Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernotenrace, 5 december middag en olifantenjagers in week 49 - 2023

Maandag 4 december
Dé dag voor Sinterklaas. Kinderen kwamen allemaal gespannen uit school want Sinterklaas zou morgen komen en er was natuurlijk nog een hoop niet geregeld op school. Ook de schoenen bij Sportstuif waren nog niet gevuld dus er hing wel wat spanning. Om al die spanning en energie eruit te krijgen gingen we lekker naar buiten voor een pepernotenrace. Deze activiteit is afgelopen dagen meerdere keren aangeboden zodat iedereen de Sinterklaasspellen mee zou krijgen. We hadden een mooi parcours uitgezet waarbij je in de hoepels moest springen, een rondje moest draaien op de autoband, moest slalommen en moest draaien rond de pionnen. Bij het eind legde je de pepernoot op het bordje. Na 3 minuten keken we welk team de meeste pepernoten had verzameld. Zo speelden we meerdere potjes dat de verliezer ook een revanche kon krijgen! Daarna hebben we binnen nog pepernoten jeu de boules gespeeld. Wie kon de pepernoot zo dicht mogelijk bij de openhaard gooien. Dat was nog moeilijker dan het lijkt!

  

Dinsdag 5 december
Vandaag was het dan eindelijk zo ver, 5 december. De kinderen kwamen vrolijk uit school want Sinterklaas of pieten waren op school geweest. Ook Sportstuif Horst was niet vergeten door de Sint. Alle schoentjes waren gevuld en er lagen twee brieven klaar voor de kinderen. Pakjes openen was dan ook de activiteit. Maar in de brief stond dat de kinderen eerst 8 gouden chocoladenmunten moesten zoeken. Die waren wel heel goed verstopt door de pieten. Ze lagen hoog en laag en onder verschillende spullen. Toen we de 8 munten hadden gevonden kregen de kinderen een rebus die ze leidde tot de cadeaus. De uitkomst van de rebus was: ‘De cadeaus liggen in het buitenhok’. De kinderen weten precies waar dat is en rende naar buiten. Alle cadeaus werden naar binnen gedragen en in een kring hebben we alles om de beurt open gemaakt. Zo kregen we een nieuwe bal, dino’s, barbies, stiften, skatebord, knikkerbaan en nog veel meer moois. Na het openen mochten de kinderen natuurlijk spelen met het nieuwe speelgoed!

  

Woensdag 6 december
Op 6 december hebben veel scholen een studiedag zodat kinderen met de gekregen cadeaus kunnen spelen. Ook de kinderen die bij Sportstuif kwamen voor de studiedag konden met de nieuwe cadeaus van de BSO spelen. In de ochtend hebben we dit ook gedaan. Later op de ochtend zijn we naar Arcen gereden voor een potje glowgolf. Voor de kinderen was dit nieuw en ook een nieuwe locatie. Er waren 18 holes en er zaten verschillende niveaus in. Hier hebben we ons prima vermaakt! Daarna hebben we gezamenlijk geluncht en werden de kinderen al vroeg opgehaald om ook thuis weer verder te spelen met het speelgoed. Zo konden wij nog wat doorwerken op de BSO om dingen af te ronden. Ook hebben we een start gemaakt met de activiteiten voor kerst en de kerstvakantie, want die staat ook alweer voor de deur.

  

Donderdag 7 december
Op donderdag kwamen de begeleiders uit Cuijk ons een handje helpen. Zij zijn net gestart en voor de kinderen die daar zijn is het ook leuk om met andere kinderen te spelen. Voor ons is het ook leuk als er nieuwe kinderen komen spelen. Zij verzorgde vandaag ook de activiteit. Vandaag speelden we olifantenjacht en kingen. Op donderdag is de groep verdeeld qua leeftijd dus proberen we altijd iets te bedenken wat leuk is voor de jongere en oudere kinderen. Bij de olifantenjacht stonden de tikkers buiten het veld met een bal. Zij konden de kinderen (olifanten) afgooien. In het veld moest je dus goed opletten waar de jagers stonden. Was je geraakt dan moest je even langs de kant, maar niet lang gelukkig. In de middag hebben we nog lekker vrij buiten gespeeld en binnen mooie tekeningen gemaakt.

  

Vrijdag 8 december
Op vrijdag zijn we op kerstbomenjacht geweest. De groep is nog klein op vrijdag dus ergens naartoe gaan is dan sneller gedaan. We zochten een mooie kerstboom uit. Op locatie is het ook al heel mooi versierd door de vrijwilligers van de vereniging. Er hangen mooie lampjes en andere decoratie. Ook staat de kerstboom al. In de middag hebben we nog lekker een potje voetbal gespeeld en binnen gekleurd en met de strijkkralen mooie dingen gemaakt. Nog twee weken en dan is het alweer kerstvakantie. De tijd vliegt soms.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches