Onze kinderen gaan met veel plezier naar de sportstuif. Leuke spellen met de hele groep. Actie en plezier! Door de kleinschaligheid is er ook aandacht en betrokkenheid. Rustige, professionele en aardige begeleiding.

Mieke van Lierop Mieke van Lierop
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De wereld op z’n kop, Rupsbal en Mastermind in week 13-2023

Welkom bij de blog van Sportstuif Meerhoven Strijp! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 13 van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart zijn we weer lekker bezig geweest! De wereld op z’n kop,  Rupsbal en Mastermind en we speelden nog veel meer. Week 13-2023. Lees je mee?

Maandag 27 maart

Wij zijn de nieuwe week al dansend begonnen!  Heel warm was het nog niet dus muziek aan en dansen maar, totdat de muziek stopt dan moest je stilstaan. De kinderen lieten de vetste moves zien tijdens deze stopdans. Daarna was het tijd voor de volgende activiteit. De wereld op z’n  kop, één iemand deed wat voor en de rest moest precies het tegenovergestelde doen.  En dat ging verassend goed! Als Dafne haar armen omhoog deed, dan deden de kinderen de armen omlaag. Een stapje naar voren, nee hoor de kinderen deden een stapje naar achteren.  De oudere kinderen deden vandaag de Kamelenrace. Wij hadden natuurlijk geen echte kamelen maar het is wel een heel leuk spel.  Na een tijdje werd het toch wel weer een beetje koud en gingen wij naar binnen om verder te kleuren, bouwen of spelen met de auto’s. En natuurlijk een lekker koekje eten.

Dinsdag 28 maart

De zon kwam vandaag weer eens een kijkje nemen en dat vinden wij helemaal niet erg! Hoppa lekker naar buiten. De jongere kinderen gingen vandaag een spelletje doen met een grote dobbelsteen. Vandaag kwam een van de oudere kinderen bij de activiteit helpen. Om de beurt mochten zij dobbelen, daarna werd er gekeken op de opdrachtenkaart en mocht iedereen de opdracht uitvoeren die bij het nummer stond.  Hierbij werd wel duidelijk dat sommige kinderen erg lenig zijn! Op één been staan, een kaars en ga maar door. Tijdens de oefeningen kwamen ze zelf ook nog met hele leuke variaties.

De oudere kinderen deden vandaag een materialenrace. Er werden twee teams gemaakt en elk team  kreeg wat hoepels en een touw. Het is de bedoeling  om met het materiaal naar de overkant te komen zonder dat je de grond aanraakt. Samenwerken is hierbij de sleutel want alleen gaat dit natuurlijk niet lukken.

 

Woensdag 29 maart

In de ochtend hebben Niels en Dafne weer een leuke Peutergym les gegeven.  Alle tafels opzij en dan hebben wij genoeg ruimte om de activiteiten binnen uit te voeren. Vandaag gingen wij onder andere tennissen met ballonnen.  Na de Peutergym halen wij de kinderen weer op van school en begint de dag bij sportstuif voor de BSO

Tussen de buien door was het af en toe even droog.  Dat was mooi, want vandaag was het tijd voor rupsbal! Dit is een vorm van slagbal, maar dan een beetje anders.  Er wordt tegen de bal geschopt in plaats van geslagen, daarna moet je zo ver mogelijk om het veld rennen.  Het team wat in het veld staat moet zo snel mogelijk de bal proberen te pakken, een treintje achter elkaar maken en dan de bal van voor naar achter doorgeven. Is de bal bij  het achterste kind aangekomen dan zegt diegene stop!  De renner stopt dan en dan mag de volgende beginnen.  Heel leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen vandaag waren.  Daarna was het tijd voor een koekje, die hadden wij wel verdiend, want de kinderen hebben weer super meegedaan vandaag!

Donderdag 30 maart

Het was een beetje nat buiten vandaag.  Geen probleem,  wij hebben de activiteiten vandaag maar binnen gedaan.  De jongere kinderen houden echt van dansen, vandaag hadden wij weer een nieuwe activiteit bedacht.  Er waren verschillende smileys uitgeprint, boos, blij, gek, verdrietig. Alles kwam voorbij. Eerst gingen wij proberen hetzelfde gezicht te trekken als de smileys. Daarna was het tijd om de beurt een smiley te kiezen , de muziek aan te zetten en te dansen zoals . Heel leuk om te zien hoe de kinderen zich helemaal kunnen inleven.  

De oudere kinderen hebben vandaag Mastermind  2.0 gespeeld.  Er werden verschillende groepjes gemaakt en er moesten krachtoefeningen uitgevoerd worden. Werden deze goed uitgevoerd, dan kregen ze een cijfer.  Al deze cijfers vormen een code die gehackt werd door Ray of Niels.  Klopt de code niet? Dan moeten de opdrachten opnieuw uitgevoerd worden totdat de code klopt.

Vrijdag 31 maart

De laatste dag van de week alweer. Time flies when your having fun! Vandaag was het tijd voor de Minigames. Er waren 6 verschillende spelletjes uitgezet die wij in groepjes gingen uitvoeren. Ideaal als het weer buiten even niet meezit. Er werden torens  gebouwd, bekers verplaats met ballonnen, bottles geflipt en dopjes verplaatst met sushistokjes. Ook werd er limonadepong gespeeld en het spelletje  spijkerpoepen kon natuurlijk niet ontbreken. Niet alles lukt  altijd in één keer en dat is helemaal niet erg.  Met wat extra pogingen, elkaar helpen en veel aanmoedigen komen wij er wel!  



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches