Sportstuif Strijp is een leuke BSO op een unieke locatie. De vrouwelijke én mannelijke PM-ers organiseren steeds leuke extra activiteiten.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietengym, gingen naar het Sinterklaashuis en we pakten veel cadeautjes uit in week 48-2022

Maandag 28 november

Ow wat een pietenpret bij Sportstuif meerhoven – strijp! Toen wij van school kwamen moesten wij nog eventjes wachten op de andere kinderen. In plaats van fruit kregen wij vandaag meteen een zakje met pepernoten, dankjewel Sinterklaas!  Rond kwart voor vier gingen wij lopen naar de gymzaal, daar hebben we lekker pietengymles gehad. Rond kwart over 4 kwam een roetveegpiet binnen lopen en wij werden alleemaal super blij en gelukkig was er niemand bang. De piet kwam niet met lege handen maar zij had een zak vol met pepernoten bij.
De gymzaal stond helemaal vol met leuken oefeningen om voor ons te doen. We konden daken opklimmen, we konden glijden en natuurlijk van dak naar dak zwaaien. Toen de gymles voorbij was kregen wij allemaal een pietendiploma van de piet. Kortom het was een leuke middag en dit was nog maar maandag!

Dinsdag 29 november

Vandaag staat pietengym op het programma. Eerst gingen we de pepernoten opeten die we vonden in onze schoenen. Nadat alles op was, gingen we naar de gymzaal. Daar stond van alles klaar om lekker fanatiek bezig te zijn. Tijdens de pieten oefening ging de deur open, en wie stond er plots binnen…? Sport piet, die kwam even kijken hoe het allemaal ging. Alle kinderen waren nog fanatieker bezig, toen sport piet binnen was, en daar gooiden ze weer met een kado (pittenzakje) in de schoorsteen en wow wie was dat, die zo snel over het dak rende. Hij rende zo snel, dat de schoorsteen er bijna vanaf viel. Na alle loodzware oefening, gaf Sport het idee om een spelletje te gaan doen. De sport piet vindt zelf vloer is lava erg leuk. Zogezegd zo gedaan, sport piet wees 3 tikkers aan, de tikkers werden naar op de gang gezet even zodat de verlossers gekozen konden worden. Na 4 superleuke rondes het sport piet genoeg gezien. Hij riep iedereen bij elkaar, en gaf aan nog een verrassing te hebben, niet alleen heel veel pepernoten maar ook een pieten diploma.
Het was een leuke en geslaagde dag.

Woensdag 30 november

Nadat alle kinderen werden opgehaald had iedereen de tijd om rustig te eten. Na het eten hadden de kinderen even de tijd om zowel binnen als buiten vrij te spelen. Sommige zijn buiten gaan voetballen met meester Mirsad en andere zijn binnen gebleven om gezamenlijk spelletjes te spelen. Hierna mocht iedereen de handen wassen en werden er pepernoten gegeten uit ieders zelfgemaakte papieren schoen!
Na het eten van pepernoten zijn wij allemaal naar het sinterklaashuis gegaan voor een leuk avontuur met de pieten! Bij binnenkomst mocht iedereen veilig over daken heen lopen en door een schoorsteen kruipen. Hierna heeft een van de pieten een presentatie gehouden over belangrijke aspecten van een piet. Hierop volgend werd een quiz gehouden waarbij de kinderen twee keuzemogelijkheden hadden om bij het juister antwoord te komen.
Na de quiz hebben de kinderen geluisterd naar een piet die vertelde welke ingrediënten nodig zijn voor lekkere pepernoten. Hierna kreeg iedereen een zakje pepernoten om te eten.
Tot slot hebben de kinderen sinterklaas ontmoet en gezamenlijk gezongen en gesprongen. Na afloop zijn wij vertrokken naar de BSO en werden binnen nog enkele spellen gedaan voordat de kinderen werden opgehaald.

Donderdag 1 december

We zijn alweer bijna op het eind van de week, maar het is nog niet klaar. Ook vandaag gaan we weer gezellig naar de gymzaal voor coole pietengym. Maar eerst nog iets anders, de kinderen merkten al meteen op dat er cadeautjes verstopt lagen in de bso. We kregen twister en stoepkrijt en nog meer leuk nieuw speelgoed! We konden er nog niet meteen mee spelen, eerst gingen we snel naar de gymzaal. Er stond weer een cool pietenparcours uitgezet en we deden verschillende spelletjes hierop. We waren druk bezig, tot we ineens iets hoorden, er was weer een Piet komen kijken! Deze Piet hield er vooral van om het snoepgoed uit te delen en deed dat ook erg goed. 
Op het eind van de pietengym kreeg iedereen een pietendiploma en nog wat extra pepernoten van de Piet. Het was een geslaagde dag met alleen maar geslaagde kinderen.

 

Vrijdag 2 december

Bij aankomst op de BSO hebben de kinderen even de tijd gekregen om rustig te eten. Na het eten hebben de kinderen een half uur de tijd gekregen om vrij te spelen. Na afloop van het vrijspelen hebben de kinderen hun handen gewassen en zijn pepernoten gaan eten. Hierna zijn de kinderen op zoek gegaan naar cadeautjes en hebben deze uitgepakt. Vervolgens zijn de kinderen gaan spelen met de uitgepakte cadeautjes. Na het spelen kregen de kinderen fruit en werd het spelen hierna weer voortgezet.
Aan het eind van de middag werden de kinderen opgehaald door hun ouders.



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches