A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lente en Pasen themaweek in week 13-2024

Maandag 25 maart
Het is weer maandag en dat betekend een nieuwe week. We begonnen de week goed met een zonnetje achter de wolken en een graad of dertien. Deze week staat in het thema van Pasen en de lente. Vandaag kwam Savannah ons helpen. Zij en juf Linde deden samen met basisgroep een Tik je bent een bij. Dit spel is een variant op drie is te veel. Hierbij zijn alle kinderen, op twee of drie kinderen na, werkbijen. De andere kinderen zijn de koninginnen. De koninginnen moeten proberen om de werkbijen af te tikken. Als ze bijen getikt zijn, moeten ze terug naar de bijenkorf. Dit is een apart stuk in het speelveld. Er is maar ruimte voor twee bijen, dus als er een derde bij bijkomt, mag de eerste bij weer terug het veld in en mag dit kind weer meedoen. Basisgroep twee deed samen met meester Stan de bloem en de bij. Dit spel is een variant op kat en muis, alleen proberen de bijen nu de nectar van de bloem te stelen in plaats van de staart van de muis. Ook Thijs kwam een handje helpen vandaag. Hij deed samen met basisgroep drie acrogym. Basisgroep vier deed het ABC-renspel in het thema lente samen met meester Brian en meester Puk. Bij dit spel staat er één tikker in het midden van het speelveld. Dit is de koningin van de bijen. De tikker gaat het alfabet af in zijn hoofd. Een van de andere kinderen roept’’ stop’’. De tikker vertelt bij welke letter van het alfabet hij is gebleven. De kinderen moeten een woord roepen in het thema van de lente om vrij naar de overkant te mogen. Bij de letter ‘’B’’ kunnen ze bijvoorbeeld het woord bloem of bij zeggen. Als de kinderen geen woord weten, moeten ze naar de overkant rennen. Hierbij kunnen ze getikt worden. Als je getikt bent, word je de nieuwe tikker. Ook na de activiteiten bleven de kinderen nog lekker actief buiten spelen. Het was weer een top dag!

 

Dinsdag 26 maart
Het is de tweede dag van de Pasen en lente themaweek. Daarom gaat basisgroep een stoepkrijten. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze tekenen, maar het is natuurlijk extra leuk als ze iets tekenen dat past bij het thema van deze week, zoals bijvoorbeeld een bloem! Basisgroep twee gaat vandaag creatief aan de slag. Zij maken vandaag vliegers. Dit doen zij door twee stokjes te kruisen en dit kruis vast te maken aan een ruit van papier. Als de kinderen dit aan elkaar vast hebben gemaakt, kunnen ze een touwtje vastmaken in het midden van de vlieger. En dan is het spelen maar! Ook basisgroep drie gaat vandaag creatief aan de slag, maar dan wel buiten! Zij gaan bloemenkettingen maken. Op het grasveld in de buurt van de pannakooi groeien ontzettend veel margrieten. De kinderen kunnen een klein gaatje maken aan de achterkant van de bloemsteel. Hier kan dan weer een andere bloem doorheen. Ook hier wordt dan weer een klein gaatje in gemaakt en zo kunnen de kinderen er een mooie slinger, kroon of ketting van maken! Basisgroep vier gaat vandaag aan de slag met het Zweedse spel KUBB. Bij dit spel heeft elk team een aantal houten blokken die door de tegenstander omvergegooid moeten worden. Superleuk, want je moet ze om proberen te gooien met andere blokken. De kinderen doen hier altijd fanatiek mee!

 

Woensdag 27 maart
We zijn alweer halverwege de week. Vandaag was alle regen al in de ochtend gevallen en bleef het de rest van de dag lekker droog! Na de kinderen op te hebben gehaald was het tijd om samen te lunchen. Er werd gezellig gekletst en na de lunch gingen veel kinderen naar buiten. Ook werden de activiteiten voorbereid. Basisgroep een ging vandaag knutselen. Het paasweekend staat voor de deur, dus de kinderen maakten vandaag paasmandjes. De combinatie van het vouwen en knippen van het papier was voor sommige kinderen nog iets te moeilijk, maar met de hulp van de juffen en een aantal oudere kinderen kwamen alle kinderen er wel uit! Na al het vouw- en knipwerk was het tijd om de mandjes te versieren. Veel kinderen kozen ervoor om allerlei paaseieren in verschillende soorten kleuren, maten en patronen te tekenen. Superleuk! De kinderen waren trots op hun werkjes en speelden er de rest van de dag nog mee. Basisgroep twee deed vandaag paaseieren bingo. Buiten, rondom het veld, waren allerlei afbeeldingen van paaseieren verstopt. Ieder kind kreeg een kaart met daarop alle paaseieren die ze zouden moeten zoeken. Zo gingen de kinderen individueel of in groepjes op zoek om alle paaseieren te vinden. Als de kinderen een paasei gevonden hadden, mochten ze deze afstrepen op hun bingokaart. Een spannende zoektocht, want de meeste kinderen wilden natuurlijk de eerste zijn die alle paaseieren gevonden had! Basisgroep drie deed vandaag een lente- en paasquiz. Bij deze quiz stelde meester Brian verschillende vragen waarbij hij de kinderen steeds drie antwoordopties gaf. De kinderen moesten vervolgens naar het vak van het juiste antwoord rennen. Zo konden ze punten verdienen. De kinderen hebben zich weer vermaakt en de dag vloog voorbij!

 

Donderdag 28 maart
Het was vandaag droog met een zonnetje, maar er stond ook veel wind! Veel kinderen hielden hun jassen daarom aan vandaag of speelden tijdens het vrij spelen binnen. Met de activiteiten gingen we wel gezellig met z’n allen naar buiten. Basisgroep een deed vandaag een Lente bingo. Deze activiteit leek op de paaseieren bingo van de woensdag, maar dan waren de afbeeldingen in een lente thema! De kinderen waren druk op zoek naar alle plaatjes en renden rond het veld. Zo bleef iedereen toch lekker warm. De activiteit ging super goed en de kinderen hadden alle afbeeldingen kunnen vinden. Toch was één van de afbeeldingen nog een hele challenge! Uiteindelijk liepen alle kinderen met een volle bingokaart naar binnen. Basisgroep twee zou vandaag aan de slag gaan met het Paas dobbelspel. Bij dit spel lagen er zes pionnen verdeeld over het speelveld. Onder deze pionnen lagen de delen van een paashaas. Onder één van de pionnen lag bijvoorbeeld een oor, onder een andere de snuit, onder een andere de ogen etc. Alle pionnen waren genummerd. De kinderen zouden een dobbelsteen moeten gooien en vervolgens naar de bijpassende pion moeten rennen. Zo konden ze alle onderdelen van de paashaas verzamelen. Als één van de nummers dubbel werd gegooid, moest de pion alsnog worden aangeraakt. Helaas gooide de wind roet in het eten. Ondanks dat de onderdelen van de paashazen onder de pionnen lagen, blies de wind de papieren onderdelen alle kanten op. Basisgroep twee sloot daarom bij basisgroep drie aan. Het paas dobbelspel is uiteindelijk na de activiteit nog wel binnen gespeeld, want daar hadden we natuurlijk geen last van de wind! Basisgroep drie deed dus samen met basisgroep twee omgekeerd verstoppertje. Hierbij moet één iemand zich verstoppen en mag de rest gaan zoeken. Heb je diegene gevonden? Dan moet je erbij gaan zitten. Basisgroep vier ging vandaag aan de slag met bloemenkwartet voetbal. Bij dit spel moeten de vier teams bloemen verzamelen door goals te maken bij de andere teams. Als je een goal maakt, mag je een van de bloemen van het andere team meenemen. Als je vier dezelfde bloemen hebt verzameld, heb je een kwartet. Het team met de meeste kwartetten wint. De kinderen deden erg fanatiek mee en bleven ook bij dit spel lekker warm!

 

Vrijdag 29 maart
Vandaag hebben de Startbaan en de Slingertouw scholen een studiedag. De kinderen zijn daarom vanaf 7:30 welkom op de BSO. Rond acht uur komen de eerste kinderen binnen wandelen. Op het begin van de ochtend was het nog wat fris, dus speelden de meeste kinderen binnen. Om 10:00 hebben we op studiedagen het eerste fruitmoment van de dag. Na gezamenlijk fruit te hebben gegeten gingen veel kinderen naar buiten. Het is intussen al wat warmer geworden. Ook speelden we binnen een aantal potjes tafeltennis. Zo gaat de ochtend snel voorbij! Om 12 uur is het tijd om te lunchen en na de lunch worden de kinderen van de andere scholen opgehaald. Het is dan inmiddels middag en dus tijd voor de activiteiten. Basisgroep een ging vandaag bowlen in paasthema. De kinderen moesten zo veel mogelijk paashaasjes omgooien met een bal. Basisgroep twee deed vandaag een paaseierenrace. Bij deze estafettevorm moesten de kinderen een route afleggen waarbij ze een paasei mee moesten nemen. En dit was een uitdaging, want dat ei lag op een lepel! Als het ei viel mochten de kinderen het ei oprapen en moesten ze drie tellen wachten voordat ze verder mochten lopen. Basisgroep drie deed vandaag een paas-woordzoeker. Hierbij lagen er allerlei woorden gerelateerd aan Pasen onder een aantal pionnen. De kinderen moesten deze woorden onthouden en vervolgens gaan zoeken in een woordzoeker. Degene die de woordzoeker als eerste af heeft en de oplossing gevonden heeft, wint het spel. Het paasweekend staat voor de deur, dus dat betekend drie dagen weekend en paaseieren zoeken! We willen iedereen een fijn Pasen en een heerlijk weekend wensen!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches