Onze kinderen gaan naar Sportstuif Eindhoven Strijp.
We zijn erg blij met de positieve en proactieve instelling van de begeleiding.
Buiten zijn en bewegen staan voorop bij deze Sportstuif. Altijd.
Voor ons bewijst Maartje (+team) iedere keer dat BSO plezier en energie oplevert als je het met passie doet.
Ga zo door!
Maarten en Femke

Maarten van Beugen Maarten van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dobbelen maar, Speeltuin de Meerpaal en schilderen in week 18-2023.

Maandag 1 mei

Wat een zonnig begin van de tweede week van de meivakantie! De kinderen kwamen in de ochtend meteen actief binnen en begonnen lekker met elkaar te spelen. Voetbal, tikkertje, pakkertje, kussengevecht, ze konden hun pret niet op. Sommigen wilden wat rustiger spelen, dat kan natuurlijk ook bij ons, we pakten gezellig de spelletjes uit de kast en gingen daarmee aan de gang. Terwijl de kinderen aan het spelen waren met meester Ray, kon juf Maartje mooi het fruit snijden. Zo zaten we om 10 uur heerlijk fruit te eten. Vervolgens was het tijd voor de eerste georganiseerde activiteit van vandaag: Dobbelen maar. Vanwege het goede weer konden we het spelletje op het grasveld spelen. Iedereen in een cirkel met 1 kind in het midden die de dobbelsteen mocht gooien. Er lag ook een blaadje in het midden, met bij elk nummer dat gegooid kon worden meerdere oefeningen. Het kind in het midden kon dan de oefening uitkiezen. De meeste oefeningen gingen hartstikke goed, maar wat hebben we gelachen met het proberen uit te voeren van sommige yoga poses! De juf en meester waren er ook niet altijd even goed in, gelukkig deed iedereen goed hun best! Na deze warming up gingen we met de kleintjes op zoek naar bloemetjes, die staan er heel veel op het grasveld. De grotere kinderen wilden graag nog een ander spel doen: Makers & Krakers. Flexibiliteit is iets wat we belangrijk vinden bij Sportstuif Meerhoven Strijp, dus kon dat natuurlijk ook georganiseerd worden. Na de spelletjes konden de kinderen nog even vrij spelen en toen was het alweer tijd voor de lunch. In de vakantie verzorgen wij lekkere boterhammen voor de kinderen, zij mogen deze wanneer het lukt ook zelf beleggen met al het lekkers wat we hebben, gezond en ongezond! 

Na de lunch gingen we verder met vrij spelen en vroegen een paar kinderen of we naar de speeltuin op het sportpark konden gaan. Dat was natuurlijk geen probleem, we pakten de flesjes die de kinderen hadden meegenomen, een voetbal en nog wat ander materiaal en liepen met z'n allen naar de speeltuin. Daar hebben we ons goed vermaakt tot het tijd was voor een lekker stuk fruit en een wc-pauze. Zodra we klaar waren met het fruit eten, gingen we allemaal weer naar het grasveld voor de laatste georganiseerde activiteit van vandaag: Spons, water, vuur. Een soort levend stratego, alleen dan ben je een spons, water, of vuur. De kinderen hebben zich met deze laatste activiteit helemaal uitgeleefd. De kinderen bleven maar rennen en elkaar tikken tot alle kaartjes op waren! Zoveel kaartjes, dat we de tel waren kwijtgeraakt en we dus niet meer wisten welk team er had gewonnen. Tijd voor een koekje voor de winnaars, dus kreeg iedereen een koekje naar keuze. Na het koekje was het voor de meeste alweer tijd om naar huis te gaan. Één voor één kwamen de ouders om hun kind op te halen. En zo was de dag voorbijgevlogen.

  

Dinsdag 2 mei

Ook vandaag mochten we weer genieten van een lekker zonnig dagje, maar af en toe was het nog wel erg koud in de ochtend. Juf Maartje had nieuwe spelletjes meegenomen die ze gekocht had tijdens Koningsdag. Zo hebben we in de ochtend met een paar die niet buiten aan het voetballen waren het spelletje Bunny Hop gedaan. Het was een groot succes en de kinderen waren lekker bezig. Na het fruit eten was het tijd voor de ochtend activiteit. We begonnen met tikkertje om ons even goed op te warmen op het grasveld en vervolgens verstoppertje over heel Sportstuif! Daarna was het tijd voor de hoofdactiviteit: steen, papier, schaar estafette. Meester Ray had een mooi parcourtje uitgezet waardoor het nog uitdagender was. De kinderen moedigden hun team positief aan en het spel liep als vanzelf. We waren zo lang bezig met deze activiteiten dat we wel moesten stoppen, omdat het tijd was voor de lunch. Na lekker gegeten te hebben, gingen de kinderen zelfstandig aan de slag met vrij spelen. Sommigen lazen rustig een boekje in de chill hoek, terwijl anderen buiten hutten bouwden of in het gras aan het spelen waren. 

In de middag hadden we nog iets anders leuks op de planning staan, we gingen namelijk naar Speeltuin de Meerpaal. Koekjes, wat fruit, crackers en alle flessen mee en op naar de speeltuin! Een aantal kinderen waren er nog nooit geweest, ze konden niet geloven hoe cool deze speeltuin was. Vooral het springkussen was natuurlijk ontzettend leuk en het looprad ook. De rest van de middag hebben we daar gespeeld, gelukkig hadden we de tassen en jassen meegenomen want sommige kinderen werden al vroeg opgehaald. Om vijf uur ging de speeltuin helaas dicht en gingen we weer terug naar Sportstuif. De kinderen waren moe, dus er werd gechilld op de banken. De Donald Duck boekjes kwamen uit de boekenkast tevoorschijn en er gebeurde iets wat eigenlijk nooit gebeurt, het was stil. Wat was het een heerlijke dag en wat fijn dat we die zo rustig konden afsluiten.

 

Woensdag 3 mei

En toen waren wij alweer halverwege de week! Soms vliegt de tijd zo snel! In de ochtend zijn wij na het fruit eten op pad gegaan! Vandaag gingen wij naar Speeltuin de Splinter! Alle kinderen in de auto en hoppatee. Even een verzamelplek zoeken en daarna lekker spelen! Eerst werd het grote kasteel ontdekt, naar boven klimmen en dan of via de glijbaan naar beneden of via de brandweerpaal. Het weer was zo lekker dat de jassen al snel uitgingen. Ook werd er al snel gekeken bij de dieren. Er waren geiten, grote varkens en twee ezels. We hebben ook nog geprobeerd om wat dierengeluiden na te doen, ging best goed!  Ondertussen even bijtanken met een lekker stukje peperkoek of een rijstwafel en wat drinken en weer door! Ook waren er reuze legoblokken, daar weten de kinderen van Sportstuif wel raad mee!  Na zo’n ochtend spelen krijg je best wel honger! Dus wij gingen lekkere tosti’s eten die hadden wij wel verdiend! De middag vloog voorbij tijdens het spelen en zo werden de kinderen alweer opgehaald.

    

 

Donderdag 4 mei

Soms is het fijn om ook eens een dag niet heel veel te moeten. Vandaag was een beetje zo’n dag. Niet iedereen had evenveel energie, dan passen wij ons aan. De zon scheen en iedereen heeft heerlijk gespeeld. In de ochtend hebben wij het lijnenspel gedaan. Elke lijn werd genoemd naar een sport. Als die sport genoemd wordt, dan moet je zo snel mogelijk naar die lijn rennen, degene die laatste is valt af.

Daarna was het tijd om te lunchen! Vandaag smeerden wij de boterhammen binnen en gingen wij lekker buiten picknicken. De zitzakken, dekens en kleden naar buiten en genieten van het heerlijke weer en de vogels die aan het fluiten waren. Gedurende de dag hebben wij verschillende activiteiten aangeboden zodat iedereen de keuze kon maken wat ze wilden doen. Vandaag mochten de kinderen onder andere schilderen en werden de mooiste creaties gemaakt. Er werden paarden geschilderd, zonsondergangen, gezinsportretten, huizen, smileys en nog meer!  In de middag werden er nog verschillende potjes voetbal gespeeld.  En hoe leuk is het dan als Niels ook meespeelt! Het slijm maken was een succes vorige week! En dat wilden sommige kinderen ook eens uitproberen. Een heerlijk relaxe dag die we hebben afgesloten met een lekker ijsje!

 

Vrijdag 5 mei

We eindigen de vakantie zoals we begonnen zijn… met heel veel regen!  Maar dat was niet erg, want heel veel kinderen waren toch wel een beetje moe, dus iedereen startte de dag op zijn/haar eigen tempo.  In de ochtend hebben wij een potje vuistbal gespeeld, in plaats van de bal oppakken en gooien met de handen, deden de kinderen dit vandaag met de vuisten. Dat is gek! Het gooien gaat opeens een stuk moeilijker! Het was heel leuk om te zien hoe de kinderen dit allemaal deden. Daarna was het tijd om lekker te gaan lunchen! Nadat alle boterhammen op waren was het tijd om even uit te buiken onder het genot van een filmpje.  In de middag was het tijd om ijsjes en monsters te knutselen.  Andere kinderen gingen lekker naar buiten. Er is genoeg te ontdekken en de kinderen hebben genoeg fantasie om de leukste dingen te verzinnen. Zo werd er onder andere een “heerlijke”soep gebrouwen…… ipv groene soep hebben we de kinderen aan het einde van de dag toch maar een lekker koekje gegeven😊  Dat was de laatste dag van de meivakantie alweer wat was het genieten!  Gelukkig mag iedereen maandag  weer naar school om uit te rusten haha!

  

Volg jij ons al op Instagram en Facebook. Zo kan je meegenieten van al het leuks rondom Sportstuif Meerhoven Strijp!

 

 

 

 



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches