Ons zoontje (7 jaar) vindt de (spel)activiteiten erg leuk. Hij gaat graag naar sportstuif. Hij vindt ook de begeleiding heel aardig. Activiteiten zijn meestal uitdagend en begeleiding helpt hem indien nodig.
We hebben onze zoon de sterren laten geven. Op de vraag wanneer hij 5 sterren zou geven, geeft hij aan dat wanneer het parcours nóg uitdagender zou zijn (bijv. met touwen en trapeze), hij dan 5 sterren zou geven 😉

Communicatie met ons als ouders is heel laagdrempelig, beide kanten op. Even appen en er wordt heel snel gereageerd. Een verademing.
Wij zijn erg tevreden.

Renée van Kraaij Renée van Kraaij
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif Meerhoven Strijp in week 30 t/m 35

Maandag 25 juli

De eerste dag van de vakantie beginnen we gelijk goed bij Speeltuin Sint Joseph in Tongelre. Vanaf 13.00u was deze speeltuin open, dus in de ochtend speelden we lekker met alle kinderen buiten bij Sportstuif. Eerst wachten we tot alle kinderen er zijn, dan eten we een lekker koekje en spelen we weer verder. Voor we het wisten, was het tijd voor de lunch, verzorgd door Sportstuif. Na de lunch alle kinderen insmeren en tijd om naar de speeltuin te gaan! Een paar kinderen woonden dicht bij de speeltuin en werden daar opgehaald.

Om 16u gingen we weer terug en werden een paar andere kinderen ook al opgehaald, nog voor we het fruit konden eten. Dat fruit eten deden we om 16.30u en de kinderen gingen vervolgens weer lekker zelf aan het spelen. De dag was voorbij gevlogen!

Dinsdag 26 juli

Vandaag gaan we lekker een dagje naar Sportstuif Meerhoven DBS. Even lekker genieten met iets meer kinderen. Aangezien er een grote groep kinderen uit Meerhoven komt, kunnen zij mooi direct bij Sportstuif Meerhoven DBS beginnen. Ze hebben hier een leuk springkussen op staan, waar de kinderen maar wat graag doorheen rennen! Bovendien organiseren we ook nog trefbal. Een leuke dag met veel leuke spelletjes!

Woensdag 27 juli

Een rustigere dag met maar 6 kindjes, dat betekent een uitstapje. De dag begon natuurlijk bij Sportstuif. Toen alle kinderen er waren, namen we even de tijd om boterhammen te smeren. Zo konden we lekker de hele dag op uitstapje blijven. We gingen vandaag naar DippieDoe! Een heerlijke dag met meester Niels, lekker binnen spelen in de klimtuin en daarna naar buiten voor de speeltuinen en de coole achtbanen!

Donderdag 28 juli

De drukste dag van de week hadden we twee hele leuke activiteiten op de planning staan. Maar natuurlijk eerst lekker wat fruit eten. Terwijl de kinderen lekker aan het eten waren, was Maartje al iets aan het klaar zetten, maar wat dan? De kinderen waren stiknieuwsgierig, maar gelukkig kon Maartje het geheim houden. Ze begonnen namelijk met de Sportstuif Bingo! Tijdens de Sportstuif Bingo moeten de kinderen op zoek naar 12 verschillende materialen die verstopt zijn ergens op Sportstuif. Als je het gevonden hebt, kun je het nummer laten afstrepen. Degene die als eerste alle materialen gevonden heeft, heeft de Bingo gewonnen!

In de middag was het tijd voor een boksles van meester Niels. Alle kinderen kregen bokshandschoenen aan en mochten in een rij naast elkaar staan voor de warming-up. Na de warming up mochten ze zelfs nog even sparren met elkaar, hoe cool is dat! Weer een geslaagde dag!

Vrijdag 29 juli

Alweer de laatste dag van de week, het is voorbij gevlogen! Op deze dag besloten we ook eerst wat boterhammen te smeren, vervolgens de kinderen (met zonnebrandcrème) en daarna gingen we naar Speeltuin de Splinter! En we waren niet de enige Sportstuif locatie met dat plan. Sportstuif Best en Sportstuif Son & Breugel waren er ook met hun kinderen. De hele ochtend hebben we lekker met z’n allen gespeeld, toen was het tijd voor een lekker boterhammetje. Na de lunch gingen wij snel weer naar Sportstuif, omdat er een kindje werd opgehaald en een ander kindje juist begon. De rest van de middag hebben we lekker vrij kunnen spelen op Sportstuif.

Maandag 1 augustus t/m vrijdag 5 augustus

Deze week zijn we veel bij Sportstuif Meerhoven DBS. Waarom? Vanwege het grote springkussen dat ze de hele week gehuurd hadden! We hebben maandag dan ook de hele dag op de springkussens gespeeld. Tussendoor maakte we nog even tijd voor wat fruit en boterhammen, maar we moesten de kinderen er ook regelmatig aan herinneren om even iets te drinken.

Ook op dinsdag hadden we het springkussen weer opstaan. Zelfs de kinderen die op maandag nog bang waren voor de grote glijbaan, durfde er dinsdag toch vanaf! Het is altijd leuk om dit proces bij kinderen te zien, angsten die overwonnen worden en vaardigheden die ze op deze manier kunnen aanleren.

Het was heerlijk weer op woensdag, dus we hadden de ouders geïnformeerd dat we weleens met water aan de slag konden gaan! Ook op woensdag brachten we de dag door bij Sportstuif Meerhoven DBS met het grote springkussen. Juf Maartje had bedacht dat het springkussen ook wel wat verkoeling kon gebruiken en tot groot plezier van de kinderen gooide ze er een paar emmers water overheen. Vervolgens werd de tuinslang aangesloten, zodat Maartje niet de hele tijd op en neer hoefde te lopen. Ook kwamen de badjes tevoorschijn én, jawel, de buikschuifbaan! Juf Maartje is zo vaak met de kinderen over de buikschuifbaan heen gegaan, dat ze er schaafwonden aan overhield, maar dat neemt ze met een korreltje zout. Als de kinderen maar plezier hebben.

Donderdag beloofde het een warme dag te worden, dus de ouders waren weer gevraagd om zwemspullen mee te geven. In de ochtend hadden de juf en meester er veel zin in, de badjes werden gevuld en de buikschuifbaan werd klaar gezet, maar toch voelde we al een klein windje. We hebben lekker met het water gespeeld in de ochtend, maar toen toch besloten om maar om te gaan kleden. Precies toen we naar binnen gingen, begon het te regenen! Na de lunch was het gelukkig wel weer droog, want er stond namelijk een uitje op de planning. Namelijk spelen bij Speeltuin Sint Joseph. De kinderen hebben zich daar de middag prima vermaakt en we moesten ze op het eind van de dag bijna mee naar Sportstuif slepen.

Omdat we het niet konden laten, gingen we vrijdag toch weer lekker spelen bij Sportstuif Meerhoven DBS. Deze keer niet alleen op het springkussen, maar we deden ook een leuke domino estafette. Een leuke dag vol plezier, perfect om de week mee af te sluiten.

Maandag 8 augustus

Het begin van week 3 deze zomervakantie. In de ochtend hadden we een leuk spelletje op de planning staan, namelijk de vloer is lava. Juf Maartje had een aantal materialen klaar gezet op het grasveld waar de kinderen op konden gaan staan en uit de muziek box klonken de klanken van het welbekende liedje van Snollebollekes. Op het moment dat hij aangaf dat de vloer lava was, moesten de kinderen binnen drie tellen ergens op geklommen zijn. Dit leidde tot veel grappige momenten. Later gebruikten de kinderen de materialen ook om een parcourtje op te lopen. Na de lunch was het tijd voor een super leuke speurtocht. De kinderen rende van de ene opdracht naar de andere om alle letters te verdienen. Toen ze dat gedaan hadden, moest het woord nog ontcijfert worden. Het woord was: “Buitenspelen”, knap dat ze dat gevonden hebben! Hierdoor verdienden ze wel een lekker snoepje.

Dinsdag 9 augustus

Dinsdag was de perfecte Sportstuif dag, niet te warm en niet te koud. We begonnen natuurlijk met een lekker stukje fruit, zoals we elke ochtend beginnen. Vervolgens hebben we dan de eerste activiteit van de dag. Vandaag was dat PICOO. PICOO heeft meerdere spellen, we kozen voor Mollemania. Het was een groot succes, de kinderen bleven het maar spelen totdat het tijd was voor de lunch. Na de lunch konden de kinderen vrij spelen, terwijl de juf en meester het lasergamen gingen klaarzetten buiten. Nog even een koekje en lasergamen maar! Met de extra grote nieuwe geweren was het een extra groot succes. Terwijl de kinderen nog bezig waren met het lasergamen met meester Brian, begon juf Maartje alvast het fruit te snijden. Na meer dan een uur lasergamen, kwamen de kinderen hongerig en dorstig binnen. Na het fruit en even wat water of ranja konden ze er weer lekker tegen aan met het vrij spelen.

Woensdag 10 augustus

Niet zo veel kinderen, dus tijd voor een leuk uitstapje. Het was in de ochtend weer tijd om de boterhammen te smeren, de kinderen te smeren en genoeg water in te pakken. We gingen vandaag naar BillyBird Hemelrijk! Wat een fantastische dag hebben we daar gehad, met alle glijbanen, achtbanen en meer. Dit uitstapje hopen we zeker nog een keer te kunnen maken.

Donderdag 11 augustus

Wat een hete dag was het vandaag! Dus in de ochtend kwamen de zwembadjes en de buikschuifbaan weer tevoorschijn. De hele ochtend hebben we samen met de kinderen lekker buiten gespeeld met de waterspuiten, de buikschuifbaan en de waterballen. Het was een groot waterfestijn! Vervolgens gingen we omkleden voor de lunch. Na de lunch konden de kinderen lekker vrij spelen. Ze bleven maar vragen om de laserguns, dus ondanks de hitte hebben we in de middag binnen een goed potje gelasergamed. Toen werd het toch echt tijd om af te koelen en heeft meester Bowie de film Madagascar opgezet. Tijdens de film hebben we ook nog genoten van een lekker waterijsje. Weer een prima dagje dus.

Vrijdag 12 augustus

De laatste dag van de week alweer en weer heel warm weer. Vandaag hadden we een leuke waterestafette gedaan in de ochtend. Verder konden de kinderen vandaag lekker veel vrij spelen. Vooral voetbal was een favoriet. Toen het in de middag te warm werd om buiten te spelen, hebben we een leuke film gekeken en binnen zitten knutselen en spelen met de lego.

Maandag 15 augustus

De 4e week van de vakantie is alweer begonnen, wat gaat het eigenlijk toch snel he. Door een aantal afmeldingen hadden we maar een klein groepje vandaag. Daarom weken we een beetje van de planning af en gingen we naar onze buren bij DBS. Lekker samen met zijn allen geluncht en daarna nog het altijd zo leuke lieveheersbeest tikkertje en octopus tikkertje. Nog een koekje en voor sommige een cracker en de eerste dag van de week zat er weer op.

Dinsdag 16 augustus

Ook vandaag gingen we weer met heel de groep naar DBS toe. Het is toch wat leuker om met een wat grotere groep te zijn als je een hele dag samen bent. Ook nu was het weer heel gezellig tijdens de lunch. Ook al werd er heel de week minder weer aangegeven, dat was nog niet te zien. Daarom werd er in de middag ook lekker met water gespeeld. Geen andere kleren bij? Geen probleem, binnen 10 minuten was je toch wel weer opgedroogd. Nog een koekje en daar kwamen de eerste ouders al weer aan.

Woensdag 17 augustus

Ja nu klopte het weerbericht dan ook echt. Het ging heel de dag regenen. Nou hier was niet veel mee gelogen. In de ochtend werd er rustig opgestart met een film. Hoe tem je een draak. Spannende film zeg! Eenmaal iedereen aangekomen zijn we naar Son en Breugel gereden om daar samen te lunchen met onze andere buren. Na de lunch zijn we met 3 locaties naar MonkeyTown gegaan. Het was erg druk maar dat kon de pret niet bederven. Alle kinderen hebben heerlijk een paar uurtjes kunnen spelen. Toch wel af en toe ook wel fijn zo’n overdekt speelpaleis. Toen we terug waren op de BSO konden we nog mooi het laatste stukje van de spannende film kijken. De film was nog niet voorbij of de eerste ouders kwamen al aangelopen. Weer een lekker dagje ondanks het minder lekkere weer.

Donderdag 18 augustus

Even goed tellen, 20 kinderen maar liefst! Dat betekend dat we lekker op de eigen locatie kunnen blijven. Dat is ook wel eens lekker! Na het fruit eten werden de groepen in tweeën gesplitst. De wat oudere kinderen deden flessenvoetbal en de wat jongere kinderen gingen geluksestafette doen. Na deze leuke activiteiten begonnen de eerste maagjes al te knorren. Nou tijd voor de lunch dan maar. Na de lunch weer lekker even vrij spelen en de tweede activiteit bestond uit het gaan naar een speeltuin. Deze zat op het Hugo de grootplein. Heerlijk gespeeld met zijn allen. Eenmaal terug op de BSO werd er nog een lekker koekje gegeten en werden de eerste kindjes al weer opgehaald. Een lekker dagje zo op de eigen locatie!

Vrijdag 19 augustus

Ja alweer de laatste dag van de week en dat is vaak ook wel een beetje te merken. Ondanks dat zitten de kinderen op de een of andere manier toch altijd vol met energie. Er waren maar 3 kinderen vandaag dus zijn we naar DBS gegaan. Hier zijn we na het fruit eten naar de fitness speeltuin gegaan. In de middag kwam af en toe ook het zonnetje nog eens door. Toch begon de vermoeidheid een beetje parten te spelen. Er werd daarom een leuke film opgezet voor degene die wilde (en ja hoor, allemaal zaten ze te kijken). Nog een lekker koekje en daar waren de ouders alweer. Een lekker weekje zo midden in de vakantie.

Maandag 22 augustus

De week is weer begonnen! Vandaag gingen we weer een dagje langs bij onze buren. Tot onze grote verassing waren er bij DBS grote bouwblokken aanwezig. Er werden door de kinderen de hele dag lang huizen, chill hoeken, glijbanen en noem het maar op gemaakt. Toen alle blokken terug op de pallets moesten kwamen we er pas achter hoeveel blokken het wel niet waren. Nou 1000!! Maar het opruimen was een heus teamwork gebeuren. De ene brengen de andere stapelen, 25 lagen hoog. Een lekker dagje met zijn allen!

Dinsdag 23 augustus

Vandaag kwam er een nieuwe collega een dagje helpen. Nou dit hebben de voetballende jongens geweten, want ze kregen de ene naar de andere panna om de oren. Het was wederom een prachtig dagje en besloten daarom om na de lunch lekker naar de speeltuin te gaan. Lekker slingeren van de slingerbaan, er zaten zombies op het klimrek en natuurlijk was de voetbal ook mee. Kijken of de mannen 40 keer konden hooghouden, want als dat zo was dan pas gingen we terug naar de BSO. Nou zal je het niet geloven, maar het lukte meester Luc en Niels allebei net niet, 39 keer hielden ze het vol! Eenmaal terug nog een filmpje op gezet, want het was warm genoeg.

Woensdag 24 augustus

Alle kinderen werden meteen naar DBS gebracht. Ook vandaag waren er nog de leuke grote bouwblokken, hier werd weer heerlijk mee gespeeld. In de middag kon je vrij spelen en er werd ook nog een film op gezet. Een rustig en warm dagje!

 

Donderdag 25 augustus

De heetste dag van de week!! Maar daar maken we ons geen zorgen over. In de ochtend lekker rustig vrij spelen voor iedereen. Met zijn allen aan de lunch tafel was ook erg gezellig. Goed gegeten ondanks de hitte. Ook regelmatig wat drinken is belangrijk. In de middag gingen we toch even de zon trotseren, maar wel met heel veel water. Een lekker klein zwembadje was op gezet en op het gras werd een zeil neergelegd met sop en water. Ja dat betekend maar 1 ding, glijden op de meest gekke en stoere manieren. Flink wat sop eroverheen en gaan met die banaan. Dan is de hitte goed te overwinnen. Hitte of geen hitte, het was een heerlijk dagje.

Vrijdag 26 augustus

Het is weer bijna weekend. Vandaag met een kleine groep lekker naar de BSO in Son en Breugel geweest. Hier zijn we in de ochtend met 3 auto’s naar een speeltuin gereden. Wat leuk om een keer op een andere speeltuin te zijn. Er werd flink gespeeld door alle kinderen. Terug op de BSO met zijn alle lunchen en daarna nog even een film kijken, want het was in een dag van 34 graden zon naar regen gegaan. Niks mis mee en toch een fijne afsluiter van de week gehad. Tot volgende week!

Maandag 29 augustus

De laatste week van de vakantie alweer! In de ochtend zijn we lekker op de locatie gebleven. Vrij spelen en vervolgens lunchen om in de middag naar DBS te gaan. Bij DBS hebben we heerlijk gespeeld. De groep werd in tweeën gesplitst. De ene gingen tik spelletjes spelen de andere als echte Robin Hood’s aan de gang met de pijl en boog. Wederom een leuke middag met veel speelplezier.

Dinsdag 30 augustus
Door wat afmeldingen en het halen de van Sportstuif bus hadden we precies genoeg plek om met de kinderen naar een speeltuin te gaan. Deze lag in Veldhoven en was er een die de kinderen nog niet kende. Met veel enthousiasme werd er weer gespeeld en er was dit keer ook een waterpomp wat natuurlijk altijd leuk is, met water spelen! De tijd vliegt als je het leuk hebt. Dat is zeker waar en daarom moesten we ook al weer terug naar de BSO toe aangezien de eerste ouders alweer onderweg waren. een leuk dagje met een leuke nieuwe speeltuin!

Donderdag 1 september

Vandaag een drukke dag op Strijp. Niet alleen met kinderen, maar ook met juffen en meesters. Er waren vandaag namelijk een nieuwe meester en juf aanwezig. In de ochtend was het lekker vrij spelen waarna we in de middag een waterestafette hebben gedaan. Superleuk en wat waren de kinderen er goed in zeg. Het overgebleven water werd natuurlijk ingezet om elkaar nog een beetje nat te gooien. Iedereen zo weer opgedroogd voordat de ouders weer kwamen.

Vrijdag 2 september

De allerlaatste dag van de vakantie is aangebroken! Wat hebben we toch een leuke tijd gehad met zijn allen. Maar helaas komt aan alles een einde. We zijn dan ook lekker naar een speeltuin gereden met de kinderen zodat ze nog een laatste keer lekker op de toestellen konden spelen. Ik denk dat we met zijn alle mogen concluderen dat we een hele mooie zomervakantie hebben gehad en we met een trots en leuk gevoel op de afgelopen 6 weken terug mogen kijken!



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches