Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie week 4, 5 en 6 2023

Week 4
De eerste drie weken van de vakantie vlogen voorbij en zo zaten we alweer op de helft van de zomervakantie. Gelukkig hadden we voor de resterende weken nog veel leuke dingen in petto.
In deze week van de vakantie waren Laura en Maxime beide op vakantie en werden de kinderen thuis opgehaald door collega’s van Sportstuif MHCV. Natuurlijk heel luxe om thuis opgehaald en teruggebracht te worden.

Op de dinsdag gingen we samen met Sportstuif MHCV naar de kermis. In Venray was het namelijk kermis en daar werd natuurlijk gebruik van gemaakt. We mochten zelf twee dingen kiezen om te doen. We gingen op de trampoline en vingen eendjes met een hengel. Ook liepen we over de kermis heen en keken we naar andere attracties. De een nog spannender dan de ander. Zo vermaakte wij ons wel en ’s middags speelden we op locatie allerlei spelletjes zowel binnen en buiten. Zo kon ieder doen wat hij/zij leuk vond.

Op donderdag kwamen ze de kinderen wederom thuis ophalen. Vandaag was het weer niet zo best, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen namelijk eierkoeken versieren. Iedereen kreeg een eierkoek en mocht deze versieren. Natuurlijk ging er slagroom om en wat smarties en andere lekkere dingen. Daarna mochten we het gelukkig ook nog opeten. ’s Middags hebben we een lekker potje hockey gespeeld. Voor veel was dit nieuw, maar vonden het erg leuk om te doen. Er waren allerlei oefeningen om te doen en op het eind werd er een wedstrijdje gespeeld. Ondanks dat we niet op de eigen locatie waren, was ook deze week heel erg leuk geweest.

    

Week 5
De een na laatste week van de zomervakantie. Deze week van de vakantie was niet de beste week qua weer dus soms moeten we ons dan aanpassen aan het weer. Op dinsdag is het altijd markt in Horst. Hier hebben we groenten en fruit gehaald voor de week en daarna gingen we kijken of de fontein aan stond. Helaas stond deze niet aan, maar het hondje uit Horst is er altijd en hier hebben we ons wel vermaakt met het water wat eruit komt. We hadden nog brood over en gingen hierna de eendjes voeren. De ochtend sloten we af  in de speeltuin. Hier speelden we verstoppertje en speelden we lekker vrij. Na de boterhammen ging de zon gelukkig schijnen. Dus het was tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Dit hebben we dan ook gedaan! We gingen naar de Kasteelse bossen, naar het strandje. Hier was het druk met allerlei mensen die gingen zwemmen. Wij zochten een plaatsje om een mooi zandkasteel te bouwen. We maakten een groot kasteel met een rivier naar het water toe. Hier hebben we heerlijk in het zand en met de modder gespeeld.

Op donderdag gingen we in de ochtend naar speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. Een hele leuke speeltuin waar de kinderen zoveel te doen hebben, dat ze zich geen minuut hoeven te vervelen. Het was gelukkig droog en niet te warm dus we konden lekker lang spelen. Er was ook een nieuw toestel waarbij je water kon pompen en dit stroomde dan naar allerlei gangen. Hier hebben we de ochtend prima doorgemaakt. In de middag hebben we op de locatie eerst nog geknutseld en gekleurd om vervolgens nog even een uurtje te gaan springen bij Jump XL, aangezien het weer ons niet mee zat. Maar dat vonden de kinderen natuurlijk niet erg want bij Jump XL vermaken ze zich altijd. Het was redelijk rustig dus ze hadden alle ruimte om lekker te springen. Moe en voldaan werden de kinderen weer opgehaald.

Op vrijdag zijn we samen met Sportstuif MHCV naar Hemelrijk geweest. Met gesmeerde boterhammen, drinken en fruit gingen we op pad. In Hemelrijk was er van alles te doen. Van een achtbaan tot traphelikopters en een waterglijbaan. Ook was er een groot rotsenkasteel en een plek met ondiep water waar je goud kon zoeken. Ook hier konden de kinderen lekker spelen. ’s Middags ging zelfs de zon nog even schijnen. De kinderen uit Horst waren er nog nooit geweest en keken hun ogen uit. Zeker voor herhaling vatbaar!

       

Week 6
En toen was toch echt de laatste week van de zomervakantie aangebroken. Nog een week genieten van allemaal leuke dingen voordat de school weer gaat beginnen. Gelukkig hebben de kinderen ook wel weer zin om naar school te gaan. Deze week waren de jeugdvoetbaldagen in Horst en konden we niet in onze locatie terecht. Gelukkig waren we welkom bij andere locaties!

Op dinsdag gingen we naar Sportstuif MHCV in Venray. In de ochtend hebben we eerst een tijdje spellen gespeeld en kon iedereen vrij spelen. Na het fruitmoment zijn we lopend naar Leunen gelopen om daar het jachtseizoen te spelen. Er werden vier groepen gemaakt. Twee teams moesten zorgen dat ze niet gezien werden en de twee andere teams moesten juist de andere teams zoeken. Er werd een half uur gespeeld en dan werden de rollen omgedraaid. Als één iemand van het team getikt was, dan had dat team verloren. Om de vier minuten kreeg het zoekende team een locatie door zodat ze wisten waar ze ongeveer konden zoeken. Het was een geslaagde dag in Venray.

Donderdags zijn we naar Deurne Aventurijn geweest. In de ochtend gingen we met z’n allen naar de Brandevoortse Hoeve waar we in het maïsdoolhof gingen. De oudere kinderen konden allerlei raadsels oplossen om de boer terug te vinden en de jongere kinderen konden allerlei plaatjes zoeken. Het was echt een doolhof want we waren er niet zomaar uit, maar we zijn allemaal buiten gekomen. Omdat we het zo goed gedaan hadden kregen we ook nog een ijsje van de boer.
In de middag waren we terug in Horst omdat er ook kinderen pas in de middag naar Sportstuif kwamen. De kinderen kregen de keuze deze keer maar de keuze was al snel gemaakt. Ze wilde graag naar Roeffen Mart. Hier komen de kinderen heel graag. Hier hebben we tot laat gespeeld. Bij terugkomst hebben we nog een ijsje gehaald, aangezien deze kinderen nog geen ijsje gehad hadden. Toen was het alweer tijd om opgehaald te worden. De dag vloog voorbij.

Op vrijdag was het dan echt de laatste vakantiedag. Vandaag gingen we naar Sportstuif Asten. Hier ging een klein groepje echte PSV-fans kijken bij de training van PSV. De kinderen die op de locatie bleven konden eerst vrij spelen en later speelden we hoepeldans. Dit keer binnen omdat het ook buiten heel hard regende. Het mocht de pret niet drukken want we hebben meerdere rondes gespeeld en hadden verschillende winnaars. Na de lunch hebben we veel spelletjes gespeeld. Domino, het dierentuinspel en kwartet waren favoriet. Later hebben we nog buiten gespeeld en een potje voetbal gedaan. We moesten natuurlijk nog een stukje rijden dus we gingen redelijk op tijd terug naar Horst. Ouders stonden al op de parkeerplaats te wachten en haalde de slapende kinderen uit de auto. Ze hadden zo hard gespeeld dat ze in de auto hun ogen niet meer open konden houden. Dat is natuurlijk een goed teken. Zo sloten we de vakantie af en hebben we weer zin om iedereen te zien na de vakantie. Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad. Tot volgende week. Dan maken we er een mooi nieuw schooljaar van op de BSO!

      



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches