Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sociaalbal, opblaasbare pannakooi en de kermis in week 38 - 2023

Wij hebben hele gezellige middagen op de BSO. Van lekker kletsen naar bewegen tot een uitstapje naar de kermis! Ben je benieuwd wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel de blog want dit wil je zeker niet missen!

Maandag 18 september

Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Horst! We halen op maandag de kinderen van 6 verschillende scholen uit Horst aan de maas. Toen we aankwamen op de locatie hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. De gesprekken over het weekend gingen vooral over de kermis want veel kinderen waren daar geweest. Vandaag is het heerlijk weer! Dus we maken gebruik van ons voetbalveld om sociaalbal te spelen. 

Bij sociaalbal is er 1 tikker. De rest rent rond. De tikker mag jou niet tikken als een bal vast hebt. Het is dus de kunst om samen te werken en snel over te gooien zodat er zo min mogelijk kinderen getikt kunnen worden.

Met de jongste kinderen doen we verschillende dansspelen zoals de apenstopdans en de konijnenstopdans. Na het bewegen mogen de kinderen vrij spelen. Om 17:00 hebben de kinderen een lekker koekje verdiend. Hierna hebben we gezelschapsspellen gespeeld.

  

Dinsdag 19 september

De ochtend beginnen we met overleggen op kantoor. Dan bespreken we met elkaar welke toffe activiteiten we kunnen doen op de BSO én kunnen we materialen mee nemen uit de loods zoals bokshandschoenen of Archery tag. Er is ons deze week één ding zeker niet ontgaan en dat is natuurlijk de kermis! Aangezien wij vaker op uitstapje gaan met Sportstuif Horst, hadden we een goed idee. Naar de kermis natuurlijk! Iedereen mocht een attractie uitkiezen waar hij of zij graag in wilden. De kinderen waren super blij! Toen we terug waren, was de middag snel voorbij. De ouders kwamen de kinderen ophalen.

  

Woensdag 20 september

Het is weer tijd voor onze peutergym! De peuters hebben deze week oefeningen zoals zaklopen, kruipen, voetballen en nog véél meer! 

Om 12:30 hebben we de kinderen uit school gehaald. Op woensdag eten we de boterhammen op bij Sportstuif. Dat is altijd super gezellig! Iedereen vraagt aan elkaar wat ze op de boterham hebben en bespreken wat ze wel en niet lekker vinden. Na de boterhammen gingen we naar buiten, want we hadden deze middag de opblaasbare pannakooi opgezet! Er werd fanatiek gevoetbald in een 1 tegen 1 wedstrijd. De zweetdruppels glijden van de hoofden af. We zijn toe aan een glaasje ranja en wat fruit. Want van al dat voetballen krijg je ook honger! Nadat de buikjes rond waren, hadden we gespeeld met de strijkkralen en de klei. Toen de kinderen werden opgehaald vertelden ze enthousiast wie er had gewonnen tijdens het duel.

  

Donderdag 21 september

In de middag zetten Laura en Maxime al het speelgoed klaar op de BSO zodat de kinderen meteen kunnen spelen als ze er zijn. Vanmiddag hebben er een aantal kinderen een proefmiddag bij Sportstuif Horst. Wist je dat je 2 proefmiddagen gratis kunt aanvragen? Zo kunnen de kinderen een indruk krijgen van de dingen die we op onze sportieve buitenschoolse opvang doen! Het weer was regenachtig vandaag maar ook al is het weer minder, bewegen doen wij evengoed! Wij hebben namelijk een fijne overkapping waaronder ook (sport)spellen gespeeld kunnen worden. Vandaag spelen we het spel schipper mag ik over varen.

Dit is een tikvariant. Er zijn boeven op het schip. De schipper wil niet dat de boeven de schat meenemen. Als de boeven worden getikt op de boot, moeten de boeven de schat terug geven aan de schipper. Wanneer de boeven niet zijn getikt door de schipper mogen ze de schat houden. Het spel is aflopen als de schatkist helemaal leeg is.

  

Vrijdag 22 september

Yes!! We staan weer klaar om de kinderen op te halen met onze blauwe Sportstuif auto’s. Vanmiddag spelen we samen met Sportstuif Venray MHCV. We eten samen fruit en drinken samen ranja. Het is gezellig om met andere kinderen te spelen. Ze vragen aan elkaar hoe hun ‘eigen’ Sportstuif eruit ziet en wat er allemaal te doen is. Wij hadden een uitje op het programma staan! Wij zijn lekker naar een speeltuin geweest. Namelijk naar speelvlak vlakwater! Deze speeltuin lag in het bos en er was van alles te beleven. Lekker klimmen, klauteren en glijden. De pedagogisch medewerkers deden natuurlijk ook mee! Toen we terug waren bij Sportstuif Horst, zijn we even tot rust gekomen met een kleurplaat. Van al dat spelen wordt je soms ook een beetje moe. Maar goed dat het weekend is, zodat de kinderen kunnen opladen. Fijn weekend allemaal!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches