Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, archery tag en een voetbal clinic! Week 12 - 2023

Maandag 20-3

Het weekend is voorbij gevlogen! De maandag ochtend beginnen we met peutergym geven in Geldrop! Het weer was vies maar dat houdt ons zeker niet tegen! Binnen mochten de kinderen een parcours afleggen. We kruipen door een tunnel, lopen over de stapstenen, springen van de tafel en gooien met een bal door de hoepel. Super knap! Nu denk je misschien springen van de tafel?! is dat niet gevaarlijk voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar? Geen paniek, mochten de kinderen begeleiding nodig hebben dan krijgen ze die uiteraard. Als kinderen het spannend vinden geven wij de kinderen een of twee handen. We stimuleren de kinderen om het zelf te proberen omdat risicovolspel super belangrijk is! Zo leren kinderen hun eigen grenzen kennen en ze kunnen hun eigen grenzen verleggen.

In de middag werkt Laura achter de schermen op kantoor in Asten. 

Dinsdag 21-3

De dag begint op kantoor in Asten, want op dinsdag hebbben wij altijd een vestigingmanagers overleg. Hierin bespreken we belangrijke protocollen zoals de meldcode. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij Sportstuif Horst op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in de kinderopvang. Het hele team wordt ervan op de hoogte gesteld! 

Op dinsdagmiddag helpen we Sporstuif Deurne Aventurijn nog een handje. We haalden de kinderen op in onze fel blauwe auto's. Toen iedereen uit school kwam hebben we eerst fruit gegeten met een bekertje ranja. Aan de tafel werd de schooldag besproken. Sommige kinderen hadden een spreekbeurt gehad, hierover werden de ervaringen gedeelt. Iedereen had weer genoeg energie om lekker buiten te gaan spelen! Vandaag was de activiteit levend stratego. Ieder kind kreeg een kaart waarop stond omschreven welke kaartjes hij of zij kon verslaan. Als je een kindje tikt moet je het kaartje aan elkaar laten zien 1 kindje wint en het andere kindje geeft het kaartje. Op deze manier kom je steeds dichterbij de vlag van de tegenstander. Want wie de vlag vind, die heeft gewonnen! Deze keer waren de vlaggen we heel goed verstopt dus duurde het even voordat er een winnaar was.

Na al dat bewegen hadden de kinderen een koekje verdiend. Hierna mochten ze vrij spelen. Je kon vanalles kiezen. Bordspellen, kleuren, in de gymzaal, boekje lezen of bouwmateriaal. Sportstuif is meer dan alleen maar sporten!

  

Woensdag 22-3

Er is een studiedag in Deurne! Deze studiedag hebben wij een sportieve planning bij BSO Sportstuif Deurne Aventurijn. In de ochtend hebben we een voetbal clinic op de voetbal velden van Deurne. Er werden partijtjes gespeeld, technieken geoefend, reactievermogen werd getest en het krokodillenspel werd gespeeld.

 

In de middag gingen we weer terug naar BSO Sportstuif Horst want het was tijd voor ons eerste woensdag middag activiteit (WMA)! Deze WMA stond archery tag op het programma. We speelden ook voetbal en deden spellen zoals kat en muis. Wil jij ook een keer aansluiten bij een WMA? Neem dan gerust een kijkje op https://samenbijsportstuif.nl/horst en schrijf je snel in!

Donderdag 23-3

Bij Sporstuif hebben we meer als een BSO. We stimuleren ook kinderen van 2 tot en met 4 jaar in de ontwikkeling. In de ochted geven we peutergym in Geldrop. Maar dat niet alleen! Wist je dat wij ook pleinspelen organiseren bij basisscholen?

Donderdag middag helpen we Sporstuif Deurne Aventurijn weer op de BSO. Het was wisselvallig weer! Tussen de buien door hebben de kinderen vrij buiten kunnen spelen. Onder andere gingen we touwtje springen, basketballen, in de zandbak spelen en pingpongen. Toen kwamen er hele donkere wolken aan... wij hebben snel onze spullen opgeruimd en hebben de activiteit ietsjes moeten aanpassen. De kinderen hebben gedanst met Justdance! Wie o wie had de beste dansmoves? Waren het de kinderen of de mederwerkers van Sporstuif? Het was een echte dance battle!

Vrijdag 24-3

De vrijdag gebruiken we tot nu toe om alles voor te bereiden voor volgende week!

Fijn weekend allemaal!

 



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches