Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 50-2020

Maandag 7 december
Deze middag hebben we binnen gespeeld bij onze kinderopvang! Het was regenachtig en koud, dus we hebben verschillende spelletjes binnen gespeeld waaronder Levend Memory! Iedereen kent vast het spelletje Memory, waarbij je twee dezelfde kaartjes moet vinden. Bij Levend Memory spelen we het spel met de kinderen en verschillende bewegingen. De kinderen hadden tweetallen gemaakt en met het tweetal een beweging bedacht, bijvoorbeeld drie keer in de handen klappen, een rondje draaien en een voetballer nadoen. Ondertussen waren er twee kinderen, de zoekers, even naar een andere groepsruimte gegaan, omdat zij natuurlijk niet de bewegingen en tweetallen mogen zien. Als elk tweetal een beweging had bedacht, gingen ze allemaal verspreid door de groepsruimte staan. De zoekers kwamen eraan en mochten om de beurt een naam van een kind zeggen die vervolgens de beweging liet zien. Wat waren de kinderen creatief met de bewegingen! Ook de zoekers hadden snel memory gevonden! Het was een leuke middag met verschillende kleine spelletjes. 

Dinsdag 8 december
Op dinsdag hebben we met de kinderen verschillende vormen van mikken en vangen gedaan. Mikken en vangen is een grondvorm van bewegen en belangrijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Pedagogisch medewerker Roos had diverse oefeningen bedacht voor de kinderen: met de bal in de hoepel gooien, met een tennisbal in de pylon gooien, stuiteren met de bal en teambal, een spel waarbij kinderen in teams de bal 10 keer naar elkaar moeten overgooien. Op dinsdag hebben we altijd een grote groep kinderen, dus elke vorm van mikken en vangen hebben we in kleine groepjes gedaan. Kinderen waren ontzettend blij als ze raak gooiden en de bal goed gevangen hadden. Erg leuk om de blije gezichtjes te zien! Ook pedagogisch medewerkers Tiago en Lex waren erg enthousiast met Teambal. Zij waren de aanvoerders van de teams en met de grotere kinderen probeerden zij de bal 10 keer over te gooien. Wat een bewegelijke middag!
 

Woensdag 9 december
De woensdagmiddagactiviteit van Samen bij Sportstuif stond deze middag op het programma: springen op het springkussen en slagbal. Er waren 17 kinderen komen spelen deze middag, naast de kinderen die elke woensdag naar onze kinderopvang komen. Een super leuke, drukke middag met veel beweegplezier! Het springkussen was een echte topper! De schoenen uit en lekker springen op het kussen, dat vinden kinderen erg leuk! Daarnaast had meester Lex ook een activiteit met slagbal voorbereid. De kleinere kinderen deden een eenvoudige variant van slagbal, en de grotere kinderen deden het 'echte' slagbal. Beide varianten waren erg leuk. Ondertussen werd er ook nog een partijtje gevoetbald. Kortom, een geslaagde woensdagmiddag op onze buitenschoolse opvang!

Donderdag 10 december
Kerstbomen versieren! Pedagogisch medewerker Laura had een leuke activiteit bedacht deze middag: kerstbomen versieren! Maar voordat we deze activiteit gingen doen, had Laura nog een tikspel voor de kinderen. 5 tikkers die zo snel mogelijk iedereen moesten tikken. Als je getikt werd, moest je als een kerstboom gaan staan dus met je handen boven je hoofd. Een kerstman kon de kerstboom bevrijden door een hoge high-five te geven! Nadat iedereen goed was opgewarmd door het tikspel, kon het kerstbomen versieren beginnen! We hadden 7 teams gemaakt, elk met verschillende versieringen (lintjes, ballen, pylonen, pittenzakjes) om de kerstboom te versieren. Van elk team was één kind de kerstboom, diegene stond aan de andere kant van het veld. Om de beurt mocht één iemand van het team naar de kerstboom rennen en de boom versieren. Als alle versieringen op waren, gingen we kijken naar de mooiste boom en de meeste versieringen. Want de kerstboom mocht niet bewegen! Het leverde ontzettend leuke foto's en video's op. Deze foto's en video's werden ook naar de ouders gestuurd, iets wat we elke dag doen bij Sportstuif! 
  

Vrijdag 11 december
Op vrijdagmiddag hebben we standbeelden tikkertje gedaan! Een tikspel waarbij kinderen als een standbeeld moeten staan. De 'tikker' gaat kijken wie er beweegt! Beweeg je, dan mag je even gaan zitten en mee kijken naar wie er nog meer beweegt! Ondertussen moeten alle standbeelden telkens een andere pose aannemen als de tikker niet kijkt, dat is spannend! We hebben veel gelachen met de kinderen! Daarnaast hebben we ook creatieve activiteiten gedaan: knutselen, tekenen, met de lego huizen bouwen, Hallie Gallie en Carcasonne. Kortom, een creatieve middag!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches