Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie blog week 1, 2 en 3! 2023

Week 1

Woehoee de zomervakantie is eindelijk begonnen! Wij kijken hier erg naar uit omdat we met de kinderen toffe activiteiten gepland hebben!

We beginnen de week met een tof uitstapje, namelijk midgetgolf! Bij Sportstuif plannen we regelmatig uitjes. De golfballen gaan alle kanten op! Door de looping, over heuvels en soms ook naast de baan. Maar dat maakt niks uit want van proberen kun je leren!

Met dit lekker weer spelen we ook waterspellen! Een paar kinderen rennen met een lintje naar de andere kant van het speelveld. De andere kinderen mogen de kinderen met lintje proberen nat te spuiten met het waterpistool! Als je geraakt met door het waterpistool leg je het lintje in de rode hoepel. Ben je aan de overkant gekomen zonder nat te worden? Dan leg je het lintje in blauwe hoepel. Welk team heeft de meeste lintjes verzameld?

De week gaat verder met verschillende XL games! We spelen XL Twister, XL mikado, XL Jenga en XL 4 op een rij! We begonnen met XL Twister om de spieren even lekker op te warmen. De kinderen deden goed hun best! Hierna hebben we onze hersenen aan het werk gezet met een potje 4 op een rij. Je moest goed opletten! Want voor je het weet had het andere team gewonnen.

We sluiten de week af met een creatief activiteit. Bij Sportstuif spelen wij niet alleen maar buiten! We knutselen ook graag met de kinderen. We maakten een insectenhotel van een blikje. We kleuren en plakken stickers op het blikje en vullen het blikje met takjes, blaadjes, dennenappels en gras. Zo hebben de insecten die je in de natuur vindt een knus huisje!

   

Week 2

Er is een nieuwe week aangebroken bomvol activiteiten!

Op het begin van de week gaan we naar Sportstuif MHCV om samen te spelen met de kinderen van Venray. De ochtend begint sportief met een potje trefbal! De kinderen doen hun best om de ballen te ontwijken en ze zo hard mogelijk te gooien op het andere team. De dag gaat verder met het bouwen van de lego. De jongens hebben hun eigen tollen gemaakt. Hier kunnen ze de hele dag mee draaien, de tol die het langste draait is de sterkste.

Het is tijd voor de zomerbingo! Over het hele terrein van Sportstuif Horst hangen kaartjes waarop zomers afbeeldingen staan. De kinderen moeten het kaartje zoeken en mogen hem dan doorkruisen op de bingo kaart! De kinderen zijn druk aan het zoeken over het terrein tot dat ze eindelijk BINGO! kunnen roepen. De kinderen hebben behoeften aan nog een rondje bingo maar dan willen ze het extra lastig! De jongste kinderen helpen met de kaartjes verstoppen en de oudere kinderen gaan de kaartjes zoeken. De ‘extreme bingo’ was erg leuk! In de middag hebben we de knutselspullen uit de kast gehaald. We maken vlinders van pasta! De kinderen mogen de past verven. Als je hierna de voelsprieten erbij tekent lijkt het net een echte vlinder! Wat een mooie creaties!

Wat een weertje deze week…. Regen, regen en nog eens regen. Bij Sportstuif vervelen we ons zeker niet als het regent! Wij gaan erop uit vandaag. We gaan in de ochtend naar Monkytown!! We klimmen, klauteren, glijden en bouwen erop los. We maken nieuwe vrienden en vallen door de elastieken naar beneden. Wat hebben wij een coole trucjes gedaan. Sommige kinderen overwinnen zelfs hun angst! Super knap van de kinderen. In de middag rusten we even uit en chillen we op de zitzakken. Iedereen was moe van de drukke ochtend bij Monkytown.

Op het einde van de week gaan we in de ochtend weer gezellig spelen bij Sportstuif Venray MHCV. Gelukkig bleef het vandaag droog. We hebben buiten super Mario trefbal gespeeld. Toen we de boterhammen op hadden zijn we terug gegaan naar Sportstuif Horst. Hier hebben we ons insectenhotel afgemaakt. We hebben spullen uit het bos zoals taken, bladeren en dennenappels in ons insectenhotel gestopt, zodat de insecten een lekker warm huisje hebben 😊. Op het einde van de dag bouwen we de allerhoogste toren! Hij moest net hoog worden als het plafond. Maar dat is niet helemaal gelukt….

      

Week 3 

Een nieuwe week is aangebroken! Vanaf 7:30 zijn de kinderen welkom. Sommige kinderen nemen een boterham mee vanuit thuis en eten deze in de ochtend op. Toen iedereen er was hebben de kinderen een voetbaltafel toernooi gehouden! Hierna hebben we buiten hoepelpong gespeeld. De hoepels liggen bij de spel in een driehoek. Als iemand een pittenzakje in de hoepel gooit, mag de hoepel weg. Het team dat als eerste in alle hoepels een pittenzak heeft gegooid wint. Van al dat bewegen krijg je wel honger. Dus is het tijd om de buikjes te vullen met fruit! We eten kiwi, appel, peer en banaan met een glaasje ranja. Vandaag kregen we na het fruit beschuit met muisjes omdat Feis een zusje heeft gekregen! En dat moet zeker gevierd worden! Veel kinderen die er waren hadden nog geen insectenhotel gemaakt. Ze zag ze hangen van de andere kinderen en die wouden ze ook wel maken! Dus de blikjes, wiebelogen, kralen en touw werd uit de kast gehaald! De ochtend vloog voorbij want hierna was het tijd om boterhammen te eten.

Na de boterhammen was het buiten eindelijk droog! Hier hadden wij goed gebruik van gemaakt er was een hele grote waterplas bij ons terrein! Wat is het allerleukste om hier mee te doen? Juist! In de modderplassen springen! De kinderen hadden heel veel plezier en kwamen eruit als varkentjes. Toen de varkens schoon waren hebben we fruit gegeten. Als kers op de taart hebben we op het einde nog cup cakes gebakken! Wat boffen wij in de vakantie!

Onze BSO ligt zowat in de kasteelse bossen dus hier maken wij regelmatig gebruik van. We spelen verstoppertje, vlaggen verovertje en Annemaria koekoek. Als we brood over hebben van de dag ervoor verwennen we de kippen ook nog! Er zijn ook lieve geitjes in de dierenweide. Die zijn lekker zacht en zijn dol op gras! Maar in het bos is nog veel meer te beleven. We vinden een geheime hut! Fanatiek bouwen we met zijn alle verder. Een half uurtje later is hij perfect om lekker in te spelen!

  

De tijd vliegt en we zijn al op de helft van de zomervakantie! Iedereen die nog vakantie heeft wensen wij veel plezier en tot snel!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches