Sportstuif Strijp is een leuke BSO op een unieke locatie. De vrouwelijke én mannelijke PM-ers organiseren steeds leuke extra activiteiten.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Frisbee, Steen-papier-schaar & Estafette week 04-2023

Maandag 23 januari

We kwamen aan op de locatie en zagen dat sommige sneeuwpoppen nog overeind stonden maar snel al smolten. De schoolplein was nog erg nat en was nog erg glad. Hierdoor hebben we een klein gedeelte onder de afdak onze activiteit gegeven. Vandaag was dat frisbee. Eerst hebben de kinderen de techniek geleerd en dat ging erg goed. Daarna hebben we een soort lummeltje gedaan waarbij ze de frisbee goed moesten overgooien want anders moesten ze in het midden. Daarna hebben de kinderen picoo gedaan en dat vonden ze ook erg leuk. Daar hebben ze verschillende tik spelletjes meegespeeld. Ook hebben we gezongen voor juffrouw Maartje omdat die jarig was en dat kunnen we natuurlijk niet vergeten. Om 17:00 zat iedereen ook weer lekker te smullen van zijn of haar koekje en hebben we weer genoten van deze dag.

Dinsdag 24 januari

Vandaag gingen we de kinderen weer ophalen en sommige wisten al dat we naar de gymzaal gingen. Dat vinden ze natuurlijk altijd erg leuk. Eenmaal bij onze locatie aangekomen waren de kinderen eerst even voor zichzelf aan het spelen, daarna een stukje fruit en toen gingen we naar de gymzaal. Onze eerste spel was pizzaspel. We hebben 4 ingrediënten zoals kaas, tomaat, gehakt en ui. Iedere ingrediënt was 1 team. In de team moesten de kinderen zichzelf nummer van 1 t/m 4. Als de leraar roept pizza maken moesten de nummer 1 naar de dikke mat komen en erop liggen (pizza beleggen). Als de leraar daarna riep pizza moesten de kinderen zo snel mogelijk terug naar zijn eigen team. De ingrediënt die als laatste terug was die was af. Zo konden we kijken welke ingrediënt had gewonnen. Nadat we dit een aantal keer hadden gedaan hebben we nog verschillende tik spelletjes gedaan. nadat we weer terug waren vanuit de gymzaal hebben de kinderen een koekje gekregen en konden ze weer vrij spelen. Het was een hele leuke dag vandaag en vooral omdat we naar de gymzaal waren geweest.

Woensdag 25 januari

We kwamen aan op onze locatie nadat we de kinderen weer hebben opgehaald. Het was erg koud buiten en de kinderen wilde liever binnen zitten en spelletjes spelen. Toch hebben we ze overgehaald om buiten de activiteiten te geven. Zo hebben we steen-papier-schaar estafette gedaan en estafette race gedaan. steen-papier-schaar vinden ze altijd leuk om te doen. Na de activiteit zijn we naar binnen gegaan en lekker opgewarmd. De jongens hebben met lego gespeeld en de meisjes hebben getekend. We hadden verschillende tekeningen waaruit ze mochten kiezen. Rond 17:00 hebben ze weer een koekje gehad. Het was een leuke dag en de kinderen hebben zich geen moment verveeld.

Donderdag 26 januari 

Vandaag op onze locatie was het een mooie zonnige dag waarbij het een lekker weer was om naar buiten te gaan. We zijn vandaag naar Brabantia gegaan om daar in de speeltuin en op de kunstgras veld te spelen. De onderbouw heeft in de speeltuin gespeeld samen met meester Rudy en de bovenbouw heeft steen-papier-schaar race gedaan samen met meester Ray en meester Niels. Nadat we dat hadden gedaan was er tijd voor vrije tijd en de meeste kinderen wilde gaan voetballen. Dat ging er hard maar netjes aan toe. Met het voetballen gingen ze erg netjes met elkaar om en had iedereen natuurlijk een koekje verdient. Daarna zijn we weer terug gelopen naar onze locatie waarbij de kinderen erg moe waren en sommige rustig een het tekenen waren en sommige rustig een spelletje aan het spelen. Het was een heerlijk dag door het weer en hebben weer erg genoten van deze dag.

Vrijdag 27 januari 

We begonnen de dag weer gezellig met alle kinderen op onze locatie. Op het begon scheen de zon nog lekker en was het prima weer om naar buiten te gaan met de kinderen. Nadat de kinderen zichzelf hebben vermaakt doormiddel van kleuren, vliegtuigen maken en lego gingen we fruit eten en begon het bewolkt te raken waardoor het erg koud buiten. Toch hebben we onze activiteit buiten gegeven. Ons spel was dierentuin tikkertje. De kinderen werden verdeeld in 4 dieren waar ze naar het ene naar het ander vakje moesten rennen zonder dat ze getikt zouden worden. We zijn weer snel naar binnen gegaan omdat de kinderen het erg koud houden en binnen zichzelf ook goed aan het vermaken waren voordat we onze activiteit aan het geven waren. Nadat de kinderen alles hadden opgeruimd hadden ze weer een koekje verdiend. Het was weer een hele leuke dag en nu gaan we lekker weekend vieren.



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches