Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door Maartje

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slijm maken, 't Kabouterpad, Jumpsquare en een hoedjesflipbattle in week 17-2023

Maandag 24 april

De eerste dag van de vakantie op Sportstuif.  We hebben er zin in! De kinderen druppelen s ’ochtends rustig binnen en vonden al snel de lego, kleurpotloden en spelletjes om mee te spelen. Na het fruit eten was het nog een beetje aan het miezeren, maar dat houdt ons niet tegen. Even lekker een frisse neus halen tussen de buien door om één van onze favoriete spellen Makers en krakers  te spelen. In plaats van hoedjes gebruikten wij vandaag pionnen want het waaide nogal hard!   Na de lunch was het even tijd voor een beetje ontspanning. Vandaag kwamen onze kleurplaten tot leven. De kinderen mochten een speciale 3D kleurplaat kleuren en als deze af was dan kon Dafne met haar telefoon de tekening scannen. De konijnen en schapen kwamen uit de tekening, gooiden wortels en konden tegen de val aantrappen. Dat was vet! Na wat ontspanning was het weer tijd voor actie! We gingen buiten een potje Hoepelpong spelen. Eens kijken hoe goed de kinderen konden mikken. In het begin lagen er nog veel hoepels, maar elke keer dat iemand de bal in de hoepel gooide werd het moeilijker. Uiteindelijk is het één team gelukt om alle hoepels weg te spelen!  

      

Dinsdag 25 april

Vandaag hebben wij onze planning een beetje omgegooid.  Er vielen wat kinderen af en daardoor  was het mogelijk om op pad te gaan. Het liefst gaan wij elke dag ergens naar toe, maar dit is niet altijd mogelijk.  Na het fruit hoppatee onze blauwe Sportstuif auto’s in. Vandaag gingen wij op avontuur bij het Kabouterpad in Best. Een hele leuke route om te lopen door het bos op zoek naar kabouters. Bij elke kabouter die wij vonden hoort een opdracht. Van zoveel mogelijk verschillende blaadjes zoeken, dennenappels gooien in een cirkel en klimmen in een boom. Nadat wij alle kabouters hadden gevonden was het tijd om nog even te spelen in de speeltuin bij het Boshuys.  Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar de Sportstuif. Van al dat wandelen in het bos kregen we toch een honger.  Na de lunch was het tijd om even op te laden en daarna gingen wij slijm maken.  Eerst waren de oudere kinderen aan de beurt, zij mochten zelf de instructies lezen, uitvoeren en uitproberen.  Wat was dat lekker kliederen! Zelf je kleur kiezen en dan ook nog eens glitters toevoegen.  Ondertussen waren de andere kinderen heerlijk aan het buitenspelen.

  

 

Woensdag 26 april

De dag voor koningsdag, het was tijd voor wat Oud-Hollandse spelletjes. Er werden onder andere blikken omgegooid, dat is leuk en lekker veel herrie heeft dat! Ook werd er een eierloop gedaan. Blijft het ei op de lepel liggen als er een parcours wordt gelopen? Soms wel en soms niet haha, want rechtdoor lopen dat is wel te doen, maar het wordt een stuk moeilijker als je zigzaggend een parcours moet lopen. Daarna was het tijd om spekjes te happen, want dat hadden wij wel verdiend. Éen van de oudere kinderen had een leuk idee en wilde graag Wie is de Mol  spelen.  Eerst zelf opdrachten uitwerken  samen met Fleur om daarna samen te spelen. Zo leuk om te zien! Hebben wij hier een nieuwe collega voor in de toekomst gevonden?  De kinderen waren heel enthousiast en uiteindelijk werd er ook nog ontdekt wie nou de mol was!
In de middag zijn wij op pad gegaan naar Jumpsquare! Even lekker springen, duiken in de blokken, slingeren aan de trapeze.  Ook konden de kinderen hun ninja moves laten zien op het ninja parcours. Springen van het ene blok naar het andere, klimmen aan de klimmuur en zwaaien. Wat een heerlijke middag! Daarna zijn wij weer terug gegaan naar Sportstuif.

  

 

 

Donderdag 27 april

Vandaag was het Koningsdag en waren wij niet open. Hopelijk heeft iedereen lekker veel oranje tompoezen op en een mooi feestje gevierd.

 

Vrijdag 28 april

De laatste dag van de week alweer. In de ochtend zijn wij rustig begonnen. De één ging naar buiten en de ander was weer mooie lego creaties aan het bouwen. Na het fruit gingen wij met z’n allen naar buiten. Eerst even wat energie kwijt met Stopdans. Er kwamen verschillende coole moves voorbij, maar als de muziek uitging, dan moesten wij heel goed stilstaan! Daarna was het tijd voor de  Hoedjesflipbattle.  Dit lijkt op makers en krakers maar is toch een beetje anders. Er waren weer twee teams verdeeld over twee vakken. Één team moest alle hoedjes omdraaien en het andere team moest proberen de kinderen af te gooien, lukt het om alle hoedjes om te draaien zonder afgegooid te worden?  De kinderen waren wel fanatiek bezig en hebben tussen de regendruppels door goed hun best gedaan!

Na de lunch was het tijd om even te chillen. Sinds kort hebben wij twee banken staan en dat is heel fijn om even bij te komen. De één ging een boekje lezen en de ander ging lekker kleuren of bouwen. Ondertussen was het tijd  om de volgende activiteit op te starten. Voor degene die wilden konden er vandaag mooie armbandjes gemaakt worden. Eerst de kleuren uitkiezen en daarna aan de slag. Ondertussen werd er veel gekletst en gelachen.  Er werd even een pauze ingelast voor de armbandjes om buiten het  Safarispel  te doen. En zo vloog de tijd weer voorbij en werden de eerste kinderen alweer opgehaald.

   

 

 

Wat hebben wij genoten in de eerste week van de vakantie!  Volg jij ons al op Instagram en Facebook. Zo kan je meegenieten van al het leuks rondom Sportstuif Meerhoven Strijp!

 

 



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches