Olympische Spelen. Elke activiteit werd gestart met een leuke dans en we speelden verschillende activiteiten. Aangezien er op maandagochtend ontzettend veel regen uit de lucht kwam, hebben we de kinderen binnen gespeeld en zelf leuke spelletjes bedacht. In de middag was de officiële opening met alle kinderen. Daarnaast speelden we verschillende spelletjes met een bal. Het was een leuke eerste dag van de Sportweek!
 

Dinsdag 22 juni
Op dinsdagochtend waren de Fontys studenten er weer en hadden ze een super leuk spel voorbereid: een tikspel met kaarten! Kinderen moesten tijdens het spel ook een beetje nadenken en dat was ook wel eens leuk om te doen! Op het eind van het tikspel hadden alle kinderen een kaart in de hand met een cijfer erop. Vervolgens kregen ze een opdracht en ze moesten de opdracht zo vaak uitvoeren als het cijfer op de kaart. Een kind had bijvoorbeeld een kaart met cijfer 6 en de opdracht was opdrukken. Dan ging het kind 6 keer opdrukken. Het spel speelden we een aantal keer en de kinderen hadden veel plezier! In de middag haalden we alle andere kinderen op van school en gingen we fruit eten. Na het fruit eten stonden de studenten weer klaar om te gaan dansen met de kinderen. Tevens hadden zij een estafette spel klaargezet en een voetbalspel. Alle kinderen vonden het top en deden dan ook goed mee! Het was weer een leuke dag op onze SportBSO. 
 

Woensdag 23 juni
Het was een mooie dag om buiten te spelen! Zeker ook voor de Peutergym die Sportstuif elke woensdagochtend organiseert. Om 10.00 uur startten weer de activiteiten van de studenten. Er waren 7 kinderen deze ochtend dus een klein groepje om mee te spelen. Ze speelden een trefbalspel en een spel met rennen en dobbelstenen. Het was weer een en al plezier! In de middag waren we weer gestart met de openingsdans en vervolgens stond er een spel met springen op het programma. Kinderen ginge met een pittenzakje in de hand door de hoepels kruipen en springen en moesten zo snel mogelijk het pittenzakje naar de overkant brengen. En dat deden ze erg goed! De rest van de middag hebben we de kinderen nog lekker buiten gespeeld en binnen met de lego mooie bouwwerken gemaakt. 
 

Donderdag 24 juni
Deze ochtend hadden we een grote groep kinderen. Maar liefst 15 kinderen kwamen in de ochtend al spelen bij onze sportieve BSO. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd! Deze ochtend stonden er twee verschillende spellen op het programma: Dansen en uni-hockey! We hadden deze keer groepjes gemaakt met de meisjes en met de jongens, ook wel eens leuk! Het partijtje uni-hockey werd super enthousiast gespeeld en de meisjes dansten in het rond en maakten plezier! Het was erg leuk! In de middag kwamen er nog 20 kinderen en konden we fruit gaan eten. We hadden deze keer verschillende soorten fruit zoals meloen, ananas, komkommer, appel en peer. Jammie dat was smullen! De activiteit van deze middag was de 'Meerkamp'. Drie verschillende spelletjes die elk groepje ging doen: touwtrekken, skippyballen race en sponzenloop. Het was een enorm succes bij de kinderen! Vooral het touwtrekken ging enorm fantiek en was genieten om naar te kijken! Een top dag weer!
 

Vrijdag 25 juni
De laatste dag van de week hadden we weer twee activiteiten van de Fontys studenten, één in de ochten en één in de middag. In de ochtend speelden de kinderen het spel 'Tienbal' en knotshockey. Beide super leuke spellen met veel beweging en samenwerken. En dat samenwerken is altijd leuk en goed om met de kinderen te doen. Kinderen leren bij onze kinderopvang om te gaan met winst en verlies, samenwerken en sportief te spelen. Dit staat in onze visie beschreven. Maar het allerbelangrijkste is dat ze in een veilige omgeving met veel plezier kunnen spelen en bewegen! En dat bewegen was wel gelukt deze dag. In de middag was de afsluiting van de sportweek. We dansten nogmaals de Sportweek-dans en we speelden nog de spellen 'ringen-voetbal' en trefbal. Iedereen deed goed mee en de studenten genoten ook zichtbaar van alle kinderen. Ook deze dag was ontzettend leuk! Bedankt Fontys Sporthogeschool studenten voor de super leuke week!



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches