Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door Maartje

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Twister, naar Ballorig en Sportstuif Meerhoven DBS bij ons voor carnaval in week 8-2022

Welkom bij de blog van Sportstuif Meerhoven Strijp! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 8 van maandag 21 februari tot en met vrijdag 25 februari zijn we weer lekker bezig geweest! We speelden XL twister, pakkertje en verstoppertje en we hadden op vrijdag gezellig Sportstuif Meerhoven DBS op bezoek voor carnaval! Lees je mee?

Maandag 21 februari

Het hele weekend geregend en maandag ging de regen vrolijk door. Daarom besloten wij om lekker binnen onze activiteiten te houden. We hadden nog de XL-spellen, met het XL twisterkleed speelden we deze keer een twist op twister. De kinderen moesten zo snel mogelijk naar de kleur springen die gegooid werd. Vervolgens hebben de kinderen ook weer lekker pakkertje gespeeld, dit is een echte favoriet op de maandag. Na al dat geren en geschreeuw was het voor sommige kinderen tijd voor iets rustigers, gelukkig hebben we ook mooie knutsel en tekenspullen op onze locatie en zelfs kleedjes om lekker op en onder te liggen.

Dinsdag 22 februari

Vandaag hadden we een nieuwe school voor ons waar we een kindje op gingen halen, namelijk 't Slingertouw Grasland. Zodra de kinderen ons zagen bij het ophalen, hadden ze al zin in weer een leuke dag bij Sportstuif! Ze begonnen al met elkaar te praten over wat ze konden doen, en al snel kwamen ze eruit dat ze het meeste zin hadden in verstoppertje. Zoals ze graag pakkertje spelen op de maandag, spelen ze graag verstoppertje op de dinsdag. Zo gezegd, zo gedaan. Maar eerst natuurlijk lekker wat fruit. Na het verstoppertje was het tijd voor andere spelletjes zoals tafelvoetbal en tafeltennis en gingen een aantal kinderen ook weer tekenen.

Woensdag 23 februari

Een gezellige dag staat op de planning, want vandaag gaan we naar Ballorig Veldhoven! Eerst alle kinderen ophalen en gezellig wat eten bij Sportstuif en vervolgens meteen door om zo lang mogelijk daar te spelen. Op de woensdag is het daar redelijk druk, maar dat maakt het ook gezellig. Op het eind van de dag zorgen we er dan voor dat iedereen op tijd weer terug is, zodat de ouders alle kinderen op een gunstige tijd kunnen ophalen.

Donderdag 24 februari

Donderdag lieten we de kinderen kennis maken met een nieuwe ruimte: De chillkamer. In deze kamer kun je lekker liggen of zitten in de zitzakken en een boekje lezen of rustig kletsen. We hebben tegenwoordig op de donderdag namelijk al 20 kinderen, dus dan is een rustig plaatsje soms ook wel fijn! Verder hebben we met z'n allen een tikspel gedaan en er was een jarige! Daar hebben we voor gezongen en natuurlijk vragen we dan ook hoe ze het gevierd heeft. Ze had voor iedereen een lekker zakje chips en ze mocht zelf ook nog een leuk cadeautje uitkiezen, dat werd de slijm.

Vrijdag 25 februari

Carnaval! Vandaag waren alle kinderen verkleed op de bso vanwege carnaval! En het werd ook nog eens drukker dan normaal want Sportstuif Meerhoven DBS kwam bij ons op bezoek. We vierden samen carnaval in onze kantine door de gordijnen dicht te doen en de discolampen aan. Vervolgens gingen we met zijn allen naar buiten om lekkerland - viesland spelen. Een simpel spel kan soms zo leuk zijn, de kinderen vonden het geweldig om nog een langere tijd door te spelen, ookal konden de pm-ers geen eten meer bedenken. De rest van de dag bestond uit lekker vrij spel en het verder ontdekken van onze kantine, want de meeste kinderen waren nog nooit bij ons op bezoek gekomen.



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches