Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door Maartje

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hindernis slagbal, ronde de tafel & samenwerkingsopdracht in week 50-2023

Maandag 11 december

Er is weer een nieuwe week aangebroken en wat hebben we er toch weer zin in om de kinderen een leuke week te bezorgen. We begonnen de dag zoals iedere dag met het klaarzetten van de bekers en het fruit snijden. We begonnen met fruit eten zodat de kinderen veel energie kregen voor spelen in de gymzaal. Vandaag deden we hindernis slagbal. De kinderen mochten kiezen om de bal te schieten of te gooien. Als ze dit gedaan hadden moesten ze zo snel mogelijk via de springplank, op de kast, springen naar beneden, paal aanraken en weer terug. Hoe vaak je de hindernis had gedaan, was het aantal punten dat je behaald had. De kinderen die in het veld staan moesten zo snel mogelijk de bal naar alle vier de matjes brengen. Was dat gelukt stopte het spel. Als iedereen was geweest draaide we de teams om. De kinderen vonden dit super leuk om te doen. Na twee keer spelen was het tijd om terug te gaan naar onze locatie waar de kinderen een lekker koekje mochten eten en weer vrij mochten gaan spelen. De kinderen werden weer rustig opgehaald en was het tijd om de leuke dag af te sluiten.

Dinsdag 12 december 

De kinderen hadden we weer opgehaald van school en was het weer tijd voor een leuke dag bij ons op de BSO. De kinderen mochten eerst vrij spelen en dat deden ze met Lego, spelletje of tekenen. Nadat alles was opgeruimd was het tijd om fruit te gaan eten. We hadden vandaag de groep in tweeën gedeeld. De bovenbouw ging samen met meester Niels rond de tafel spelen. De kinderen kregen allemaal een pingpong batje die we hadden gekregen van Sinterklaas. De kinderen moesten eerst opslaan en de bal terug op de tafel slaan. Als je geslagen had moest je naar de andere kant van de tafel. Had je dan bal niet op tafel geslagen moest je even uit het spel tot er twee kinderen over waren. Deze deden een duel tot de drie. Als je had gewonnen kreeg je een leven. De onderbouw ging samen met juffrouw Dafne annamariakoekoek spelen. De onderbouw vind dit altijd super leuk om te doen. Na de activiteiten gingen de kinderen handen wassen en was het tijd voor een koekje. Daarna was het weer vrije tijd. De kinderen die rond te tafel aan het spelen waren vonden het zo leuk dat ze dit de gehele dag nog hebben gespeeld. Het was weer een super leuke dag bij ons op locatie.

Woensdag 13 december 

Helaas was vandaag de verwarming kapot en was het erg koud. Dus hebben we besloten om gezellig naar Sportstuif Oirschot te gaan. Daar hebben we onze boterhammen gegeten en was het tijd om hier leuk te gaan spelen. Hier hadden ze andere soorten spelletjes en dat was erg leuk. Ook hebben ze daar een grote pannakooi waar de kinderen in gingen voetballen. Het was tijd om onze activiteit te geven. Dit deden we door eerst tikkertje te spelen. Ze moesten zo snel mogelijk de kinderen gaan tikken in twee minuten te tijd. Daarna gingen we kijken hoeveel kinderen ze hadden getikt. Als iedereen lekker warm was en iedereen de tikker was geweest gingen we bal estafette spelen. We hadden drie groepen gemaakt. De eerste moesten zo snel mogelijk de bal verleggen naar het tweede hoedje. Zo snel mogelijk terug rennen en een hive-five te geven aan de volgende. Als de bal aan de overkant was moest je de bal weer terug brengen naar het eerste hoedje. Wie dat als eerste had gedaan, had gewonnen. Dit was super leuk en de kinderen waren aan het lachen dus hebben we dit meerdere malen gespeeld. Na de activiteit was het tijd om terug te gaan naar onze locatie. Hier kregen de kinderen nog een lekker koekje en de kinderen werden één voor één weer opgehaald. Het was een super leuke dag bij Sportstuif Oirschot.

Donderdag 14 december 

Vandaag was weer een nieuwe dag bij Sportstuif Meerhoven Strijp. We zijn begonnen met het ophalen van de kinderen. Toen iedereen bij onze locatie was zijn we de handen gaan wassen en hebben we fruit gegeten. Na het fruit eten hebben we meteen de activiteit gedaan. We hadden vandaag een samenwerkingsopdracht voor de kinderen waarbij we de groep in vier groepen hadden verdeeld met verschillende leeftijden. De kinderen kregen een aantal materialen waaronder een hoepel en pionnen. Met die materialen moesten ze de overkant bereiken zonder de grond te raken. Ze mochten de materialen gebruiken om op te staan en moesten deze aan elkaar doorgeven. Een goede communicatie tussen de kinderen was hierbij erg belangrijk om de andere groepjes te verslaan. Het was erg leuk om te zijn hoe fanatiek de kinderen waren om als groep van de andere groepjes te winnen. Na de activiteit had iedereen wel een koekje verdiend en werden de kinderen alweer langzaamaan opgehaald bij onze BSO.

 

Vrijdag 15 december 

De kinderen werden weer opgehaald en kregen een stukje fruit. Door het fruit krijgen de kinderen altijd vitamine binnen wat belangrijk is voor je gezondheid. Ook krijgen de spieren energie van het fruit. Daarom krijgen de kinderen altijd fruit bij Sportstuif. Vandaag deden we Bal estafette XL. We hadden vier teams gemaakt. De kinderen moesten zo snel mogelijk rennen naar de bal en die verleggen naar de andere hoedjes. Was dat gelukt moest je snel terug rennen om een hive-five te geven aan de volgende in je groepje. Was je naar de overkant moest je weer helemaal terug. Het was XL omdat we helemaal naar de overkant van het veld hadden gerend. Na meerdere keren gespeeld te hebben was het tijd om naar binnen te gaan. Hier konden de kinderen een kerstkaart maken voor de ouders of voor opa & oma. Ook hadden we de keuze om een kerstkaart te maken voor ouderen die eenzaam zijn tijdens kerst. We vinden het belangrijk dat iedereen aandacht krijgt tijdens Kerst. Na verschillende kerstkaarten gemaakt te hebben was het tijd voor een koekje en om alles op te ruimen. De kinderen werden weer rustig opgehaald en was het tijd voor weekend.

Wij hebben weer een super leuke week gehad met veel lachende kinderen.



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches