Onze kinderen gaan met veel plezier naar de sportstuif. Leuke spellen met de hele groep. Actie en plezier! Door de kleinschaligheid is er ook aandacht en betrokkenheid. Rustige, professionele en aardige begeleiding.

Mieke van Lierop Mieke van Lierop
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Yoga oefeningen, mijnenveld en kubb in week 45-2023

Maandag 6 november

Er is weer een nieuwe week begonnen bij Sportstuif Meerhoven Strijp. De uitstapjes die kinderen in het weekend hadden gemaakt werden in de auto weer verteld aan ons. Altijd super leuk om te horen wat jullie allemaal in het weekend hebben gedaan. Toen alle kinderen bij ons op de locatie waren hadden ze eerst tijd om vrij te spelen. Daarna mocht iedereen gaan handen wassen voor een lekker stukje fruit. Vervolgens zijn we aan onze activiteit voor vandaag begonnen. De groep was verdeeld tussen de oudere kinderen en de jongere kinderen. Met de jongeren kinderen hebben we moordenaartje gespeeld, de stopdans en de vloer is lava. De oudere kinderen hebben yoga oefeningen gedaan waarbij er met een dobbelsteen gegooid werd en er een yoga oefening gekoppeld was aan een getal. Vervolgens moesten deze uitgevoerd worden. Na de activiteit is iedereen weer vrij gaan spelen en hebben alle kinderen tussendoor nog een koekje gekregen. De kinderen werden langzaamaan weer opgehaald en daarmee zit de eerste dag van de week er alweer op.

Dinsdag 7 november

Vandaag is weer een nieuwe dag bij ons op de BSO. We hebben de kinderen opgehaald van school en daarna mochten ze vrij spelen bij ons totdat we begonnen met het eten van fruit. Daarna zijn we meteen begonnen met onze activiteit van vandaag. De groep kinderen werd weer verdeeld tussen een oudere groep kinderen en een jongere groep kinderen. De jongere kinderen hebben steen, papier, schaar estafette gedaan. Het volgende spel was mijnenveld waarbij kinderen in een hoepel moest staan waar wel of niet een ‘bom’ onder lag. Zo moesten de kinderen een weg zien te vinden naar de overkant zonder op een ‘bom’ te komen. Wij hadden op een blaadje geschreven onder welke hoepels zogenaamd een bom lag. De kinderen vonden dit super leuk. Ook de oudere kinderen hebben dit spel gespeeld. De rest van de middag hebben de kinderen vrij gespeeld en kregen ze tussendoor een koekje. Daarna werden de kinderen een voor een weer opgehaald

Woensdag 8 november

Vandaag waren wij al vroeg aanwezig bij de BSO omdat er een school studiedag had. De kinderen zijn eerste met de Lego gaan spelen en daarna zijn we in de ochtend gaan bowlen. Met studiedagen maken wij altijd een uitstapje met de kinderen. Na het bowlen zijn we naar de supermarkt gegaan om fruit te halen voor alle kinderen. Ook hadden we producten gekocht om cake te maken. Daarna zijn we kinderen op gaan halen van school en toen alle kinderen bij ons op locatie waren zijn we meteen gaan lunchen. De kinderen hebben deze middag veel vrij mogen spelen. Vandaag was er ook een kindje die vandaag helaas voor de laatste dag bij ons was. Het kind had voor iedereen een mooie traktatie meegenomen. Tussen de regenbuien door hebben we buiten nog een activiteit gedaan, namelijk wasknijper afpakkertje. Ieder kind kreeg twee wasknijpers die ze moesten vastmaken aan hun jas. Vervolgens moesten ze proberen de wasknijpers bij elkaar af te pakken en er zoveel mogelijk vast te maken aan hun eigen jas. Na buiten lekker gerend te hebben gingen we weer naar binnen. We zijn toen meteen begonnen met het versieren van cakejes. We hebben de middag afgesloten met Buurman & Buurman op de tv.

Donderdag 9 november

We zijn de middag weer begonnen met het ophalen van de kinderen. Na het ophalen heeft iedereen tijd gehad om even vrij te spelen voordat we begonnen met het eten van fruit. Na het fruit eten zijn we met alle kinderen naar buiten gegaan voor de activiteit. De oudere kinderen en jonger kinderen werden weer verdeeld. De oudere kinderen hebben Kubb gespeeld waarbij er twee teams waren die met een bal elkaars blokken moesten omgooien. De jongere kinderen hebben lijnentikkertje gespeeld als warming-up. Daarna mocht ieder kind een keer met de dobbelsteen gooien en op het A4tje die de meester had een yoga oefening uitkiezen die hoorde bij het getal dat ze hadden gegooid. Alle kinderen moesten daarna deze yoga oefening uitvoeren. Nadat iedereen aan de beurt was geweest hebben we nog een eindspel gedaan waarbij lijnen gekoppeld werden aan een getal. Als dat getal gegooid werd moest iedereen naar die lijn rennen. De rest van de middag hebben de kinderen nog vrij mogen spelen, kregen ze een koekje en is iedereen een voor een weer opgehaald.

Vrijdag 10 november

Het is alweer de laatste dag van deze week. We zijn de dag weer begonnen met de kinderen op te halen van school. De leukste verhalen komen altijd tevoorschijn. Als de kinderen eenmaal aanwezig zijn op onze locatie mogen ze altijd eerst vrij spelen totdat we fruit gaan eten. Dit doen ze meestal door met Lego te spelen en te kleuren. Na het fruit eten zijn we begonnen aan onze eerste activiteit en dat is estafette race. Ze moesten zo snel mogelijk de bal op een pion leggen, door de hoepel, snel de bal weer oppakken en terug naar je groep. Dan mocht de volgende vertrekken. Wie als eerste terug was nadat iedereen van de groep was geweest had gewonnen. Daarna zijn we naar binnen gegaan voor een welbekend spel en dat was bingo. De kinderen mochten zelfstandig zes verschillende soorten getallen opschrijven van 1 tot en met 75. Daarna ging meester Niels de ballen trekken. De winnaar mocht iets grabbelen van onze verjaardag bak. Na de activiteiten gingen de kinderen een lekker koekje eten en was het tijd om weekend te houden. Het was weer een super leuke dag bij ons!

 



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches