En weer even een heel groot compliment voor Sportstuif Meerhoven!
Zelfs al ik last minute extra opvang nodig heb kan ik gebruik maken van mijn ruiluren!

Ben echt super tevreden over deze opvang. Mijn boys (9 en 7) gaan hier heel graag naartoe! Leuk & jong team! Altijd leuke activiteiten, ook in de vakanties! Super flexibel! Meedenkend! Echte aanrader!

Als ik aan het werken ben krijg ik tussendoor vaak leuke foto's en filmpjes doorgestuurd en zie ik dat de kids lekker aan het spelen en sporten zijn! Ook dat is super! Je ziet dan zelf dat ze zich op en top vermaken! 

Mocht je overwegen om je kids naar deze opvang te sturen.... niet twijfelen.. gewoon doen!! 

Nathalie van Riel Nathalie van Riel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie met Valentijnsdag en een schaak clinic in week 7-2024

Maandag 12 februari
De maandag begon gezellig, want het was natuurlijk carnaval. Veel kinderen kwamen ook vandaag nog leuk verkleed naar de BSO. ’s Ochtends begonnen we de dag met een grote schaal fruit voor elke basisgroep waarna we door gingen met de ochtend activiteiten. De oudste kinderen hebben super Mario trefbal gespeeld. De jongste kinderen hebben een leuke stopdans gedaan op carnavalsmuziek, stopt de muziek dan moesten ze bij een pion gaan staan. Na een lekkere lunch met boterhammen en een grote keuze aan beleg doen wij ook ’s middags altijd leuke activiteiten met elkaar. De jongste kinderen hebben een fanatieke carnavalsbingo binnen gespeeld. Door de kantine, gangen en losse ruimtes hingen allemaal kaartjes verspreid die iets met carnaval te maken hebben, zoals ballonnen, maskers, sterren en trommels. Vond je een kaartje en stond deze op de bingo kaart dan mochten de kinderen deze afstrepen. Wie natuurlijk het eerste de kaart vol heeft had gewonnen. In de tussentijd werd er buiten nog EHBO tikkertje gespeeld en 4 goalen spel. Het was een leuke eerste dag en de kinderen hebben zich goed vermaakt vandaag!

 

Dinsdag 13 februari
Ook vandaag was het natuurlijk nog carnaval en begonnen we de dag weer feestelijk. De eerste kinderen werden ’s ochtends vroeg al gebracht, want de BSO was in het donker al open, vanaf 07:30 uur. In verhouding zijn de vakantie dagen bij ons altijd wat rustiger, omdat sommige kinderen die normaal wel komen, lekker thuis vakantie vieren. De kinderen konden lekker naar buiten voor de activiteiten en toen hebben we vos kom uit je hol en groot voetbal gespeeld. Daarna hadden de kinderen weer tijd om vrij te spelen, sommige kinderen bleven lekker buiten en andere kinderen vermaakten zich binnen met Thomas de trein of de domino stenen. Na de lunch met boterhammetjes was het tijd om wat muziek aan te zetten en wat extra gezelligheid erin te gooien. Onder het genot van echte carnavalskrakers hebben de jongste kinderen prachtige carnavalsmaskers geknutseld. De oudste kinderen hebben buiten hun energie eruit gegooid tijdens het spel superbal. Ook in de middag eten wij tijdens de vakanties lekkere vitamientjes. Natuurlijk is het hoogtepunt voor veel kinderen koekjestijd om 16:30 uur. In de vakanties maken sommige kinderen hele lange dagen en daarom worden ze soms ook net wat eerder opgehaald door hun ouders. Om half 7 sloten wij de deuren en maakten we ons weer op voor een nieuwe morgen.

 

Woensdag 14 februari
Spread the love, vandaag is het Valentijnsdag dus de activiteiten waren helemaal in het thema van liefde! Voor de oudste kinderen die al konden lezen hebben we een actieve liefdes woordzoeker gedaan. Over het halve voetbalveld lagen allemaal woorden verstopt onder grote oranje pionnen. In tweetallen moesten de kinderen een woord zoeken en deze vervolgens afstrepen op de woordzoeker. Uiteindelijk vormden de overige letters in de woordzoeker een leuke zin ‘vlinders in je buik’. De kleinere kinderen hebben liefdesdans gedaan. De kinderen konden lekker los gaan op de muziek. Zodra de muziek stopte, riep juf Linde een lichaamsdeel, bijvoorbeeld arm. De kinderen moesten dan zo snel mogelijk een maatje zoeken en de armen tegen elkaar aan houden. Het was een genot om te zien hoe goed de kinderen mee speelden. In de middag hebben de jongste kinderen gave hartjes bloemetjes boeketten geknutseld. De glitters, veertjes en crêpe papier vlogen over de tafel en wat hadden de kinderen veel lol. De dag was weer voorbij gevlogen!

 

Donderdag 15 februari
We zijn alweer over de helft van de carnavalsvakantie. Iedereen had gezellig een vriendje of vriendinnetje om mee te spelen vandaag. Na wat lekkere stukjes ananas, komkommer, appel, druiven en nog veel meer  stukjes fruit gingen we door naar de ochtend activiteiten. De oudste kinderen hebben KUBB gespeeld samen met meester Puk. Basisgroep 2 en 3 gingen op safari en veranderden ook zelf in tijgers, panters, leeuwen, olifanten en apen tijdens het safarispel. Twee jagers moesten proberen alle dieren te vangen door ze af te tikken. Het diersoort dat als laatste nog dieren over had overleefde het spel en won! De jongste kinderen mochten op jacht naar spulletjes tijdens het koerierspel. Tijdens de lunch kregen de kinderen te horen dat ze in de middag een schaak clinic zouden krijgen van 040 schaakt. De kinderen werden meteen enthousiast en konden niet wachten om te beginnen. Eerst mochten de jongste kinderen samen met de kinderen die nog niet zoveel van schaak wisten. Zij kregen uitleg van de verschillende schaakstukken en hoe deze verzet mochten worden over het speelbord. Daarna mochten ze natuurlijk ook zelf gaan spelen met de schaakstukken. De oudere kinderen kregen eerst wat opdrachtjes op papier die ze mochten maken en daarna konden ze ook gaan oefenen! Iedereen vond het leuk om een keertje te proberen. Daarna hebben we nog lekker fruit gegeten en was het einde van de dag alweer in zicht.

 

Vrijdag 16 februari
De laatste dag van de carnavalsvakantie is aangebroken en we werden verrast met aangenaam goed weer! De temperaturen liepen op tot boven de 16 graden en zelf het zonnetje liet zich vandaag een aantal keer zien. Lekker! In de morgen hebben we draaikolken en vulkanen gespeeld en het spel hoofd, schouders, knie hoedje. Beide spellen worden altijd erg leuk gevonden en super fanatiek mee gedaan. In de middag hebben de kinderen met zijn allen een spel gespeeld, namelijk levend stratego! Met zijn allen op het grote veld werd er gerend, getikt en getrokken terwijl er goed werd gezocht naar de vlag. Wie deze als eerste had gevonden won het spel. We sloten de vakantie af met zijn allen tijdens een gezellige en fanatieke middag boordevol plezier. Vanaf volgende week begint voor iedereen weer de normale schoolweek is er weer BSO vanaf de middag. Tot dan!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches