Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietenpret, stand in de mand en estafette in week 47 - 2023

Maandag 20 november
De eerste dag van de week viel een beetje in het water. Het regende de hele dag. Maar gelukkig was het heel even droog toen wij naar buiten gingen. Vandaag gingen we weer een keer naar het bos. Dat was alweer even geleden. We begonnen met een potje tien tellen in de rimboe. Ondertussen kon de andere activiteit klaargezet worden. We speelden ook kwartet in het bos. Verspreid in het bos lagen vier hoepels met vier materialen. In vier groepjes werd er gestreden. Als één groepje vier van dezelfde materialen had gevonden zonder getikt te worden, dan had dat team gewonnen. We hebben een paar potjes kunnen spelen maar toen ging het weer heel hard regenen. We zijn toch lekker naar binnen gegaan en hebben gekleurd, met de lego gespeeld en monopoly gespeeld.

  

Dinsdag 21 november
Vandaag was het beter weer. En de kinderen hadden ondertussen allemaal Sinterklaas al gezien bij de intocht in hun eigen dorp. Daar bleven ze natuurlijk vol van. Ook was ons gemaakte verlanglijstje vandaag helemaal klaar. Iedereen mocht iets noemen wat hij/zij graag op de BSO zou willen hebben. Er werden veel dingen opgenoemd, nu maar afwachten wat Sinterklaas daarmee gaat doen!
We konden deze middag lekker naar buiten en dat hebben we ook gedaan. We speelden stand in de mand. Een spel wat wij en ook veel ouders vroeger ook al speelden. Zodra de bal gegooid was en de noem geroepen was moest je zo snel mogelijk wegrennen. Als diegene de bal te pakken had riep hij/zij zo snel mogelijk ‘stop’. Dan mocht je niet meer verder rennen. Werd de bal tussen jouw benen gegooid, dan mocht jij de bal weer in de lucht gooien. Daarna mocht iedereen lekker vrij spelen buiten. Het laatste uurtje waren we binnen en werd er flink met de strijkkralen gespeeld.

  

Woensdag 22 november
Vandaag hadden de kinderen die op de BSO zitten geluk, zij mochten namelijk mee naar de Pietenpret in Sporthal de Berkel in Horst. In de sporthal waren zo’n 50 kinderen aanwezig die zich hadden opgegeven. Er waren allemaal verschillende pietenspellen opgezet. Zo klom je over daken en gooide je pakjes in de schoorsteen. Maar je kon ook sjoelen met pepernoten en springen op het springkussen. Als verrassing kwamen er ook nog twee pieten kijken hoe goed de kinderen aan het sporten waren. Ze deden ook nog mee en kregen natuurlijk pepernoten! Het was een geslaagde dag. Veel kunnen sporten, spelen met andere kinderen kunnen spelen! Op naar volgend jaar!

  

Donderdag 23 november
Deze donderdag was het rustig op de BSO. Maar ook als het rustig is, spelen we een activiteit die aansluit bij de kinderen die aanwezig zijn. Eerst mocht iedereen even vrij spelen totdat de activiteit klaargezet was. Vandaag speelden we estafette. Bij een estafette strijd je in twee teams tegen elkaar. Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen zoals slalommen, door de autobanden lopen en rondjes draaien rond de pion. Als je klaar was tikte je degene na jou aan, dan mocht hij/zij starten met lopen. Het team dat als eerste allemaal klaar was, had gewonnen.

  

Vrijdag 24 november
Ook op vrijdag is het rustig, maar we maken er altijd een feestje van. Zo hadden we vandaag een knutselactiviteit omdat het weer niet helemaal mee zat. We maakten namelijk de stoomboot van Sinterklaas. Van wc rollen en papier, watten en wat touw en de mooie schilderkunsten van de kinderen, kwamen er hele mooie boten tevoorschijn. Maar er zaten ook mooie strijkkralenwerkjes bij! Deze konden ze natuurlijk mee naar huis nemen om te laten zien of misschien wel bij de schoen neer te zetten.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches