Sportstuif Strijp is een leuke BSO op een unieke locatie. De vrouwelijke én mannelijke PM-ers organiseren steeds leuke extra activiteiten.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Penalty shootout, wasknijperspel, beat the card in week 08-2024

Maandag 19 februari

Een nieuwe maandag betekent frisse energie, nieuwe activiteiten en veel enthousiasme. We begonnen met het klaarzetten van alles voor de kinderen, zodat ze meteen iets te drinken hebben wanneer ze bij ons binnenkomen. De dag begon somber met aanhoudende regen, maar gelukkig klaarde het redelijk op na het eten van fruit. Toen begonnen we met de activiteit van de dag: Crazy 88. We hadden 88 verschillende opdrachten die de kinderen moesten uitvoeren, zowel binnen als buiten. De opdrachten varieerden van een boom knuffelen tot hoelahoepen. De kinderen vonden het geweldig en deden hun best om zoveel mogelijk punten te behalen. Na een half uur stopten we en keken we wie de meeste punten had behaald. Na de activiteit wasten de kinderen hun handen en was het tijd voor een lekker koekje. Daarna hadden ze vrije tijd tot ze werden opgehaald. Het was weer een superleuke dag op onze locatie!

Dinsdag 22 februari

Gelukkig was het vandaag droog en hebben wij weer heerlijk buiten kunnen spelen. Vandaag stonden er twee activiteiten op de planning.  Het wasknijperspel en Kubb. Eerst hebben wij even een rondje gerend om het veld om alle energie kwijt te kunnen en een beetje op te warmen. Bij het wasknijperspel krijgt iedereen drie wasknijpers die aan de jas worden gehangen. Het is de bedoeling dat je bij iemand anders de wasknijper afpakt en weer bij jezelf erbij hangt. Als je geen wasknijpers meer hebt dan ga je aan de kant staan. Wie uiteindelijk de meeste wasknijpers over heeft, die heeft gewonnen. Er werd hard gerend en soms vlogen de wasknijpers in de lucht! Bij Kubb vlogen er stokken in de lucht, in de hoop dat er blokken werden omgegooid. Het was even zoeken hoe hard en hoog er gegooid mocht worden, maar uiteindelijk gingen de blokken om. Het liep gelijk op en werd nog spannend, want wie gooit als eerste de koning om?  Het was een nek aan nek race, maar uiteindelijk ging die koning toch echt om! Daarna hebben wij samen alles opgeruimd en was het tijd om lekker een koekje te gaan eten!

Woensdag 21 februari

De dag begon met een gezellige lunch, waarbij we altijd samen met de kinderen gaan zitten om gezellig te kletsen. Na de lunch begonnen we direct met onze activiteit. We begonnen met twee rondjes rennen om de kinderen op te warmen. Vervolgens gingen we verder met onze activiteit: Beat the Card. De groep was verdeeld in vier teams, elk met een bal. Een teamlid rende naar het midden, waar kaarten onder pionnen lagen. Na het pakken van een kaart rende de speler zo snel mogelijk terug naar het team. Het aantal op de kaart bepaalde hoe vaak de bal tussen teamleden moest worden overgegooid. De kinderen vonden dit geweldig en deden het erg goed.

Donderdag 22 februari

Eindelijk was het droog, dus besloten we naar buiten te gaan. We verdeelden de groep in bovenbouw en onderbouw. De bovenbouw deed een penalty shootout, waarbij kinderen om de beurt op doel schoten en punten verdienden. De onderbouw speelde Makers Krakers, waarbij sommige kinderen de pionnen moesten omdraaien en anderen ze weer goed moesten zetten. Het was leuk om te zien hoe snel ze reageerden. Na de activiteit kregen de kinderen een lekker koekje en was het tijd om de dag rustig af te sluiten.

Vrijdag 23 februari

De laatste dag van de week begon met een heerlijk bordje fruit. Na het fruit begonnen we gezamenlijk aan onze activiteiten. We begonnen met Superbal, waarbij je, als je werd afgegooid, moest onthouden wie dat had gedaan. Als die persoon werd afgegooid, mocht je weer meedoen. Dit speelden we lang omdat de kinderen er dol op waren. Daarna gingen we naar binnen vanwege regen en maakten de kinderen met wol Pokémon-figuren, wat er erg leuk uitzag. Het was weer een heerlijke week vol sport en plezier!



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches