Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kleurrijke COLOR RUN en nog veel meer: chaos bal, vlinders knutselen en mensen bingo Week 38-2023

Maandag 18 september
Weer een nieuwe week aangebroken en deze starten we vandaag met maar liefst 61 kinderen! We begonnen de week met chaos, niet zomaar chaos natuurlijk, maar het chaos doelen spel! De pannakooi werd opgedeeld in maar liefst 6 verschillende goals. In twee teams is het de taak om je eigen goaltje te verdedigen. Raakt een zachte bal jouw goaltje dan ben je af en moet je door wisselen. Chaos alom en de ballen vliegen van links naar recht en van boven naar beneden. Met de kleinere kinderen werd in de tussentijd hoepeldans gespeeld. Over het veld verdeeld liggen allemaal hoepels en de kinderen mogen op de muziek door het speelveld lopen. Zodra juffrouw Linde, de DJ van vandaag, de muziek uitzet proberen alle kinderen zo snel mogelijk in een hoepel te springen. Het spel wordt steeds moeilijker want per ronde worden er steeds hoepels weggehaald. Wie blijft er het laatste over? Al met al een heerlijke dag met toch nog prachtig nazomers weer.

Dinsdag 19 september
De dag begon met vrij veel wind en flinke bewolking dus dat betekende maar één ding: veel bewegen om het niet koud te krijgen, maar juist warm! Na samen een lekker hapje fruit en drankje op te hebben werd de groep verdeeld in twee groepen. De grotere kinderen gingen op een heel half veld (jazeker, een HALF VELD) voetbal spelen samen met de meesters! Het fanatisme was van een grote afstand nog te zien en veel lachende kinderen renden over het veld. De kleinere kinderen gingen samen met de juffen bootcamp tikkertje spelen. Was je getikt? Dan kregen de kinderen bij de juffen een bootcamp oefening te horen die ze mochten uitvoeren, bijvoorbeeld: 10 squats, 10 seconden knieën heffen, 5 keer opdrukken etc. Dit alles werd afgesloten met een fanatiek potje krabben tikkertje! Wederom veel gerend en gelachen. Op naar morgen waar een groots, en wij herhalen grootse activiteit te wachten staat. De COLOR RUN!

Woensdag 20 september
De wekker ging voor meester Stan en juffrouw Yvonne vroeg, want de eerste voorbereidingen voor de Color Run moesten alweer gedaan worden. Vanaf 12:00 uur kwamen de kinderen ook al aan op de BSO en at iedereen zijn eigen lunch lekker op. Sommigen een boterham, de ander rijst met groente en weer een ander kind crackers. Er werd gesmuld. Rond een uurtje of kwart voor 2 was het voor de 7+ jarige strijders tijd om naar de parkeerplaats te gaan om zich op te maken voor de warming up van de Color Run. Klokslag 14:00 uur ging de muziek aan, vloog het kleuren poeder de lucht in, werd er gedanst en natuurlijk uiteindelijk de route van 2 kilometer gerend. Het plezier was van alle gezichten af te lezen en alle kinderen kwamen in de mooiste kleuren terug op de BSO. Ook voor de kleinste kinderen was er in de tussentijd nog een leuk spelletje klaargezet, skippybal tikkertje. Was je getikt dan mocht je een parcours af gaan leggen op de skippybal. Ineens was het alweer het einde van de middag en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat een epische en vooral zeer geslaagde dag, op naar meer.

Donderdag 21 september
Inmiddels is het alweer halverwege september en dat betekent dat de herfst langzaamaan weer voor de deur komt te staan. Donkere wolken vulden vandaag de lucht boven VV DBS. De weersvoorspellingen beloofden qua buitenspelen niet veel goeds, maar dat zou de pret zeker niet drukken vandaag. In de voorste ruimte werd er heerlijk geknutseld met de kleinste kinderen. Van superhelden, vlinders tot vleermuizen alles kwam voorbij en dat allemaal met de hulp van slechts een houten lepeltje. De oudere kinderen hebben grote mensen bingo gespeeld. In tweetallen mocht je lopend door de kantine op zoek naar een kind die hoorde bij een bingo vak, bijvoorbeeld: iemand die op schaak les zit, iemand met schoenmaat 34, iemand die woont op het huisnummer tussen 15 en 30. Had je iemand gevonden dat schreef je zijn/haar naam in het bijhorende vakje op. Had je een volle kaart dan riep je natuurlijk heel hard BINGO! Na uiteindelijk drie valse bingo’s, met als straf een dansje of een liedje zingen, was er eindelijk een tweetal met een correcte bingo. Ondanks het slechte weer met heel veel regen was ook vandaag weer een hele plezierige dag.

Vrijdag 22 september
De laatste dag van de week was alweer aangebroken. Ten opzichte van de donderdag was het vandaag redelijk weertje met af en toe een klein buitje. Ondanks dat konden we wel weer lekker buiten spelletjes spelen. De kleinere kinderen hebben een dobbel estafette gedaan. Je gooit met de dobbelsteen, rent naar de pionnen verderop en gooit dan de pion om van het getal dat je had gegooid. Wie heeft ze als eerste alle zes omver? Verder hebben de oudere kinderen beat the card gespeeld. Een team rent gezamenlijk naar een stapel kaarten en trekt daar een kaart met een getal. Hebben ze bijvoorbeeld een 10 dan moeten de kinderen de bal 10x proberen over te gooien. Lukt dit dan mogen ze de kaart houden en hebben ze 10 punten verdiend! Ook is er nog gewisseld naar andere oefeningen dan overgooien. Fanatisme bij zowel de jongsten als de oudste kinderen. Het was weer een hele leuke geslaagde week met als hoogtepunt de Color Run. Op naar volgende week!



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches