Onze kinderen gaan naar Sportstuif Eindhoven Strijp.
We zijn erg blij met de positieve en proactieve instelling van de begeleiding.
Buiten zijn en bewegen staan voorop bij deze Sportstuif. Altijd.
Voor ons bewijst Maartje (+team) iedere keer dat BSO plezier en energie oplevert als je het met passie doet.
Ga zo door!
Maarten en Femke

Maarten van Beugen Maarten van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blokjesvoetbal, vlaggenroof en springkussens in week 16-2023

Maandag 17 april
Daar zijn wij weer! Een nieuwe week met leuke activiteiten op het programma. Vandaag zijn wij begonnen met poorttikkertje.  Altijd leuk om met een tikspel te beginnen. Na een hele dag op school hebben de kinderen echt behoefte om even te bewegen en dat kan bij onze BSO! Als je getikt was dan ging je in spreidstand staan. Als iemand anders onder je benen door kroop dan kon je weer meedoen. Soms was het even spannend want sommige kinderen zijn wat groter dan een ander. Dit leverde wel leuke acties op. Zo zat er opeens iemand op de rug van een ander en konden zij bijna gaan paardrijden! Ook werd er vandaag Blokjesvoetbal gespeeld.  En het spel Beat the card.  Per team rende er iemand naar de stapel kaarten, het nummer wat daar opstond zo vaak moest je overgooien. Vandaag werd het iets anders gespeeld. In plaats van overgooien werd er ook overgespeeld met een badmintonracket en een shuttle. Overgeslagen met een hockeystick en gekeken of het ook kon met hooghouden. Een heerlijk dagje weer!

Dinsdag 18 april
Het was weer tijd om te beginnen met een tikspel. Vandaag deden wij ziekenhuistikkertje. Als je getikt werd op je arm dan moest je die plek vasthouden. Werd je getikt op je been, dan moest je die plek vasthouden. De kinderen waren zich zo goed aan het inleven dat ze soms spontaan neervielen op de grond en riepen om een dokter. Naast sporten kunnen ze soms ook heel goed acteren haha! Gelukkig heeft iedereen ziekenhuistikkertje overleefd en konden wij verder met Drijfbal. Soms passen wij een spel aan naar leeftijd, zo houdt iedereen er plezier in. Vandaag was dit ook het geval. Iedereen zat hetzelfde team en het doel was om de grote bal over de doellijn te krijgen. Dit deden wij door te gooien met verschillende ballen. Hele grote ballen, harde ballen, zachte ballen, voetballen, handbal ballen en tennisballen. Na even oefenen zag je dat de grote bal steeds vaker geraakt werd en uiteindelijk is het gelukt om de grote bal over de doellijn te krijgen!

De oudere kinderen hebben vandaag ook een tof spel gedaan! Dit was Vlaggenroof. Voordat het spel echt begon versierde elk team hun eigen vlag, ook werd een teamnaam verzonnen. De Ducks en de FireClub. Nadat de vlag af was moest deze natuurlijk ook nog verstopt worden. Nadat beide teams dit hadden gedaan was het tijd om de vlaggen te roven en natuurlijk verdedigen. Wat waren ze vandaag fanatiek! Heel leuk om te zien

  

Woensdag 19 april
Hieperdepiep hoera! Vandaag was Niels jarig en speciaal voor hem hadden wij vandaag twee springkussen geregeld! En ook natuurlijk omdat het vandaag de laatste les Peutergym was van de 1e reeks. Het zonnetje scheen en het was heerlijk weer. We hebben nog even gedanst op Nijntje het favoriete liedje van de peuters. En wat ging dat weer goed! Daarna nog het parcours afgelegd en daarna genieten van de springkussens. Zelfs de mama’s sprongen mee! Wat een geweldige afsluiting van de eerste reeks. Binnenkort starten wij weer een nieuwe reeks Peutergym lees hier meer over op Samen bij Sportstuif!

Na de Peutergym les zijn wij de kinderen van de BSO weer op gaan halen. Nadat zij lekker gegeten hadden wilden zij ook natuurlijk op de springkussens springen. Wat een plezier was dat! Daarna even bijkomen want onze nieuwe stagiair Géomar had allemaal leuke activiteiten verzonnen. Eerst speelden wij slingertikkertje. Daarna ging één groep verdeeld in tweeën een blokjesestafette doen. En de andere groep een boter kaas en eieren estafette. Wat hebben de kinderen weer super mee gedaan vandaag. Daarna hadden ze natuurlijk een lekker koekje verdiend!

 

Donderdag 20 april
Nog even en dan hebben wij vakantie. Maar eerst mochten wij vandaag nog genieten op de Sportstuif! Vandaag deden wij Schipper mag ik overvaren. De oudere kinderen vinden het leuk om soms te helpen en dit moedigen wij maar al te graag aan. Er werd luidkeels meegezongen en al huppelend, rennend, in slow motion en springend kwamen de kinderen naar de overkant. Soms werden ze getikt door de schipper en dan mochten ze van de zijkant mee aanmoedigen.

Ook werd er vandaag Jatbal gespeeld. Er waren twee teams en elk team moest de knuffel aan de andere kant proberen te jatten, maar dit ging natuurlijk niet zomaar. Als je in het vak van de tegenstander komt kan je getikt worden. Je kon ook nog afgegooid worden voordat je bij de knuffel was en dan moest je weer terug naar je eigen vak. Aanvallen, verdedigen, afgooien het kwam er allemaal in voor! Hoe vaker het spel gespeeld werd hoe beter het ging!

Vrijdag 21 april
En toen was het alweer vrijdag! De laatste dag voordat de meivakantie begint. Alle kinderen hadden vandaag al gefeest en gesport tijdens de Koningspelen. In de ochtend mochten Ray en Niels ook gezellig mee helpen. Wat was het gezellig toen wij jullie mochten ophalen. Vlaggetjes op het gezicht, oranje kleren en hoedjes op het hoofd. En wat een energie had iedereen nog over. Dat was fijn want vandaag hadden wij nog twee activiteiten op het programma staan. Als eerste een tikspel Drie is teveel. Als je getikt was dan mocht je bij Dafne gaan staan, waren er drie kinderen in de rij? Dan mocht de eerste weer meedoen. Daarna hebben wij  Stand in de mand gedaan. Één iemand staat in het midden en zegt stand in de mand en de bal is voor…. En roept dan een naam. De kinderen rennen weg behalve degene waarvan de naam is genoemd. Die pakt zo snel mogelijk de bal en zegt STOP! Alle kinderen moeten dan stilstaan en degene met de bal probeert deze onder de benen door te rollen. Na een tijdje was iedereen toch een beetje moe aan het worden. En dat mag ook na zo’n dag als vandaag. Sommige kinderen gingen binnen lekker een boekje lezen, tekenen of spelen met de lego. Een heerlijke dag vandaag en tijd voor de meivakantie!

 

 

 



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches