Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laatste week voor de kerstvakantie met leuke winter- en kerstactiviteiten in week 51-2023

Maandag 18 december
Het was weer maandag en dat betekent nieuwe week, nieuwe kansen en nieuwe spellen! De kerstdagen staan bijna voor de deur en dat betekende dat het vandaag de start was van de kerstmannenjacht. In Meerhoven liggen deze week in totaal 6 kerstmannen verstopt en als je er eentje vindt kan je deze inruilen voor een leuk presentje. Voor de BSO betekende dit verder geen andere dag dan anders. De kinderen kwamen rustig aan op de BSO, kregen een lekker hapje fruit om 15:30 uur en daarna gingen we van start met de eerste week activiteiten! Voor de jongsten betekende dat gezellig gluur kerstmannen inkleuren. Deze kunnen ze voor het raam plakken en als genoeg kinderen dit doen kan er een leuke wandeling langs de gluur kerstmannen gemaakt worden. Groep 2 ging een nieuw en geniaal spelletje sneeuw scheppen spelen. We horen jullie denken: "er ligt toch nog helemaal geen sneeuw?" Dat klopt! Met een blinddoek op, een lepel in de ene hand, een emmer in de andere hand, een tegenstander en een tafel vol watten bolletjes in het midden was hilariteit gegarandeerd. De kinderen moesten geblinddoekt met de lepel zoveel mogelijk watten bollen in hun emmer scheppen. Soms werd er niks geschept en soms een gigantische lepel vol. Het was een heel erg leuk gezicht. De oudste kinderen hebben buiten met meesters Brian en Brian een kerst loopspel gedaan dat een Zweeds loopspel is in het thema kerst. Ook hier werd er fanatiek gerend en werden de vragen soms goed en soms fout beantwoord. Het was een gezellige start van de week.

 

Dinsdag 19 december
Onze dinsdag is altijd een van de wat drukkere dagen op de BSO. Er zijn dan veel kinderen en iedereen heeft dan altijd lekker veel energie van de schoolweek. Deze week is dat zelfs net ietsjes meer, omdat de kerstvakantie natuurlijk bijna voor de deur staat. Veel kinderen zijn dan nog drukker en enthousiaster, omdat ze hele leuke dingen op de planning hebben staan. Het weer buiten liet vandaag te wensen over en dat betekent dat we de hele dag binnen bleven met zijn allen. Voor de oudsten is dit nooit een vervelende tegenvaller, omdat zij dan vaak worden verwend met een spannend potje weerwolven. Verder was het voor groep 3 vandaag tijd om het sneeuw scheppen van gisteren ook eens te proberen. Er is gesmeten met sneeuwballen en enorm gelachen. Groep 2 heeft gezellig kerst krans hangers geknutseld. De kinderen kregen aan het begin een soort platte donut van papier en mochten deze vervolgens met wol helemaal inwikkelen. Daarna was het tijd om te versieren met pompons! Er zijn prachtige hangers gemaakt deze middag. De jongste kinderen mochten hun sneeuwballen gooi skills testen tijdens het spelletje rudolf omver werpen! Op een paar meter staat een grote toren van bekers met daarop de kerstman, een sneeuwpop of rudolf het rendier. De kinderen mochten proberen de hele stapel omver te gooien met 3 ballen. De dag vloog voorbij en om 16:30 kregen de kinderen nog een lekker koekje.

 

Woensdag 20 december
Net als vorige week beginnen we vandaag met een leuk en random feitje op woensdag. Wisten jullie dat het voor ons onmogelijk was om een gezamenlijke kerst foto te maken waar alle juffen en meesters van DBS op staan? De verschillende werkdagen maakten het lastig, maar toch hebben wij een hele leuke foto voor in jullie kerstballen weten te maken, al zeggen we het zelf tenminste. Hier en daar waren er een paar kinderen afgemeld en daarom was het vandaag relatief rustig op de BSO. Dat drukt gelukkig nooit de pret, want de jongste kinderen hebben gezellig sneeuwballen mikken gespeeld in de kantine. Net als gister mocht er gegooid worden op bekers, maar ook mochten er sneeuwballen gegooid worden in emmers. De verste emmer leverde natuurlijk de meeste punten op. Wie wist er de meeste sneeuwballen raak te gooien? Groep 2 heeft buiten op het veld rendier tikkertje gespeeld. Bij dit tik spel zijn er tikkers, rendieren en kerstmannen. De kerstmannen hebben de speciale kracht dat zij getikte rendieren kunnen bevrijden. Een getikt rendier was te herkennen aan het staan op de grond met handen en voeten! Er zijn leuke houdingen van de rendieren voorbij gekomen. De oudste kinderen hebben onder het genot van gezellige kerstmuziek een kerstballen speurtocht gedaan. Rondom het sportpark lagen in totaal 30 kerstballen verstopt (allemaal 1 punt waard) en twee pieken (beiden 5 punten waard). De gevonden kerstballen moesten teruggebracht worden naar de eigen mand voordat er verder gezocht mocht worden. Er werd hard gerend en gezocht, maar uiteindelijk was de laatste kerstbal onvindbaar. Een goede verstopplek zouden wij het noemen, de kinderen waren het daar iets minder mee eens ;).

 

Donderdag 21 december
Kerst staat bijna voor de deur en daarom hebben sommige kinderen vanavond een heerlijk kerstdiner op school met de eigen klas. Alle kinderen nemen een heerlijk gerechtje mee naar school waar ze met zijn allen van mogen smullen. Omdat sommige kinderen hun lekker hapje nog voor moesten bereiden en daarom afgemeld waren voor de BSO, was het vandaag, voor een donderdag, heel rustig op de BSO. De groep jongste kinderen was het grootste en zijn gezellig en fanatiek gaan sneeuwballen blazen. Bij dit spel krijgen alle kinderen een rietje met tussen hen in 1 watje. Ze moeten proberen het watje bij de ander over de finishlijn te blazen dan krijgen ze een punt! Het was fantastisch leuk om te zien. Groep 2 heeft met juf Linde het spel de kerstman zegt gespeeld. Dit is een leuke kerstige variant op het spel commando pinkelen. Groep 3 en 4 zijn hun krachten gaan bundelen en hebben het onstuimige weer getrotseerd door buiten in de pannakooi sneeuwbal mario trefbal te spelen. Tijdens dit fanatieke spelletje trefbal vlogen de ballen je om de oren! Het was weer gezellig met zijn allen en de dag vloog voorbij. Veel kinderen waren al om 17:00 opgehaald en dat betekende een rustig laatste 1,5 uurtje.

 

Vrijdag 22 december
De allerlaatste dag voor de kerstvakantie is aangebroken!!! Iedereen is heel erg enthousiast voor de vakantie. De een verteld dat ze lekker op vakantie gaat naar Duitsland en de ander zegt dat hij gezellig bij familie op bezoek gaat in India. De plannen van de kinderen zijn lekker divers en daarom raken we maar niet uitgepraat over wat iedereen allemaal gaat doen tijdens de vakantie. Natuurlijk hebben we tijdens deze laatste dag van de week ook nog wat laatste winter- en kerstactiviteiten voor de kinderen in petto. De oudste kinderen mochten zich vandaag wagen aan sneeuwballen blazen. De watjes vlogen met hoge snelheden over de tafel heen. De middelste groep kinderen zijn naar buiten gegaan om kerstboom tikkertje. Was je getikt dan veranderde je in een staande kerstboom door je armen te spreiden. Je kon dan weer bevrijd worden als er onder beide armen twee kinderen gehurkt gingen zitten, zij zijn de magische kerstballen. Sommige kinderen wilden eigenlijk liever getikt worden dan rennen, want wie wil er nou niet voor een keertje een versierde kerstboom zijn ;)? De jongste kinderen hebben zich van hun beste dans kant laten zien tijdens een leuke stopdans op kerstmuziekWe hebben weer genoten van een epische week en wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Tot volgend jaar!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches