A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 51-2020.

Maandag 14 december
Bij onze buitenschoolse opvang hadden hebben we deze middag twee leuke spellen gedaan: het overloop-standbeelden-dansspel en de kerstboom versieren! De kerstboom versieren hadden we vorige week ook een keer gespeeld en omdat de kinderen van de donderdaggroep zo enthousiast waren, hebben we hetzelfde spel op maandag nog een keer gespeeld! Ook deze keer was het een feest! Het overloop-standbeelden-dansspel was een zelfverzonnen spel van pedagogisch medewerker Tiago. Alle kinderen moesten starten in de goal en zo snel mogelijk, al dansend, naar de overkant komen. Maar als de muziek stopte, dan moest je zo stil als een standbeeld gaan staan. Ondertussen kwamen Juf Yvonne, Meester Ruben en Juf Laura langs lopen om gekke bekken te trekken en de kinderen aan het lachen te maken. En lachen deden ze! Als je bewoog, moest je even terug naar de goal en opnieuw beginnen. Het was een vrolijke middag met veel kerstmuziek! En als afsluiter van de dag hebben we met alle kinderen een plakje cake versierd met slagroom, smarties en hagelslag! Zo dat was smullen.. Teamleider Yvonne wilde dit graag de hele week doen met de kinderen omdat het de laatste schoolweek was van het jaar en de kinderen altijd zo lief zijn. Het was super lekker en de kinderen hadden ervan genoten. 

Dinsdag 15 december
Dit was eigenlijk de laatste 'normale BSO-middag' van het jaar. Na deze middag moesten we sluiten vanwege het Corona virus en zijn we overgegaan op het aanbieden van noodopvang. Deze middag op onze kinderopvang stond dan ook in het teken van veel plezier maken, leuke spelletjes doen en genieten van al die lachende gezichtjes! We hebben de kinderen gevraagd welke spelletjes ze graag wilde doen. Hieruit kwam een kersttikspel en het overloopspel de Chinese muur. Pedagogisch medewerker Roos had ervoor gezorgd dat beide spellen goed uitgelegd werden aan de kinderen en toen kon er gerend worden! Veel beweging, muziek en plezier, dat was er deze middag te zien en te horen op het sportpark van VV DBS. Ook deze middag hebben we afgesloten met een plakje cake versieren en de kinderen en ouders een hele fijne vakantie wensen en fijne feestdagen! 

Woensdag 16 december
Vandaag stond eigenlijk de woensdagmiddagactiviteit van Samen bij Sportstuif op het programma. Ook deze mocht helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we snel dergelijke activiteiten organiseren voor alle basisschool kinderen in Meerhoven!
Teamleider Yvonne heeft deze middag kinderen van SALTOschool de St@rtbaan, 't Slingertouw Waterrijk en SO de Rungraaf mogen ontvangen voor de noodopvang. We hebben deze middag samen boterhammen gegeten, bordspelletjes gedaan en buiten hebben we het grote-dierenoverloopspel gedaan. Ook was er tijd voor verstoppertje in het donker! 

Donderdag 17 december
Pedagogisch medewerker Harry had deze middag met twee kinderen veel plezier gehad! Hij is met de kinderen naar het sportspeeltuintje, ofwel het beweegpark in Meerhoven, gegaan. Daar hebben ze in de herfstzon allerlei fitness-oefeningen gedaan. Wat zullen die kinderen sterk worden! Het was een erg rustige middag, vergeleken met de 40 kinderen die we normaal op donderdagmiddag mogen ontvangen op onze kinderopvang. Maar we zijn blij dat we gratis noodopvang kunnen bieden voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches