Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vlaggenveroveren, superbal en levend memorie in week 2 - 2024

Maandag 8 januari
Deze maandag was het koud. Gevoelstemperatuur was zo -10. Maar we kunnen ons kleden tegen de kou. Dus na het fruitmoment zijn we lekker naar buiten gegaan. We hebben op maandag wat oudere en wat jongere kinderen. De groep hebben we voor de activiteit in tweeën gesplitst. De oudere kinderen speelden vlaggenverovertje in het bos. In twee teams werd er gestreden om de vlag te vinden. Ook had het goed gevroren dus het ijs in de sloot was bevroren. Daar hebben we ook lekker mee gespeeld. De jongere kinderen speelden allerlei tikspelen bij de kasteelruïne. Zij speelden wc-tikkertje en politie en boefje. Zo kon iedereen een activiteit doen op zijn of haar niveau. We zijn lekker een uurtje buiten geweest en gingen toen naar binnen. Daar kwamen de loom bandjes en de strijkkralen naar voren. Een klein groepje had geen genoeg gekregen van buiten spelen en bleef nog lekker voetballen.

  

Dinsdag 9 januari
Ook vandaag was de kou nog niet weg. De groep werd wederom in tweeën gesplitst. De jongere kinderen speelden levend memorie en de oudere kinderen speelden superbal. Bij levend memorie moest je in steeds op en neer rennen en mocht je twee kaartjes omdraaien. Uiteindelijk won het team die de meeste setjes had gemaakt. Hier kregen ze geen genoeg van! De oudere kinderen speelden superbal. Een variant op iemand-is-hem-niemand-is-hem. Je mocht niet lopen als je de bal had, maar mocht iedereen afgooien. Hierna hebben de kinderen nog lekker vrij buiten gespeeld. Dan komen de ballen, tennisrackets, stelten en hoepels naar buiten en maken de kinderen eigen spellen. Daarna gingen we lekker naar binnen. Rond 17:00 uur was het alweer tijd voor een koekje en werden sommige kinderen al vroeg opgehaald.

  

Woensdag 10 januari
De woensdag begon met een lunch bij aankomst. De kinderen zijn op woensdag eerder uit en eten lekker samen met ons. Tijdens het eten kletsen we wat en bespreken we net waar de kinderen over willen praten. Na het eten is het dan tijd om even zelf te spelen of om een boekje te lezen. De activiteit werd klaargezet en zodra dit klaar was konden we lekker beginnen met de activiteit. Vandaag speelden we een winterbingo. Er waren 25 plaatjes verstopt. Zowel binnen als buiten. De jongere kinderen zochten alleen de plaatjes. De oudere moesten ook op de achterkant kijken welk cijfer erop stond. Als je iets had gevonden, kwam je dit binnen vertellen en werd het afgestreept. Het ging gelijk op en uiteindelijk heeft iedereen alle kaartjes gevonden. We waren hier zo’n drie kwartier mee bezig. Het was wel koud buiten dus daarna hebben we binnen lekker een potje UNO en Monopoly gespeeld.

  

Donderdag 11 januari
De week vliegt voorbij als je het naar je zin hebt. Het nieuwe jaar is net begonnen, maar de dagen vliegen voorbij. Dat is natuurlijk een goed teken. Alle kinderen worden opgehaald met de blauwe Sportstuif auto. Ondertussen rijden we alweer met drie auto’s rond om de kinderen uit Horst en Melderslo op te halen. Na het ophalen kunnen de kinderen even vrij spelen voor het fruit eten. Tijdens het fruit eten, zitten de medewerkers bij de kinderen aan tafel en kletsen we over de dag. Na het fruit gaan we lekker naar buiten. De activiteit stond al klaar, dus we konden gelijk beginnen. We speelden vandaag tikspelen. Bij dit spel bleef je continue in beweging. Als je getikt was, moest je eerst de hoepel om de pion gooien en vervolgens een pittenzakje in de emmer gooien. Als dat gelukt was, mocht je weer meedoen. We hebben veel verschillende tikkers gehad en het spel bleef lang leuk. Daarna konden de kinderen lekker buiten spelen tot ze naar binnen mochten. Er zijn altijd kinderen die niet naar binnen willen, dat kan natuurlijk ook!

  

Vrijdag 12 januari
Het weekend stond alweer bijna voor de deur, maar ook op de laatste dag van de week maken we er een feestje van. Op vrijdag is het rustig, maar het favoriete spel is voetbal. Dit doen we dan ook regelmatig. We trappen een balletje over, mikken op pionnen en scoren op de grote goals. Na een frisse neus en veel ballen te hebben getrapt zijn we naar binnen gegaan. Eenmaal binnen hebben we ook niet stil gezeten. We zijn gaan knutselen en maakte een mooie piratenboot. Zelf knippen, kleuren/verven en plakken is iets wat de kinderen leuk vinden om te doen. Zo sloten wij de week weer sportief en creatief af. Daarnaast is Ard afgelopen week bij ons begonnen als pedagogisch medewerker. Op de socials stelt hij zich aan jullie voor!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches