Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaasspellen, steen-papier-schaar estafette en pepernotenstoelendans in week 48 - 2023

Maandag 27 november
Het weekend vloog weer voorbij. Na schooltijd werden de kinderen met de bekende blauwe auto’s opgehaald op verschillende scholen. Onderweg werd er flink gekletst over Sinterklaas. Iedereen had hem nu ondertussen wel ergens gezien; in het dorp of bij papa/mama op het werk. Deze maandag was het weer niet helemaal top maar gelukkig konden we wel even naar buiten voor een steen-papier-schaar estafette. In twee teams probeerde je zoveel mogelijk mensen van je eigen team aan de overkant te krijgen. Je sprong in de hoepels naar de overkant en zodra je iemand tegen kwam, speelde je een potje steen-papier-schaar. De winnaar mocht door met springen en de verliezer sloot weer achteraan. Was je aan de overkant en had je gewonnen dan kreeg je een punt voor je team. Er werd fanatiek meegedaan. Daarna gingen we naar binnen en speelde we nog een potje pepernotenstoelendans. Het principe van stoelendans is hetzelfde, alleen moest je nu een pepernoot pakken als de muziek stopte. Ook hier werd fanatiek gestreden. Daarna kreeg iedereen uiteraard een paar pepernoten. Daar waren ze blij mee 😉

  

Dinsdag 28 november
Op dinsdag was het gelukkig wel droog en konden we onze energie lekker kwijt. Het was koud maar met een dikke jas en leuke spellen kregen we het wel warm. Vandaag speelden we allerlei Sinterklaasspellen. Zo speelde we pepernoten jeu de boules. Je moest proberen je pepernoot zo dicht mogelijk bij de open haard te gooien. Ook speelde we het chocolademuntenspel. Hierbij probeerde je zo snel mogelijk de munten door te geven met een wasknijper. Eerst met de hand, later met de mond. Dat werd al een beetje moeilijker. Het laatste spel wat we speelde was pepernoten sjoelen. Er werden flink punten gescoord. Ondanks het lekker spelen was het toch wat fris en besloten we binnen nog een potje pepernotenstoelendans te doen. De rest van de middag konden de kinderen vrij spelen. Veel van hen knutselde aan de schoen voor Sinterklaas want die mocht deze week gezet worden!

  

Woensdag 29 november
Op woensdagochtend hebben wij altijd peutergym in Sporthal de Berkel. Tot en met 20 december duurt deze reeks. Hierna wordt er een nieuwe reeks gepland. De peuters kunnen hier van alles ontdekken zoals klimmen, klauteren, springen en gooien en vangen. Ook wordt er altijd gedanst en spelletjes gedaan met de papa’s en mama’s. Aan de gezichtjes te zien vonden de kinderen het heel leuk. In de middag haalden we een groep kinderen op van school. Zij hadden een korte dag en aten hun lunch bij ons. Dit is altijd gezellig omdat we dan ook wat kunnen kletsen over de dag en over Sinterklaas natuurlijk. In de middag stond er een woensdagmiddagactiviteit gepland waar verschillende kinderen zich voor hadden opgegeven. Vandaag speelden we namelijk een echte Escape room. Op locatie waren allerlei opdrachten verstopt en de spionnen moesten deze oplossen om ervoor te zorgen dat de bom niet af zou gaan. We klommen door lazers, maakten moeilijke raadsels en schreven in geheimtaal onze namen op. Het was een geslaagde middag met veel blije gezichtjes!

  

Donderdag 30 november
De week gaat snel als je het naar je zin hebt. Het was zo weer donderdag. De kriebels voor Sinterklaas worden langzaam wat groter en hier hebben we natuurlijk op ingespeeld. Vandaag speelden we pepernotenrace. Buiten was een parcours uitgezet met een slalom, autobanden, hoepels en pionnen. In twee teams werd er gestreden. Je mocht telkens maar één pepernoot meenemen over het parcours. Was je klaar dan legde je de pepernoot in het bakje aan de overkant. Op dat moment mocht iemand anders van je team startten met rennen. We hadden de klok op 5 minuten gezet en na die 5 minuten keken we, wie de meeste pepernoten had verzameld. Zo speelden we meerdere rondes. Iedereen deed fanatiek mee en hielp elkaar. Daarna speelden we nogmaals de pepernotenstoelendans. Zo had iedereen die activiteit een keer gehad. Én sommige wel vaker, maar dat was gelukkig geen straf. Ook werd er binnen geknutseld aan de schoen, gekleid en met de lego gespeeld. Wederom een geslaagde dag!

  

Vrijdag 1 december
De laatste dag van de week was alweer aangebroken. Op vrijdag is het nog niet zo druk bij Sportstuif. Er is nog plek op elke dag en géén wachtlijst! Dus mocht u interesse hebben of informatie willen, dan kunt u altijd contact opnemen via horst@sportstuif.nl of 06-26358467.
Vandaag hadden we de schoen geknutseld en een potje voetbal gespeeld. De schoen moest eigenlijk ook wel deze week af dus iedereen heeft de kans gehad om eraan te werken. Zo staan er veel schoentjes en hopen we dat deze nog gevuld gaan worden! Zodra de schoen klaar was gingen we even lekker naar buiten om een potje te voetballen. Even de energie eruit! Zo sloten wij de week af en zijn benieuwd wat volgende week ons brengt! Wij wensen iedereen alvast een fijn Sinterklaasfeest toe op 5 december!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches