Both my children have been attending Sportstuif in Meerhoven for thé last couple of years. They both really enjoy it, especially the focus on Sports and outdoors that the organization offers. The staff is very friendly, attentive to the children needs and gives daily updates on the activities done during the day. Communication between staff and parents has always be very good and prompt. Overall we think this is the best BSO in the area. Definitely recommended! 😃

Linda Mac Linda Mac
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwpret tijdens deze winterse week met: skiënde beer, sneeuwbal tikkertje en meer! Week 3-2024

Maandag 15 januari
Vandaag werden we allemaal verrast wakker met een flink pak sneeuw! Voor veel kinderen, juffen en meesters betekende dat dikke pret. Het ophalen van alle kinderen verliep daardoor wel ietsjes langzamer dan normaal, maar hoe kan dat ook anders als er overal sneeuw en ijs te zien is, dat is natuurlijk ook geweldig. Na een lekker hapje fruit was er besloten om binnen te blijven vandaag, omdat sportpark DBS heel erg glad was om overheen te lopen. De oudere kinderen konden kiezen tussen verschillende activiteiten zoals, pingpongen, weerwolven of meedoen aan de beyblade battles. Vorige week hebben wij een gaaf beyblade stadion aangeschaft voor de kinderen en deze wordt al dagen volop gebruikt en zo ook tijdens de beyblade battles. De jongste kinderen hebben samen met meester Stan en juf Linde geoefend met het leren van elkaars namen middels het namen rol spel. Terwijl een bal over de tafel werd gerold moest de naam van iemand aan de andere kant van de tafel genoemd worden. Er werd hier lekker winters afgesloten met de activiteit skiënde beer. Tijdens dit spel staan de kinderen op skies en gaf meester Stan commando's zoals tak of wak. Bij tak moesten de kinderen bukken op de skies terwijl ze bij wak moesten springen over een water wak. Er was enorm veel gelachen en de kinderen deden super mee!

 

Dinsdag 16 januari
Ook vandaag was het nog ijzig koud en dat betekende maar één ding: lekker veel bewegen en goed warm blijven! Na een heerlijke hapje fruit waagde een grote groep oudere kinderen zich aan een heus sneeuwballen gevecht samen met meester Puk en meester Brian. De koude ballen vlogen iedereen om de oren en ook de meesters wisten niet ongeschonden uit deze strijd te komen. In de tussentijd werden er binnen volop sneeuwpoppen geknutseld door de jongste kinderen. Juf Yvonne had een mooi voorbeeld geknutseld die de kinderen met een twist na mochten maken. Sommige sneeuwpoppen werden verblijd met mooie handschoenen en andere sneeuwpoppen moesten genoegen nemen met twee bezems in de hand. De oudere kinderen die niet naar buiten wilden hebben binnen weer gezellig met de beyblades gespeeld. Om 16:30 was het tijd voor een lekker koekje en werden langzaam de eerste kinderen alweer opgehaald.

 

Woensdag 17 januari
Breek de week en die starten zoals gewoonlijk met een leuk weetje op woensdag! Wist je dat je bij je geboorte 300 botten hebt en als je volwassen bent je er nog maar 206 over hebt? 'S middags rond 12:30 kwamen de eerste kinderen alweer op de BSO aan. Omdat de scholen vroeg uit zijn op woensdag is het altijd de bedoeling dat alle kinderen hun eigen lunch meenemen om deze vervolgens samen op te eten bij Sportstuif. Daarna hebben de kinderen altijd ruimte om lekker vrij te spelen. Het schaakbord wordt dan vaak uit de kast gehaald, maar ook de domino steentjes zijn de laatste weken erg populair. Rond 14:30 wordt de woensdagmiddag activiteit gedaan waarbij de jongste kinderen lekker konden waterverven! De mooie werkjes konden de kinderen vervolgens laten drogen op het nieuwe whiteboard of de grote zwarte tafel. De overige kinderen hebben in de kantine getallen gym gespeeld. Bij dit spel roept iemand met hoe veel handen, voeten, kniën en ellebogen een tweetal de grond mag raken, bijvoorbeeld met twee handen en twee voeten. De kinderen kunnen dit oplossen door de ander als kruiwagen vast te pakken. De kinderen zijn altijd erg creatief wat altijd leidt tot hilarische oplossingen.

​ 

Donderdag 18 januari
De ena laatste dag van de week is alweer aangebroken. De sneeuw ligt nog steeds overal, omdat het 's nachts nog enorm vriest. Desondanks is de pannakooi is gelukkig een plek waar weer normaal in gespeeld kan worden. Daarom gingen de kinderen die naar buiten wilden een voetbaltoernooi spelen in de pannakooi. Er werd fel gestreden van alle kanten, doelpunten werden gescoord en ook panna's leverden een punt op. Het fanatisme spatte er vanaf waardoor de kinderen lekker warm bleven. De jongere kinderen hebben gezellig just dance gedaan in de kantine op het grote scherm. Liedjes zoals, 'wakka wakka', 'Mario' en 'What does the fox say' zijn voorbij gekomen. Vandaag is er ook weer enorm gelachen met zijn allen. Om 17:30 was het alweer tijd voor een lekkere cracker en begon het buiten alweer donker te worden.

 

Vrijdag 19 januari
De temperatuur nam weer wat toe vandaag. Het zonnetje liet zich af en toe ook gelden en dat betekende dat we lekker naar buiten gingen met zijn allen. Van jong tot oud hebben we een mini games estafette gespeeld. Er werd afgetrapt met een gezamenlijk potje sneeuwballen tikkertje. Was je getikt dan moest je een sneeuwbal in je handen nemen en kon je bevrijd worden door iemand die deze sneeuwbal uit je handen sloeg. Daarna werd de groep opgesplitst in de eigen basisgroepen en werd er van spel naar spel gegaan. Spel 1 was hoofd schouder knie lintje: een simpel commando spelletje waarbij het lintje zo snel mogelijk gepakt moest worden zodra het commando lintje werd gegeven. Spel 2 was steen, papier, schaar estafette: vanuit twee kanten wordt er gesprongen door de hoepels totdat beide kinderen elkaar tegenkomen en dus niet verder kunnen springen. Er wordt dan een steen, papier, schaar battle gespeeld waarbij de winnaar weer verder mag springen door de hoepels. Tot slot moesten de kinderen bij spel 3 een vorm namaken. Aan het einde van het veld lag een vorm geknutseld met verschillende kleuren bouwstenen. Aan de kinderen de taak om exact dezelfde vorm na te bouwen met de eigen bouwstenen. Het was weer een geslaagde week met zijn allen en hoewel de sneeuw erg leuk was, kijken we ook wel weer uit naar volgende week waarbij de temperatuur weer boven de 0 uit gaat komen en we weer lekker naar buiten kunnen met zijn allen.

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches