Sportstuif Strijp is een leuke BSO op een unieke locatie. De vrouwelijke én mannelijke PM-ers organiseren steeds leuke extra activiteiten.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Basketbal, lacrosse & badminton week 09-2023

Maandag 27 februari

Vandaag begonnen weer met onze locatie goed schoon te maken zodat we weer fris en fruitig konden beginnen aan de week. Nadat alles spik en span was gingen we de kinderen weer ophalen met goede zin. De kinderen mochten natuurlijk eerst zelfstandig spelen en dat deden ze zoals kleuren, lego, vliegtuigjes maken/ gooien en nog veel meer. Rond half 4 gingen we weer fruit eten zodat we alle goede vitamines binnen krijgen. Alle bordjes waren op en gingen we naar de gymzaal. In de gymzaal gingen we de groep verdelen over 2 groepen. Groep 1 (onderbouw) ging leren hoe ze met de bal moesten stuiteren en gooien. Groep 2 (bovenbouw) gingen 5 tegen 5 doen met basketbal. Na 3 kwartier gingen we weer terug en kinderen vonden het leuk, toen we terug waren kregen de kinderen weer een koekje en werden daarna al snel opgehaald.

 

Dinsdag 28 februari

Deze laatste dag van de maand begint goed, het zonnetje schijnt weer en we hebben vandaag 0 zieke kindjes, iets wat niet vaak voorkomt in de winter. Terwijl wij alle kinderen aan het ophalen zijn, stopt er een mooie auto voor Sportstuif. Wat blijkt? De GGD komt vandaag langs! Elk jaar komt de GGD in ieder geval 1 keer langs om te kijken of wij volgens de regels werken. Terwijl juf Maartje in gesprek was met de mevrouw van de GGD, waren de andere lekker binnen en buiten aan het spelen en de materialen aan het klaarzetten voor de activiteit van vandaag. Voor we het wisten was het tijd om op te ruimen en fruit te eten. Na goed te hebben gegeten was het tijd voor de activiteit, juf Dafne had voor de kleintjes een mooi parcours uitgezet dat eindigde bij een XL 4-op-1-rij. Voor de grote kinderen had meester Ray iets heel bijzonders, namelijk lacrosse. Ze gingen oefenen met overgooien en op het eind was er zelfs nog tijd voor een partijtje. Wat een pret!

Woensdag 1 maart

Op de woensdag hebben we weer wat plekken beschikbaar, dus was het een rustigere dag. De kinderen hebben gezellig samen hun lunch gegeten en gingen vervolgens zelfstandig buitenspelen. We hadden wat materialen buiten staan van de peutergym eerder op de dag en de kinderen gingen daar lekker hun eigen ding mee doen. In de middag was het tijd voor de georganiseerde activiteit. De onderbouw ging met juf Dafne een auto starten, de kinderen moesten in verschillende hoepels gaan staan om alle onderdelen te maken en konden vervolgens gaan rijden. Ze vonden het heerlijk en waren lekker bezig. Met juf Fleur ging de bovenbouw badminton spelen. De wind zorgde voor een extra uitdaging, wat de kinderen juist nog leuker vonden. Wie er won maakte niet uit, maar wie kon er het vaakst overspelen? Een uur later gingen we toch maar eens een koekje eten. Een gezellige middag met vooral veel buitenspelen

Donderdag 2 maart

De dag begon weer met een zonnetje en dat is fijn voor de meester en juffen hierdoor krijgen we er extra zin in. Ook al was het erg koud gingen we toch naar buiten want het was droog maar wel erg koud. We hadden leuke dingen voor de onderbouw geregeld zoals XL 4 op een rij, XL mikado bij 4 op een rij moesten ze eerst door een parcours lopen en daarna de schijf in 1 van de vakken. Degene die als eerste 4 op een rij heeft die heeft gewonnen. Bij mikado moesten ze de grote stokken zien te pakken zonder dat het een groot gat ertussen kwam. Bij de bovenbouw hadden we weer lacrosse gedaan omdat het dinsdag erg goed bevallen was. Nadat we lekker buiten hadden gespeeld gingen we weer naar binnen om lekker op te warmen. Iedereen kreeg weer een lekker koekje en werden al snel weer opgehaald. Het was weer een super leuke dag!

Vrijdag 3 maart

Het was weer de laatste dag en daarna hadden de kinderen weer weekend. De kinderen waren erg moe omdat het de laatste dag was en heel de week al goed bezig waren geweest op school. Het was best lekker prima weer om lekker naar buiten te gaan, natuurlijk wel met een jas. Eenmaal aangekomen konden ze lekker spelen met dingentjes die ze leuk vonden. Natuurlijk moesten we alles opruimen en onze handen wassen. Iedereen zat netjes aan tafel en konden we lekker genieten van een stukje fruit. Alle fruit was op en gingen we lekker naar buiten. We gingen eerst gezamenlijk tikkertje spelen en ook alle leerkrachten deden mee. Daarna gingen we wedstrijdje spelen met lacrosse voor de bovenbouw omdat de kinderen daar naar vroegen. De onderbouw gingen ze weer auto starten spelen de kinderen die vaker kwamen vonden dit ook een super leuk spelletje. Nadat we onze activiteiten klaar waren gingen nog veel kinderen lekker buiten spelen omdat het nog prima te doen was. Nu was het tijd voor een koekje en werden de kinderen opgehaald. Nu was het tijd voor weekend!!

 



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches