Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lachen, gieren en brullen met binnen- en buiten activiteiten in week 46-2023

Maandag 13 november
Ondanks het zeer regenachtige weer begon de week zoals altijd weer briljant. Samen met alle kinderen is er lekker fruit gegeten en een glaasje ranja gedronken. In de middag klaarde het weer mooi op en kon er heerlijk buiten gespeeld worden. Omdat de kinderen tijdens de schooldag in de pauze niet buiten konden spelen mochten de kinderen vandaag vrij spelen. Zo konden de kinderen die buiten wilden spelen lekker naar buiten en voor degene die dit niet wilde was er binnen genoeg te doen. Onze spelletjekast wordt langzaam steeds wat voller met nieuwe spellen, zoals menselijk lichaam kwartet en bijvoorbeeld nieuwe LEGO. Ook is de inmiddels geliefde chill hoek ook weer uitgebreid met een flink aantal nieuwe kussens. Lekker ontspannen! Het was weer leuk met zijn allen en we kunnen nu alweer niet wachten tot morgen.

 

Dinsdag 14 november
Vandaag hebben we besloten om de hele dag binnen te blijven, omdat er zelfs op het kunstgrasveld grote plassen water begonnen te vormen. Sommige kinderen konden gelukkig hun energie buiten tijdens het wandelen van school naar de BSO nog kwijt door te stampen en springen in de plassen water onderweg. De middag activiteiten zijn vandaag binnen georganiseerd. De jongste kinderen hebben gezellig gedanst tijdens het spel Just Dance. Op een beeldscherm staat een danser te dansen op een leuk liedje en de kinderen mogen proberen de dans zo goed mogelijk na te doen. De kinderen vonden het heel erg leuk en er was weer veel gelachen. De oudere kinderen hebben een tafeltennis toernooi gespeeld. De inzet van iedereen was fantastisch en er werd door iedereen volop gestreden voor de winst. Mooi om te zien hoe een relatief simpel spelletje zoveel kinderen leuk bezig houdt tijdens een regenachtige middag. Ook was het mogelijk om in de kantine met meester Stan beyblades te bouwen van LEGO om vervolgens een heuze bayblade battle te houden. Welke tol hield het het langste vol zonder stuk te gaan? Zo af en toe kwam het zonnetje toch even door en werd er door sommige kinderen toch nog even kort buiten gespeeld. Om 16:30 was het alweer tijd voor een lekker koekje waarna de eerste kinderen alweer werden opgehaald door hun papas, mamas, opas of omas. Op naar morgen. 

 

Woensdag 15 november
De woensdag is altijd een iets andere dag dan de overige dagen van de week, omdat de kinderen hun boterhammetjes of andere lunch maaltijd gezellig met de juffen en meesters op de BSO kunnen eten. Dit komt natuurlijk doordat alle scholen al vroeg vrij zijn op woensdag. Rond half 3 begon groep 1 met het spannende spel: de grote oversteek. Tijdens dit spel bevinden de kinderen zich steeds in een nieuwe wereld; van jungles, de noordpool tot het grote dierenbos. Bij elke wereld ligt er gevaar op de loer, zo kunnen de kinderen die oversteken getikt worden door jagers. Het is altijd erg leuk om tijdens de spellen, met de jongste kinderen, een fantasiewereld voor de kinderen te bedenken. Iedereen deed plezierig mee en zonder dat we het door hadden speelden we dit spel alweer 30 minuten lang. Groep 2 speelde in de tussentijd tweelingtikkertje waarbij er aan de start van het spel twee tikkers zijn. Tikken zij iemand dan wordt de tweeling een drieling. Wordt er daarna nog weer iemand getikt, dan ontstaan er twee losse tweelinggroepen die allemaal proberen de andere kinderen te tikken. Groep 3 heeft het nieuwe spel vos kom uit je hol gespeeld. Tijdens dit spel is er één vos die aan de andere kant van het veld met zijn rug naar de groep staat. De groep probeert steeds dichterbij de vos te komen en roept ondertussen "Vos komt uit je hol!". Zodra de vos zich omdraait, rent iedereen zo snel mogelijk weer terug naar het begin. Iedereen die wordt getikt is in de volgende ronde ook een vos. 

 

Donderdag 16 november
Het was weer net als gister een heerlijke herfstige dag, koud, droog en zonnig. Niet voor niks dat wij daarom heerlijk hebben buiten gespeeld. De oudste kinderen hebben een stevig potje cricket gespeeld. Dit spel is sinds het langskomen van de honkbal- en cricket vereniging 'All in Veldhoven' tijdens de herfstvakantie erg populair onder de oudere kinderen. Niet voor niks dat alle kinderen erg fanatiek en leuk mee speelden. De jongste kinderen hebben hoepel verovertje gespeeld. Éen iemand staat in het midden en daaromheen staat een kring met alle andere kinderen die elk in een hoepel staan. Er ligt echter 1 hoepel in de kring die niet bezet is door kinderen. Degene in het midden staat moet proberen deze vrije hoepel te veroveren, maar de kinderen in de kring proberen dit te voorkomen door steeds door te springen naar de vrije hoepel. Het was een erg leuk gezicht en we hebben veel leuke kikkersprongen en hazen sprongen gezien. Groep 2 heeft in de middencirkel nog cirkel rugby gespeeld wat een leuke variant is op het echte rugby spelletje. Morgen is het alweer vrijdag!

 

Vrijdag 17 november
Vandaag kan het niet anders dan een mooie afsluiter van de week worden. Sommige kinderen zijn al een beetje zenuwachtig, omdat morgen Sinterklaas alweer in Nederland aankomt! Veel van onze kinderen volgen het Sinterklaasjournaal op de voet en hebben alle 'probleempjes' die de Sint en zijn pieten onderweg tegenkwamen allemaal meegekregen. Veel kinderen zullen de Sint morgen begroeten tijdens de intocht van Sinterklaas. Na de leuke verhalen van alle kinderen en een lekker stukje fruit zijn we naar buiten gegaan. De jongste kinderen hebben een gelukstestafette gespeeld. De grotere kinderen hebben vogeljacht gespeeld. Een jager probeert alle vogels te tikken, maar zodra een vogel veranderd in een flamingo door op een been te gaan staan, is hij vrij. Weet de jager wel een vogel te vangen dan beland hij in de kooi. Andere vogels kunnen je dan weer bevrijden door drie kikkersprongen te maken en vervolgens de gevangen vogel te tikken. Het is een leuk tikspel waar rennen wordt afgewisseld met balans en sprong oefeningen. Leuk! Wij wensen iedereen een ontzettend fijn weekend en allemaal heel veel plezier bij de intocht van Sinterklaas!

  



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches