Both my children have been attending Sportstuif in Meerhoven for thé last couple of years. They both really enjoy it, especially the focus on Sports and outdoors that the organization offers. The staff is very friendly, attentive to the children needs and gives daily updates on the activities done during the day. Communication between staff and parents has always be very good and prompt. Overall we think this is the best BSO in the area. Definitely recommended! 😃

Linda Mac Linda Mac
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 49-2020.

Maandag 30 november
Wat een super leuke Pietenactiviteit deze middag op onze kinderopvang! Een speurtocht waarbij de kinderen allemaal plaatjes van Sinterklaas en zijn Pieten moesten zoeken. Als de kinderen iets gevonden hadden, dan kregen ze bij buurtsportcoach Tiago een opdracht: een Sinterklaasliedje afzingen, een Sinterklaas memory doen, een Pietenpuzzel oplossen en nog meer. En wat waren de kinderen enthousiast! Er werd hard gerend om zo snel mogelijk alle plaatjes te vinden. Ook de opdrachten werden erg goed uitgevoerd. Als beloning voor het harde werken mochten de kinderen de lekkernij van de schoentjes die ze gezet hadden lekker opeten en natuurlijk werden er maar liefst 3 cadeautjes uitgepakt! Wat een leuke verwenmiddag op onze buitenschoolse opvang in Meerhoven!

Dinsdag 1 december
Wauw, een Pietentalentenjacht in Meerhoven! Wat was dat een leuke middag voor de kinderen van onze buitenschoolse opvang! We waren de activiteit gestart met een Sinterklaastikspel: als je getikt werd door de tikkers moest je stilstaan en je hand zo houden dat de staf van Sinterklaas erin gezet kon worden. De staf was een hockeystick! We zagen erg snelle Pieten en de kinderen werkten erg goed samen om elkaar te bevrijden! Daarna had pedagogisch medewerker Roos een super gave activiteit bedacht: een Pietentalentenjacht! In 5 groepjes met elk een begeleider bereidden iedereen zijn optreden voor. We hadden een groepje klunzige Pieten voetballers, Pieten lummelaars, 2 turn- en acrobaten Pieten en een circus act van allemaal Pieten! Iedereen had erg goed geoefend en toen kwamen de optredens! Woow, wat hebben wij allemaal goede Pieten bij de BSO, Sinterklaas kan ze altijd even om hulp vragen! Ook de pedagogisch medewerkers konden er wat van zeg, super leuk! Op het eind van de optredens werden er weer cadeautjes uitgepakt en de kinderen mochten hun lekkernij uit de schoentjes lekker opeten. 

Woensdag 2 december
Op deze midag bij de kinderopvang hebben we Pietengym gedaan in de gymzaal bij Sportstuif Veldhoven! De gymzaal stond vol opdrachten zodat de kinderen een echte Piet konden zijn. Er was een parcours waarbij de kinderen pakjes in de schoorsteen konden doen. Daarnaast verschillende balans activiteiten, omdat de Pieten natuurlijk veel op de daken moeten lopen! Ook was er een springkussen en het spel Picco: een spel waarbij met lichtgevende sticks diverse spellen gespeeld konden worden. Op het eind van de middag konden we wel zeggen dat Sinterklaas veel nieuwe hulppieten heeft! De kinderen hadden erg goed hun best gedaan en hebben ontzettend veel gespeeld! Ook bij deze middag konden de kinderen na de activiteit drie cadeautjes open maken en daar waren de kinderen erg blij mee!

Donderdag 3 december
De acitiviteit op deze dag was een Sinterklaas en Pieten quiz! Op onze kinderopvang zorgde pedagogisch medewerker Ruben voor de quiz en natuurlijk een leuk Sinterklaas tikspel als warming-up. Het tikspel heette de Paardenstal van de Pieten. Bij het tikspel moesten de kinderen, de 'paarden', zo snel mogelijk naar de overkant rennen, zonder getikt te worden door de Stalpieten! Als je getikt werd, moest je de Stalpieten meehelpen de andere paarden te tikken. Na dit spel waren de kinderen goed opgewarmd voor het volgende spel en dat was de ren-je-rot Sinterklaas en Pieten quiz! Elke vraag had drie antwoordmogelijkheden en elk antwoord was een vak op het veld. Dacht je dat het antwoord op de vraag het eerste antwoord was, dan moest je zo snel mogelijk naar het eerst vak rennen. Er waren 10 vragen en alle kinderen hadden alle vragen goed beantwoord. Echt kenners van Sinterklaas! Na de beweegactiviteiten hebben we de cadeautjes uitgepakt en dat waren erg leuke cadeautjes: tennisballen, Carcasonne en een nieuwe bal.

Vrijdag 4 december
Op vrijdag hadden de kinderen van Basischool de Startbaan dus zij waren de gehele dag bij Sportstuif. In de ochtend zijn pedagogisch medewerkers Yvonne en Ruben met de kinderen gaan trampolinespringen bij SportsPlanet Best en dat was gaaf! We hebben een uur lang trampoline gesprongen, tikspelletjes gedaan en elkaar verschillende trucjes laten zien. In de middag kwamen de andere kinderen uit school en hebben we weer een gave activiteit gedaan: een grote Mastermind! De Mastermind bestond uit verschillende opdrachten, allemaal in Sinterklaasthema. De kinderen moesten bijvoorbeeld met de handen vast door een hoepel kruipen, Sinterklaaspuzzels oplossen en de bal overslaan met een hockeystick. Allemaal vaardigheden die een Piet ook doet! Bij deze middag op onze kinderopvang werden de laatste cadeutjes uitgepakt. De kinderen van Sportstuif hebben nog een voetbal en twee kwartetspellen gekregen, wat een bofkonten! 

Deze hele week stond in het teken van Sinterklaas activiteiten. We hebben ontzettend  veel plezier gehad deze week en de kinderen hebben erg veel leuke spelletjes gedaan. We hebben ook lekker kunnen buitenspelen en een leuk uitstapje gedaan naar SportsPlanet in Best! 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches