Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Watergevecht, waterslagbal en het postbodespel in week 23 - 2023

Maandag 5 juni
De eerste dag van een mooie week was weer begonnen. Op maandag komen er nog geen kindjes spelen, dus dan werken we vooral achter de laptop en bereiden we dingen voor. Bijvoorbeeld voor peutergym, de woensdagmiddagactiviteit of andere activiteiten. Wist je dat we bij Sportstuif ook een site hebben waar alle overige activiteiten op staan? Hier kun je informatie vinden over de activiteiten en jezelf aanmelden als je iets hebt gevonden wat je leuk vind om te komen doen. Zo organiseren we aanstaande woensdag een activiteit in verband met de Nationale buitenspeeldag 2023. Op 12 juli organiseren we een activiteit omdat het bijna zomervakantie is. Dit is een middag vol waterspellen! Op https://samenbijsportstuif.nl/horst kun je je aanmelden. Zien we jou dan?

  

Dinsdag 6 juni
Op deze dag begon het lekkere weer. De kinderen werden van school gehaald en snel ingesmeerd zodat we na het fruit eten gelijk naar buiten konden. Vandaag speelden we watergevecht in het rovershol en flessenvoetbal. In het rovershol stonden vier emmers. In elke emmer lagen waterpistolen. Een iemand mocht rennen in het rovershol en één voor één, een lintje naar de overkant brengen. Zodra je ging rennen mocht je natgespoten worden. Had je alle drie de lintjes aan de overkant dan was je klaar en mocht je niet meer nat gemaakt worden. Om en om kwam iedereen aan de beurt. Later werden er zelfs hele emmers over het hoofd gegooid. Na dit spel speelden we flessenvoetbal. Dit was voor iedereen al bekend. Je mocht de bal gooien of schieten en was je fles om ging je eerst de bal halen en vervolgens de fles rechtop zetten. Zo waren we goed afgekoeld. Later op de middag had iedereen droge kleren aan en speelden we binnen met allerlei spellen en de strijkkralen.

  

Woensdag 7 juni
Vandaag startte onze eerste les peutergym. 15 jongens en meisjes deden mee aan deze eerste les. We begonnen met het dansje van beertje, beertje en later deden we de apenstopdans. Ook de papa’s en mama’s deden goed mee! Hierna hadden we een circuit van allerlei spellen. Zo sprongen we in en uit de autobanden, kegelde we de flessen om, rolde we over het matje en klommen we door en over allerlei obstakels. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en heel hard hun best gedaan. Na het circuit danste we nog een keer het dansje van beertje, beertje en toen gingen alle kindjes weer naar huis. Volgende week komen ze weer en gaan we weer lekker bewegen met z’n allen.

  

Donderdag 8 juni
Op donderdag hebben we een leuk groepje kinderen van verschillende scholen uit Horst en Melderslo. Alle kinderen worden met de Sportstuif auto vervoerd. De auto is herkenbaar blauw en ook de medewerkers lopen in blauw tenue zodat de kinderen ons goed kunnen herkennen. Bij aankomst op locatie werden de kinderen weer ingesmeerd, aangezien het weer een beetje warmer was geworden. Gezamenlijk aten we fruit en dronken we ranja of water. Hierna was het alweer tijd voor onze activiteit. Vandaag speelden we waterslagbal en deden we watergevecht. Bij elk honk stond een emmer waar je zelf mocht kiezen welk lichaamsdeel je erin deed. Je hand, arm en sommige deden zelf hun hoofd in de emmer. De veldpartij deed haar best om de bal zo snel mogelijk af te branden. Iedereen heeft lekker kunnen rennen en zich kunnen verkoelen. Hierna mochten de kinderen watergevecht houden. Iedereen was drijfnat en ook de medewerkers konden het niet ontgelden!

  

Vrijdag 9 juni
De laatste dag van de week was weer aangebroken. De week vliegt voorbij als je het leuk hebt natuurlijk. We vinden het ook belangrijk om af te wisselen met de activiteiten. Vandaar dat de kinderen vandaag een spel in het bos speelden. Namelijk het postbodespel. In het bos waren er allerlei verschillende gekleurde blikken verstopt. Dit waren de brievenbussen. De enveloppen hadden ook allerlei kleuren. De kinderen moesten de enveloppen in de juiste brievenbus stoppen. Maar deze moest natuurlijk wel eerst gevonden worden. De kinderen hebben zich goed vermaakt.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches