Both my children have been attending Sportstuif in Meerhoven for thé last couple of years. They both really enjoy it, especially the focus on Sports and outdoors that the organization offers. The staff is very friendly, attentive to the children needs and gives daily updates on the activities done during the day. Communication between staff and parents has always be very good and prompt. Overall we think this is the best BSO in the area. Definitely recommended! 😃

Linda Mac Linda Mac
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Opening BSO met veel plezier en buiten spelen! Week 16-2021

Maandag 19 april
Wat was het leuk om iedereen weer te zien bij onze kinderopvang! Op maandag mochten we weer volledig open en konden we dus ook alle kinderen weer ophalen van de verschillende scholen. Dat was super leuk! Ook startten Desiree Bogers vandaag bij Sportstuif Meerhoven. Een nieuwe enthousiaste medewerker die elke maandag komt sporten en bewegen met de kinderen. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur gingen we de kinderen ophalen van de scholen. Nadat we allemaal bij de BSO waren, gingen we vrijwel direct buiten fruit eten. Alle kinderen hadden natuurlijk veel te vertellen over hoe het met ze ging en wat ze allemaal gedaan hadden de afgelopen tijd. Dat was erg leuk om te horen allemaal! Na het fruit eten gingen we twee spellen doen: een warming-up tikspel en kwartetten. Beide spellen werden met veel enthousiasme gespeeld, vooral het kwartetspel! De kinderen mochten bij dit spel zo snel mogelijk van één materiaal 4 stuks verzamelen. Maar ondertussen konden ook materialen weer afgepakt worden door een ander team dus het was ook opletten! Na de activiteiten speelden we nog de hele middag buiten en maakten we veel plezier! Het was een super begin van de week!
  

Dinsdag 20 april
Op deze dag zagen we weer een aantal kinderen voor het eerst sinds lange tijd. Super leuk om even bij te kletsen met alle kinderen. Ook deze middag was het erg leuk met de activiteiten en het buitenspelen! We speelden twee verschillende spellen: knakworsttikkertje en honkspelen. Bij knakworsttikkertje konden de kinderen even flink rennen en bewegen! Ook vandaag was er een nieuwe medewerker op de groep die vol enthousiasme het tikspel met de kinderen speelde: Maartje Derix komt het team in Meerhoven elke dinsdag versterken. Daarnaast speelden we een honkloopspel: er waren twee teams, waarbij er één veldteam was en één slagteam. Een kind van het slagteam mocht de bal in het veld schoppen of slaan. Als het veldteam de bal had, moesten ze zo snel mogelijk een treintje achter elkaar maken en de bal achterwaarts doorgeven. Dat was leuk!! Na zo'n 20 minuten wisselden we van activiteit en zo konden alle kinderen beide activiteiten spelen. Na de activiteiten genoten we nog volop van de zon en het buitenspelen. Een groepje kinderen had zelf een hardloopwedstrijd opgezet, een groepje kinderen waren aan het voetballen, een groepje kinderen maakten tekeningen en een kind was een mooi domino-bouwwerk aan het maken. We hebben ontzettend genoten van deze middag!
   

Woensdag 21 april
Op woensdag hadden we 12 kinderen die kwamen spelen bij Sportstuif na schooltijd. Tijdens de lunch werd er, zoals gewoonlijk, erg goed gegeten en gedronken door de kinderen en ook kletsten we over de afgelopen dagen en over wat we die middag gingen doen. Het was stralend weer dus we gingen dan ook meteen naar buiten na het middageten. We speelden een potje voetbal, we deden een potje boksen en maakten acrogym-kunstjes. Vervolgens hadden we de activiteit 'Hoepelpong'. Een spel waarbij de kinderen pittenzakjes probeerden te gooien in de hoepels van het andere team. Het doel was om zo snel mogelijk alle hoepels voor het eigen team te verzamelen. Dat was leuk! Ook ging teamleider Yvonne met een aantal kinderen springtouwen. We zongen het liedje van 'Beertje, beertje draai eens rond' en we telden hoe vaak we achter elkaar konden springen. Dat was ook echt genieten met de kinderen! Op het eind van de middag wilden de kinderen graag nog verstoppertje spelen dus dat deden we. Het is zo leuk om te zien als kinderen zelf komen met het idee om een spel te spelen dus dat moedigen we ook alleen maar aan. Het was werderom een middag met veel bewegen en plezier!
  

Donderdag 22 april
Op donderdag is het de drukste dag van de week. We hebben dan meer dan 40 kinderen die komen spelen bij Sportstuif. Dat is natuurlijk super leuk en we maken er dan ook elke donderdag één groot speelfestijn van! We haalden de kinderen op van de scholen en eenmaal aangekomen bij Sportstuif gingen we nog even vrij spelen. Rond 15.15 uur aten we met in de groepen fruit en kletsen we over de schoolweek. Vervolgens gingen we werderom twee verschillende activiteiten doen: superbal en de zoektocht naar voorwerpen. De kinderen waren met beide activiteiten erg enthousiast en deden ook goed mee! Ook vandaag was er een nieuwe pedagogisch medewerker op de groep, Davey Ewalds! Welkom Davey! Na de activiteiten speelden we nog tot 17.30 uur buiten en de kinderen deden verschillende spelletjes: voetballen, fietsen, springen op de skippybal, een fantasiespel, hockey en er was nog een groepje kinderen verstoppertje aan het spelen. De middag vloog voorbij!
    

Vrijdag 23 april
De laatste dag van de week was al weer aangebroken. Wederom was het zonnig en konden we ons weer opmaken voor een fijne middag buitenspelen. We speelden vandaag verschillende afgooispelletjes waaronder 'iemand is 'm niemand is 'm'. Wij als pedagogisch medewerkers doen altijd mee met de activiteiten en zeker een afgooispelletje vinden we leuk! Na de activiteit gingen een aantal kinderen met de lego spelen en enkele kinderen gingen voetballen. Iedereen had weer een fijne middag gehad! We kunnen terugkijken op een super leuke, zonnige week met alleen maar blije gezichten!
   



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches