Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif Meerhoven in week 7-2021

Maandag 15 februari
De eerste dag van de carnavalsvakantie stond toch een beetje in het teken van carnaval. Een aantal kinderen kwamen verkleed naar onze kinderopvang, teamleider Yvonne had wat versiering ophangen en de carnavalsliedjes klonken in onze groepsruimtes. We waren verder de dag begonnen met vrij spelen. Kinderen gingen kleuren, met de lego spelen, een hut bouwen of buiten voetballen. Ook hadden we verschillende tikspelletjes gedaan in de pannakooi. Kinderen mochten zelf kiezen welke spellen we gingen doen. Hiermee willen we kinderen leren een verantwoordelijkheid te nemen en daarbij ook laten ervaren hoe het is om een spel voor een groepje kinderen uit te leggen en zelf regels te verzinnen. Deze punten komen allemaal terug in onze visie van Sportstuif. Na de boterhammen zijn we begonnen met de superbingo! Pedagogisch medewerker Tiago was verkleed als piraat en leidde de bingo. In teams van 3 a 4 kinderen kreeg iedereen een bingokaart en mocht de nummers gaan afstrepen. Had je bingo, dan mocht je naar de piraat en een lekker snoepje halen voor je team. Dat was boffen! Na elke bingo deden we een klein spelletje: pictionary, verstopte voorwerpen zoeken en so you think you can dance! Dat laatste was super leuk! Elk groepje ging een eigen dansje bedenken op een door het team gekozen nummer. De gekste, leuke, mooiste en gaafste dansmoves kwamen voorbij. Na zo'n 2 uur was de bingo klaar en konden we terug kijken op een erg afwisselende, leuke dag!
  

Dinsdag 16 februari
Op dinsdag hadden we een klein groepje kinderen op de BSO. Allemaal vriendjes en vriendinnetjes van elkaar dus dat betekende een dag vol plezier en samenspelen. Omdat er deze dag veel andere kinderen waren ten opzichte van de maandag, hadden we nog een keer de superbingo gedaan met piraat Tiago! Wederom was dit weer een groot succes! Rond het middaguur hadden we samen met de kinderen de tafel gedekt en konden we gaan lunchen. Tijdens de lunch was er ook tijd voor een praatje met elkaar en hadden we het over de dagelijkse dingen. Veel kinderen hadden nog leuke plannen voor de rest van de vakantie dus dat was leuk om allemaal te horen. In de middag was Yvonne er en gingen de kinderen samen met haar naar een speeltuintje gelegen achter het sportpark. Een speeltuintje met veel verschillende toestellen dus voor ieder wat wils. De kinderen hadden zelf het initiatief genomen om een spelletje 'tien telllen in de rimboe' te doen, erg leuk! Onderweg naar de speeltuin kwamen we ook een opdracht tegen van de speurtocht in Meerhoven. Een speurtoch voor iedereen in Meerhoven om lekker 30 minuten buiten te bewegen! 
 

Woensdag 17 februari
Deze dag waren we begonnen met even vrij spelen en daarna verschillende tikspelletjes en trefbal in de pannakooi. De kinderen mochten eerst zelf een aantal tikspelletjes kiezen en dat waren geworden: Chinese muur, overloopjagerspel en knakworsttikkertje. Na de tikspelletjes was het tijd voor een partijtje trefbal! Twee teams, drie ballen en proberen elkaar zo vaak mogelijk af te gooien. Maar je kon ook direct winnen door de twee pionnen op de achterlijn bij het andere team om te gooien. En dat lukte! Uiteindelijk waren we zo'n drie kwartier buiten geweest en hadden we lekker een frisse neus gehaald. Na het buitenspelen konden de kinderen kiezen om een film te kijken of vrij te spelen. Een aantal kinderen koos voor de film en waren dan ook met volle aandacht aan het kijken. De rest van de dag hadden de kinderen zeflverzonnen spellen gespeeld, met de Clics gespeeld en mooie tekeningen gemaakt. 
 

Donderdag 18 februari
Op donderdag was het erg fijn weer buiten! We hadden dan ook veel buiten gevoetbald, gerend en de verstopbingo gedaan. De verstopbingo is een spel waarbij de medewerkers 10 verschillende materialen buiten verstoppen. Daarnaast ligt er van elk materiaal ook een stuk op de verzamelplek zodat de kinderen weten welk materiaal verstopt is en welk nummer elk materiaal heeft. Ieder kind krijgt ook een bingo kaart met daarop 10 nummers. Op het startsignaal gaan de kinderen alle materialen zoeken! Hebben ze iets gevonden, dan lopen ze terug naar de verzamelplek, kijken ze welk nummer het materiaal heeft en strepen vervolgens dat nummer af. Wie kon als eerste bingo roepen?! Nou iedereen had bingo uiteindelijk! Na afloop hadden we samen met alle kinderen de materialen opgeruimd en bleven we nog even buiten spelen. De rest van de middag was rustig, gezellig en leuk!
 

Vrijdag 19 februari
De laatste dag van de vakantie waren er 6 kinderen bij onze kinderopvang. De activiteit van vandaag was Picco, een spel waarbij een soort afstandsbedieningen het spel bepalen en ook licht geven. Een modern tikspel waarmee tal van verschillende spelletjes gespeeld kunnen worden. De kinderen hadden dit nog niet vaker gedaan dus het was erg leuk! Naast Picco hebben de kinderen buiten gevoetbald, verstoppertje gedaan en vrij gespeeld. Een rustige afsluiting van een hele leuke vakantieweek!



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches