Our son goes to Sportstuif and we are. very happy to have chosen this. The BSO is situated in the DBS football campus and for a center that focuses on lot of sorts, this is a very good location with a lot of space.The staff here give a lot of attention to keep the kids involved and unlike some of the other BSOs, the emphasis is on playing a lot of outdoor games. When the weather does not permit, the kids play a lot of board games or table tennis indoor. The staff are very friendly and are always there to help. Right from the intake, we felt welcome at this center. Good job folks!

Shankar Shankar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif Meerhoven DBS in week 30 t/m 35

Hallo lieve kinderen en ouders in Meerhoven! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. Van week 30 t/m 35 was het zomervakantie en speelden we de volgende activiteiten: archery tag, reuzenlego, acrogym, levend stratego en een springkussenfestijn. Lees je mee?

Zomervakantie week 1

De zomervakantie is eindelijk begonnen! Deze week is het nog erg druk bij Sportstuif, met elke dag ongeveer 40 kinderen. Het leek dus bijna op een normale week, behalve dan dat de dagen natuurlijk een stuk langer waren. Vanaf 7:30 stonden onze pedagogisch medewerkers klaar om kinderen te ontvangen. Heel de week hadden we een springkussen geregeld vanuit Sportstuif, waar de kinderen lekker activiteiten op konden doen in de ochtend en in de middag. Dit wisselden we elke dag af met verschillende activiteiten, zoals estafette, levend stratego en bommetje. Elke dag waren de kinderen veel buiten op het veld te vinden om bijvoorbeeld te voetballen. Een geslaagde eerste week van de zomervakantie!

 

Zomervakantie week 2

De tweede week van de zomervakantie is ingegaan. Het wordt langzaamaan steeds ietsje rustiger bij Sportstuif, er waren elke dag tussen de 20 en 35 kinderen aanwezig. Deze week hadden we een groot stormbaan gehuurd waarop de kinderen elke dag lekker konden klimmen en spelen. Dit was een groot succes! Deze week stond dan ook in het teken van het ‘springkussenfestijn’. Tijdens de ochtend- en middagactiviteit werd er vooral veel gespeeld op het springkussen. Maar ook werden er af en toe andere activiteiten gedaan om de kinderen lekker actief bezig te houden. Het was deze week erg warm buiten. De kinderen werden regelmatig goed ingesmeerd en soms was het zelfs te warm om buiten een activiteit te doen. Maar ook binnen werden fanatiek spelletjes gespeeld of mooie knutselwerken gemaakt.

Omdat de dagen tijdens de vakanties natuurlijk langer zijn, zijn de kinderen in de middag soms wat moe of vervelen ze zich een beetje. Onze pedagogisch medewerkers hebben hier prima oplossingen voor verzonnen. Zo maakte ze het lekker donker binnen en zetten ze een film op. Ook zijn we deze week naar het sportspeeltuintje geweest, wat de kinderen altijd erg leuk vinden!

 

Zomervakantie week 3

Vanaf deze week wordt het echt rustig bij Sportstuif Meerhoven. Er zijn niet meer dan 20 kinderen per dag, wat een prima aantal is om lekker te spelen en activiteiten te doen. Deze week hadden we 2 hele grote spellen tot onze beschikking: XL twister en XL vier op een rij. De kinderen waren hier helemaal enthousiast over! Elke dag deden we hier onze activiteiten mee. De ene groep deed in de ochtend XL twister en in de middag XL vier op een rij. Zelfs na de activiteiten werd er fanatiek mee doorgespeeld. Net als in de normale schoolweken krijgen de kinderen elke dag weer vers fruit voorgeschoteld. Lekker gezond de dag doorkomen! Maar wat in de vakanties wel anders is dan in de schoolweken is dat de kinderen geen brood mee hoeven te nemen! Onze pedagogisch medewerkers zorgen elke dag dat er lekker brood klaarligt voor alle kinderen. Het is elke dag weer elk gezellig (en een tikkeltje chaotischđŸ˜‰) om met zijn allen aan de tafels onze boterhammen te smeren! Ook krijgt elke kind er een glaasje melk of appelsap bij. Verwennerij dus!

 

Zomervakantie week 4

De zomervakantie is alweer over de helft, de tijd vliegt! Deze week staat in het teken van waterspelletjes. Dit is altijd een groot succes! Er zijn altijd echter een aantal kinderen die niet nat willen worden, hier proberen we altijd een oplossing voor te verzinnen. Hoewel we niet kunnen ontkomen aan een paar druppels water. Ook zijn we deze week weer een aantal keer naar het sportspeeltuintje geweest en hebben we acrocrym gespeeld in groepjes. Een mooie manier om te oefenen met samenwerken. Ook onze pedagogisch medewerkers hebben natuurlijk vakantie in de zomervakantie. Het is dus elke week een verassing voor de kinderen wie er aanwezig is!

 

Zomervakantie week 5

Deze week was een extra gave week voor de kinderen die bij Sportstuif waren! We hadden namelijk een voetbalspel gehuurd. Dit is een doek waar gaten in zitten. De kinderen moeten proberen met een voetbal door de gaten te schieten om punten te scoren. Maar het absolute hoogtepunt van deze week waren de XL legostenen die we ook gehuurd hadden. Deze legostenen waren zo groot, dat de kinderen bijvoorbeeld een levensecht huis konden bouwen, super gaaf! Met beide spellen hebben we ons heel goed vermaakt deze week. Zelfs tussen de activiteiten door werd er fanatiek mee gespeeld. Zeker voor herhaling vatbaar!

Omdat de kinderen in de zomervakanties natuurlijk erg lang bij Sportstuif zijn, is het in de ochtend, rond een uurtje of 10:00 tijd voor een break. De kinderen krijgen dan de ene keer een extra schaal fruit en de andere keer een extra koekje. Dat is natuurlijk geen straf!

 

Zomervakantie week 6

Het is alweer tijd voor de laatste week van de zomervakantie. Wat is het weer voorbij gevlogen! Maar de meeste kinderen zullen ook wel weer toe zijn aan school.

Deze week hadden we Archery Tag spullen meegenomen vanuit het kantoor van Sportstuif. Hiermee konden de kinderen leren boogschieten. Dit vinden ze altijd erg leuk om te doen en meestal wordt er een wedstrijdje gespeeld wie het verste kan schieten. Argery tag werd deze week afgewisseld met verschillende activiteiten, zoals acrogym, annemarie koekoek, materiaalbingo en levend stratego. Deze laatste week was het wederom erg warm buiten, erg fijn om de zomervakantie zo af te sluiten!

Deze zomervakantie hebben de kinderen al kennis mogen maken met een aantal nieuwe collega’s die ze vanaf september meerdere keren per week zullen zien. Maar een aantal andere collega’s hebben ze nog niet ontmoet en zullen vanaf september nieuw starten bij Sportstuif Meerhoven. Wij hebben er zin in om weer te beginnen en alle kinderen weer terug te zien!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches