Our son goes to Sportstuif and we are. very happy to have chosen this. The BSO is situated in the DBS football campus and for a center that focuses on lot of sorts, this is a very good location with a lot of space.The staff here give a lot of attention to keep the kids involved and unlike some of the other BSOs, the emphasis is on playing a lot of outdoor games. When the weather does not permit, the kids play a lot of board games or table tennis indoor. The staff are very friendly and are always there to help. Right from the intake, we felt welcome at this center. Good job folks!

Shankar Shankar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 5-2021

Maandag 1 februari:
De eerste middag op onze buitenschoolse opvang zijn we begonnen met een gave activiteit: Archery-tag! Dit is pijl en boog schieten. Pedagogisch medewerker Tiago had deze activiteit voorbereid en daarbij gave opdrachten bedacht die de kinderen konden doen: op de pylonen en in de hoepels schieten en op het laatst mochten de kinderen proberen Tiago te raken! Voordat we deze activiteit begonnen, hebben we eerst fruit gegeten en gezellig even gekletst over het weekend! Pedagogisch medewerker Laura was ook op de groep vandaag en zij had nog een warming-up bedacht voor de kinderen. Deze bestond uit een heel rondje om het voetbalveld rennen, sit-ups doen, opdrukken en een klein tikspel. Toen waren we wel warm! Na de warming-up konden we dan Archery-tag gaan doen en dat was een groot succes! Nadat we ruim een uur buiten hadden gespeeld, gingen we naar binnen om daar vrij te spelen. Het was een heerlijke middag in de buitenlucht! 

Dinsdag 2 februari
Op dinsdag gingen we om 14.30 uur kinderen van Saltoschool De Startbaan ophalen en om 14.45 uur kinderen van Basisschool 't Slingertouw. Nadat we allemaal waren aangekomen bij onze kinderopvang, hebben we wat gedronken en even vrij gespeeld. Vervolgens hebben we met z'n allen fruit gegeten. Elke dag hebben we een variatie aan fruit: appels, peren, bananen, komkommer en paprika. Lekker en gezond! Na het fruit eten de jas aan en naar buiten om te sporten en bewegen! Ook vandaag had pedagogisch medewerker Tiago nog Archery-tag bij. Een kind wilde graag de uitleg doen van het pijl en boog schieten, aangezien hij ook op maandag Archery-tag al gedaan  had. Dat was leuk om te zien! Hij deed het ook super goed: rustig stap voor stap een uitleg over hoe je de boog gebruikt en hoe je het beste kan schieten, top! Naast het pijl en boog schieten, hebben we nog de kinderen zelf een spel laten kiezen en dat waren de volgende spellen geworden: partijtje voetballen, Chinese Muur en Lieveheerbeesttikkertje. Nadat we alle activiteiten gedaan hadden, bleven we nog even buiten vrij spelen. Rond 16.45 uur gingen we naar binnen om een koekje of cracker te eten, jammie! Daarna was het tijd om binnen vrij te spelen. Kinderen kozen ervoor om met de lego te spelen, de knutselen, kwartet te doen en een hut te bouwen. Om 18:30 uur sloten we de deuren en konden we met een lach op ons gezicht terugkijken op een leuke middag! Hier kun je nog eens nalezen hoe een middag op onze buitenschoolse opvang eruit ziet. 

Woensdag 3 februari
Vandaag begonnen we de middag met het eten van de boterhammen. Wij verzorgen de lunch voor de kinderen als ze een korte dag hebben op school. En de kinderen eten dan erg goed! We hadden dus genoeg energie om de hele middag te spelen. Helaas was het deze middag erg regenachtig. Er was één moment dat het even droog was en toen zijn we ook naar buiten gegaan. De kinderen wilde heel graag het spel de Chinese muur doen en vrij spelen. Het was leuk en ondanks de vele regenval hebben we toch even heerlijk buiten gespeeld! De rest van de middag stond in het teken van creativiteit. We hebben sinds kort wat nieuwe materialen op onze buitenschoolse opvang: een vouwboek met vouwblaadjes en Clics. En beide materialen werden meteen goed gebruikt! Clics is constructiespeelgoed waarmee je allerlei bouwwerken kan maken. De kinderen hadden een tractor, een drone en een vliegtuig gemaakt. Gaaf! Ook heeft pedagogisch medewerker Yvonne met een aantal kinderen een aantal figuren gevouwen, dat was ook leuk! 
 

Donderdag 4 februari
Op deze donderdagmiddag was het druk bij de noodopvang op onze BSO. Maar liefst 18 kinderen kwamen na schooltijd bij ons spelen. We vinden het erg fijn dat we ouders in deze rare tijden kunnen ondersteunen met het bieden van noodopvang. We hopen dat we snel alle kinderen mogen verwelkomen! Het was deze middag weer regenachtig, maar soms brak de zon door dus dat was fijn. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan. Rennen, verstoppertje en vrij spelen stond op het programma! We begonnen met een korte warming-up: zo snel mogelijk naar de andere kant van het voetbalveld rennen. Kinderen worden hier altijd enthousiast van en het is ook lekker om gewoon even hard te rennen! Daarna kon het verstoppertje beginnen. Om de beurt waren kinderen de zoeker en kinderen wisten telkens een goede verstopplek te vinden, leuk om te zien! Kinderen wilde ook graag vrij spelen dus we zijn nog enige tijd buiten geweest. Ondanks de regen hebben we toch fijn buiten kunnen spelen en veel plezier gehad!

Vrijdag 5 februari
De laatste dag van de week stond in het teken van zoveel mogelijk buiten spelen want het was prachtig weer! De zon scheen volop en het was aangenaam warm buiten. De activiteiten werden gegeven door pedagogisch medewerker Ruben en Pim. Sportstuif Best kwam ook even langs om te spelen. Sportstuif Best is een nieuwe locatie van Sportstuif en is gevestigd bij Best Vooruit. We waren dus met een mooi groepje kinderen. De kinderen hebben gevoetbald, met stoepkrijt gespeeld en de Chinese muur werd gedaan! Dat blijft ook zo'n leuk spel! Bij dit spel moeten de kinderen naar de overkant rennen, terwijl ze onderweg getikt kunnen worden door de tikker. Als je getikt bent, wordt je de muur. Telkens als iemand getikt is, wordt de muur groter en dus moeilijker voor de overgebleven kinderen om de overkant te bereiken. Wat hadden de kinderen een plezier met alle activiteiten! Het was ook echt genieten om na een regenachtige week lekker buiten te zijn en alle kinderen te zien lachen. 
 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches