Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door Maartje

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Gymzaal, pietenpret en pepernoten bakken in week 48-2023

Maandag 27 november

Het weekend is weer voorbij en het is tijd voor een nieuwe week. Wij hebben deze week pietenweek. Dat betekent dat sinterklaas centraal staat. We hebben deze week drie keer de gymzaal. HOE LEUK!

Op de maandag is het weer tijd voor een half uur bespreken en of er bijzonderheden zijn deze week. Dit doen we altijd op maandag zodat we deze week alles goed kunnen laten verlopen.

De dag begon met kinderen op te halen en de leuke verhalen aan te horen tijdens de terugreis in onze blauwe mooie auto. In plaats van dat de kinderen eerst zelfstandig mogen spelen is er meteen fruit voor de kinderen want we gaan meteen na het fruit naar de gymzaal. Dafne en Niels zijn al wat eerder na de gymzaal gegaan voor alles klaar te zetten.
We hadden verschillende obstakels neergezet die de pieten ook altijd moeten afleggen als ze de pakjes rond gaan brengen. De kinderen moesten gaan klimmen, kruipen & balanceren. De kinderen moesten met een pakje over de daken heen, op de schoorstenen springen, balanceren over de dak en kruipen onder de dikke mat. Als ze bij de schoorsteen zijn aangekomen moeten ze het pakje door de schoorsteen gooien. Is dat gelukt heb je een punt.
Na de pakjes hebben bezorgd zijn we nog een tik spel gaan doen. Drie is te veel. Dit vonden de kinderen superleuk.

Na de gymzaal zijn we weer terug bij onze locatie en zijn de kinderen gelijk de handen wassen. Als de kinderen handen hadden gewassen was het tijd voor handje pepernoten. De kinderen vinden dit altijd superlekker. Het was weer een superleuke dag bij ons!

Dinsdag 28 november

Het is weer een nieuwe dag en wat hebben we toch een fijn gevoel overgehouden aan gister. We hebben de kinderen weer opgehaald. Ze begonnen meteen te vragen of we weer naar de gymzaal gaan. De kinderen hebben net als gister meteen bordje fruit gekregen zodat we daarna meteen naar de gymzaal kunnen gaan. Ook vandaag gingen Dafne en Niels eerder naar de gymzaal om alles klaar te zetten. Vandaag gingen we klimmen, springen & balanceren. De kinderen begonnen eerst op het klimrek daar moesten de kinderen omhoogklimmen en naar beneden springen, de kinderen lopen door tot aan de banken die op de kop stonden en moesten gaan balanceren, de kinderen lopen door en moesten gaan springen op de kast en als laatste klimmen over de kast. De kinderen hebben hier superleuk gehad en was het tijd om weer terug te gaan naar onze locatie waar ze een handje vol pepernoten krijgen. Daarna mochten de kinderen weer zelfstandig spelen. Het was weer een superleuke dag bij onze locatie!

 

Woensdag 29 november

Op de woensdagen komen de kinderen altijd gezellig lunchen bij ons. Dat vinden wij altijd supergezellig want dan hebben we meer één op één situaties en kunnen we de leuke verhalen goed horen.

Na de lunch was het tijd voor onze activiteit. Wij gingen samen met de kinderen pepernoten bakken. Er mochten een paar kinderen met ons helpen om het beslag te maken. Dit vinden de kinderen natuurlijk superleuk om te doen. Het deeg was klaar en dat betekent rollen maar. Iedereen ging de handen wassen en ze kregen allemaal een grote bol. Daar moesten de kinderen steeds kleine beetjes deeg vanaf halen en moesten kleine pepernoten gaan maken. Dat deden ze door het deeg te rollen op tafel. Alle deeg was op en de pepernoten die de kinderen zelf hadden gemaakt ging de oven in.

Tijdens het wachten dat de pepernoten klaar waren hadden we Just dance sinterklaas versie opgezet. Alle sinterklaasliedjes kwamen voorbij en de kinderen konden gaan dansen. Sommige kinderen kozen ervoor om tekeningen te maken voor sinterklaas.

De pepernoten waren klaar en iedereen kreeg een handje vol pepernoten. Dit konden ze natuurlijk meteen proeven. De kinderen konden tussen het eten van pepernoten kijken naar een sinterklaas film.

Het was weer een superleuke dag bij ons op de BSO

Donderdag 30 november

Het is alweer donderdag en wat gaat de week toch snel voorbij met allemaal leuke activiteiten die te maken hebben met sinterklaas. We begonnen de dag met bekers klaar te maken en het fruit te snijden zodat als de kinderen aanwezig waren dat ze meteen iets konden drinken. Iedereen was opgehaald en dat betekent meteen fruit eten want het was alweer tijd om naar de gymzaal te gaan.

In de gymzaal hadden we de zaal in tweeën gesplitst want op de donderdag hebben we super veel kinderen die van voetballen houden. Dus we hadden twee grote voetbalgoals neergezet en de kinderen konden lekker gaan voetballen.

De andere kant gingen eerst de kinderen truckjes doen met een hoepel. Daarna gingen ze verschillende activiteiten doen zoals via de springplank rollen over de dikke mat die omlaag stond en gingen de kinderen truckjes doen op het klimrek. Dit vonden de kinderen superleuk om te doen.

Nadat we alles opgeruimd hadden was het weer tijd om terug te gaan naar onze locatie. De kinderen gingen de handjes wassen en was het tijd voor een handje met pepernoten.

Het was weer een superleuke en sportieve dag bij ons op de BSO

 

Vrijdag 1 december

We hadden vandaag pietenpret voor onze locatie met externe kinderen maar we begonnen de dag eerst met de kinderen op te halen. We gingen de kinderen ophalen maar in plaats van dat we naar de BSO gingen we naar een andere gymzaal die Jordy had geregeld voor de pietenpret.

De kinderen mochten even in de gymzaal vrij spelen zodat wij de gymzaal konden klaarzetten voor de pietenpret. We hadden vier verschillende activiteiten.

Activiteit één was dat de kinderen in het klimrek moesten gaan klimmen en daarna zich eigen moesten laten vallen op de voeten op een grote dikke mat. De kinderen kregen hierbij verschillende opdrachten mee.
Activiteit twee was dat de kinderen pakjes moesten gooien in de schoorsteen. De kinderen moesten op verschillende afstanden de pakjes erin gooien.
Activiteit drie was dat de kinderen eerst door hindernis moesten kruipen zonder de draad aan te raken. Onder de dikke mat kruipen en daarna pakje in de schoorsteen gooien.
Activiteit vier was dat de kinderen moesten balanceren over de banken die verhoogd waren. De kinderen moesten op de bank rondje draaien of door een hoepel heen stappen.

Ook kwam er een piet bij ons op bezoek en die had lekkere pepernoten meegenomen voor de kinderen en een pietendiploma omdat de kinderen heel goed hadden meegedaan.

Na de gymzaal gingen we terug naar onze locatie waar de kinderen nog konden genieten van warme chocolademelk.

Het was een superleuke week bij ons en de kinderen hebben erg genoten van de verschillende activiteiten die allemaal in teken stonden van sinterklaas.



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches