I’m very pleased with the care and enthusiasm of this BSO! I have tried other BSOs as well and left all of them to stick with this one! By far here is the best! They genuinely enjoy being around and playing with kids! My sons love going there. Best staff ever!

Feyza Ucak Feyza Ucak
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 4-2021

Maandag 25 januari
De eerste dag bij onze buitenschoolse opvang zijn we begonnen met een hele leuke activiteit: de speurtocht in Meerhoven. Teamleider Yvonne heeft een actieve speurtocht uitgezet in Meerhoven, dat wil zeggen dat de kinderen tijdens de tocht actieve opdrachten gaan uitvoeren, zoals kikkersprongen doen, jumping-jacks en hink-stap-sprong. We waren met 8 kinderen dus een gezellig  klein groepje. Het was prachtig weer dus ook geen straf om lekker een uurtje buiten te wandelen! Bij elke opdracht stond ook een letter. In het totaal waren er 10 opdrachten dus we moesten een woord maken met 10 letters. Na een uurtje wandelen kwamen we terug bij Sportstuif en we hadden de oplossing gevonden! Natuurlijk houden we deze nog even geheim voor de gezinnen die de speurtocht nog willen lopen. Via deze website kun je de route van de speurtocht vinden. 
We hebben een leuke middag gehad!

Dinsdag 26 januari
Weer een stralende dag bij Sportstuif Meerhoven! Veel zon, veel buitenspelen en lachende gezichtjes! We hadden een vrij grote groep kinderen deze middag, 17 kinderen. Dat betekende ook dat we een goed potje supertrefbal konden spelen! Een trefbalvariant die we in het pannaveldje bij VV DBS hebben gespeeld. Twee teams, in de goaltjes pionnen op een doos, en twee ballen. Het spel kon beginnen! Pedagogisch medewerkers Tiago en Yvonne spelen altijd heel fanatiek mee en dat vinden de kinderen alleen maar leuk. Het spel hebben we een klein uurtje gespeeld, zo enthousiast waren de kinderen. Daarna zijn we nog buiten gebleven en heeft ieder zijn/haar eigen spel gespeeld. 
 

Woensdag 27 januari
Vandaag was een middag om vrij te spelen. Wij vinden het ook belangrijk dat kinderen met elkaar spelen, elkaar leren kennen en zelf creatief zijn in het verzinnen van activiteiten. Op woensdag is dat ook geen probleem: de hele middag hebben de kinderen geen moment stil gezeten. Wij als pedagogisch medewerkers, spelen graag mee, zoals deze middag: samen een piramide van lego maken, ballonnen zo vaak mogelijk omhoog houden, kwartetten, buiten wedstrijdje rennen, een kleurplaat maken en samen kletsen. Ondanks dat wij geen activiteit hebben aangeboden, vermaken de kinderen zich prima en bewegen voldoende. 

Donderdag 28 januari
Een drukke middag op onze kinderopvang, zowel in het aantal kinderen en in het energielevel van de kinderen.. De kinderen gaven aan weinig beweging gehad te hebben op school, mede door de regen, en waren klaar om een activiteit te doen. Helaas was het deze middag erg regenachtig dus we hadden ervoor gekozen om binnen een activiteit te doen. Dat was verstoppertje in het donker geworden! De zoeker ging tot 30 tellen en iedereen zocht zijn/haar verstopplek. Sommige kinderen waren echt lastig te vinden, super leuk om te zien! We hadden een aantal ronde gespeeld en toen wilde iedereen graag iets voor zichzelf doen. Tegen het eind van de middag was het droog geworden en toen gingen nog een aantal kinderen een partijtje voetballen. Kinderen nemen vaak zelf het initiatief om buiten te spelen, super om te zien in deze tijden. Tegenwoordig hebben kinderen veel keuze in hun vrijetijdsbesteding, waarbij vaak voor de computer, tablet of tv gekozen wordt. Zoals beschreven staat in onze visie: we willen de kinderen leren dat er veel meer mogelijkheden van vrijetijdsbesteding zijn, en laten ervaren dat het gezellig, leuk en lekker is om actief bezig te zijn. En dat zien we nu terug bij veel kinderen, zelf naar buiten gaan en actief bezig zijn, super!!

Vrijdag 29 januari
Wederom was het vandaag regenachtig buiten, helaas. De laatste dag van de week zijn er mooie lego-bouwwerken gemaakt, zijn er meerdere ronde Halli-Galli gespeeld en kwam de fantasie tot leven in eigen verzonnen spellen. Er was tijd voor een gezellig praatje over hoe het met de kinderen gaat in deze Corona lock-down, over thuis-onderwijs en over wat iedereen nu doet in de vrije tijd. Een mooie, rustige afsluiting van de week bij Sportstuif Meerhoven. 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches