Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Olympische winterspelen bij Sportstuif Meerhoven in week 7-2022

Hallo lieve kinderen en ouders in Meerhoven! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 7 van maandag 14 februari tot en met vrijdag 18 februari speelden we de volgende activiteiten: Curling, ijshockey, bobslee estafette en ringgooien. Lees je mee?

Maandag 14 februari

Deze week stond volledig in het teken van de olympische winterspelen bij Sportstuif! Daarnaast waren er deze week ook twee studiedagen, dus extra lang plezier voor sommige kinderen. Zo was er op maandag een studiedag, dus onze pedagogisch medewerkers waren er weer vroeg bij. Toen zij de lunch op hadden kwam ook de rest van team Meerhoven aan om alles klaar te zetten voor de rest van de kinderen. We genoten van het lekkere fruit en er werd flink gepraat over de olympische spelen en de vele sporten die hier wel niet aan bod kwamen. Toen we naar buiten gingen voor de activiteiten begonnen we met een kort verhaal over de olympische spelen en het winnen van medailles. De activiteiten stonden ook in het teken van de spelen, vandaag waren dit curling en ijshockey! Vooral curling was een behoorlijke uitdaging voor veel kinderen, het vroeg veel van het concentratievermogen. Maar dit ging steeds beter en de kinderen genoten er zichtbaar van!

Dinsdag 15 februari

Op dinsdag was het weer een normale dag bij onze sportieve kinderopvang. Nadat we in de middag alle kinderen van school hadden gehaald gingen we even vrij spelen en vervolgens fruit eten. Ook vandaag stonden er weer twee spellen op het programma die met de winterspelen te maken hadden: bobslee estafette en curling! Bij de bobslee estafette moest heel goed samengewerkt worden, de kinderen moesten in een rijtje gaan staan met de handen over de schouders. Vervolgens moesten zij een parcours afleggen, dit was heel gaaf! Vervolgens hebben we de kinderen ook nog een tegen een laten racen, dit ging nog tot diep in de middag door! Op deze manier laten wij de kinderen ook met veel ongewone sporten kennis maken zodat zij zien wat er allemaal mogelijk is.

Woensdag 16 februari

Vandaag was het de laatste dag dat we prima weer konden verwachten deze week, er waren namelijk maar liefst twee stormen aangekondigd voor de rest van de week. We startten deze woensdag rond het middaguur met het ophalen van alle kinderen. Iedereen had zelf een lekkere lunch meegenomen, we gingen deze verspreid over onze verschillende ruimtes eten met leeftijdgenootjes! Nadat we gegeten hadden mochten we even lekker vrij spelen, veel kinderen kiezen er dan voor om iets te knutselen. Nadat we even tijd hadden voor onszelf gingen we de jassen aandoen en naar buiten voor de activiteiten. Vandaag stonden schaatstikkertje en een olympische ringen estafette op het programma. Bij schaatstikkertje moesten de getikte kinderen een rondje om het tikveldje ‘schaatsen’! Bij de olympische ringen estafette moesten de kinderen een parcours afleggen en vervolgens om beurten een ring klaarleggen om uiteindelijk het teken van de olympische spelen goed te hebben liggen. Het was een leuke en sportieve middag!

                         

Donderdag 17 februari

Vandaag was er net als maandag een studiedag, het was al vroeg redelijk druk bij Sportstuif Meerhoven! Deze ochtend hebben we de 1000 meter schaatsen van de vrouwen gekeken. Dit was uiteindelijk met succes want we zagen Irene Schouten de gouden medaille pakken! Gelukkig was de storm buiten nog niet gearriveerd en scheen het zonnetje, hierdoor gingen we even met zijn allen naar buiten naar het nabijgelegen sportspeeltuintje! Hier hebben we even veel plezier gemaakt met zijn allen. Na de lunch in de middag was het tijd om de rest van de kinderen op te halen. Na het fruiteten gingen we naar buiten voor de activiteiten. Vanmiddag speelden we ringgooien en ijshockey. Door de harde wind was vooral het ringgooien een grote uitdaging! Maar de meeste kinderen wisten toch meerdere malen de ring om de ballen/pionnen te gooien.

Vrijdag 18 februari

En we zijn alweer aan het einde beland van deze sportieve week in het teken van de winterspelen! We hebben erg veel leuke reacties ontvangen van de ouders, zij vonden het ook erg gaaf! In de toekomst gaan we zeker vaker een themaweek houden waarbij alles in het teken staat van verschillende unieke sporten. Vandaag was het helaas erg stormachtig, hierdoor zijn we niet buiten gaan spelen maar zijn we veilig binnen gebleven. De meeste kinderen vinden dit niet erg omdat we ook voor binnen heel veel leuke activiteiten hebben om te doen. Zo hebben we meerdere bakken met Lego, zijn er veel mogelijkheden om te knutselen en beschikken we over verschillende stripboeken en leesboeken! Ook hebben we vandaag nog een film gekeken, dit is altijd extra leuk als het buiten slecht weer is! Ondanks dit hebben we toch een zeer geslaagde dag en week gehad bij Sportstuif Meerhoven. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches