Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Water-spons-vuur, buikschuiven en Jump XL in week 28 - 2023

Maandag 10 juli
Vandaag waren we druk bezig met de puntjes op de i te zetten voor de zomervakantie. Voor zo’n vakantie en zeker de zomervakantie moet er veel geregeld worden. In de vakantie doen we graag activiteiten op locatie zoals trefbal, tikspelen en allerlei sporten, maar in de vakantie doen we ook graag knutselen of bakken en maken we een uitstapje. Wanneer we dit allemaal doen en met wie wordt vastgelegd in een draaiboek. Ouders ontvangen ook een mini versie van het draaiboek met daarin de belangrijkste informatie. Een klein tipje van de sluier voor de vakantie: we gaan erop uit naar verschillende Sportstuif vestigingen, we doen vette activiteiten op de groep en maken hier en daar een leuk uitstapje. Hoe en wat blijft natuurlijk een verrassing!

  

Dinsdag 11 juli
Het weer zit in ieder geval goed de afgelopen weken. De kinderen kunnen volop genieten van leuke wateractiviteiten. Ook vandaag stond er weer een wateractiviteit op het programma. De buikschuifbaan werd uit het hok getoverd en de kinderen konden meters maken op de baan! De baan is zo’n 13 meter lang dus met een flinke aanloop komen we een heel end. Hierna speelden we nog water-spons-vuur, een variant op steen papier schaar met kaartjes met een afbeelding erop. Water versloeg vuur, vuur versloeg de spons en de spons versloeg het water. Had je verloren gaf je je kaartje af en ging je een nieuwe halen. Toen alle kaartjes op waren, werd er gekeken wie de meeste had en hij of zij had dan gewonnen. Een leuk spel waar je overal kan spelen en wat iedereen snel mee kan spelen.

  

Woensdag 12 juli
Vandaag hadden we de laatste les peutergym. Heel jammer dat het voorbij is, maar… er komen nieuwe lessen aan. In september starten we met een nieuwe reeks peutergymlessen. De inschrijvingen stromen langzaam binnen. Wees er wel snel bij want vol=vol. Veel kinderen die nu de lessen hebben gevolgd komen in september weer, dat vinden we natuurlijk erg leuk! De ochtend stond in het teken van waterspellen. Met een bekertje over het parcours en flessen om spuiten met de waterpistool. Dat laatste was het favoriete onderdeel van de ochtend. Op het eind kreeg iedereen bij het afscheid een diploma omdat ze zo goed hun best hadden gedaan! We zien de kinderen en eventuele andere kinderen graag weer terug in september. In de middag hadden we een woensdagmiddagactiviteit. Ook met allerlei waterspellen. Het parcours was een beetje moeilijker gemaakt, we speelden sponsvolleybal en spoten de flessen om. De middag eindigde in een watergevecht waarbij iedereen nat werd, ook de medewerkers van Sportstuif.

  

Donderdag 13 juli
Op donderdag was het niet zo’n warm weer dus besloten we om het bos in te gaan. De nieuwe kinderen die kwamen proefdraaien werden net als de rest eerst opgehaald bij school en aten met ons fruit en dronken ranja. Hierna werd iedereen ingespoten met deet voor de eventuele muggen in het bos. We begonnen met een potje water-vuur-spons en hierna speelden we vlaggenverovertje. Twee teams mochten de vlag verstoppen en het andere team ging die vlag zoeken. Kon je de vlag op de afgesproken plek leggen zonder getikt te worden, dan had dat team gewonnen. Werd je toch getikt dan mocht dat team de vlag opnieuw verstoppen. Terug op locatie hebben we nog een potje trefbal gespeeld. Om 17:00 uur krijgen de kinderen normaal een koekje, maar vandaag kregen ze een ijsje omdat we afscheid namen van twee meiden. Hierna gingen de kinderen naar huis en moesten ze nog een dag naar school voor de zomervakantie!

  

Vrijdag 14 juli
De laatste schooldag van dit schooljaar. Er is alweer een heel schooljaar omgevlogen. De kinderen kwamen uit school en gingen op locatie samen fruit eten en ranja drinken Omdat het de laatste dag was, werd er besloten om op uitstapje te gaan naar Jump XL in Horst. Hier hebben de jongens zich helemaal uit kunnen leven. Er werden allerlei trucjes uitgehaald  en op het eind van de middag waren ze dan ook wel een beetje moe. En dan begon de vakantie voor velen dan ook echt! Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie en tot ziens bij Sportstuif, in de vakantie of daarna!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches