Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend kwartet, kleuren verplaatsen en fopbal in week 27 - 2023

Maandag 3 juli
Wisten jullie dat Sportstuif Horst steeds meer aan het groeien is? Na de vakantie gaan er nog meer kinderen starten en daar kijken wij natuurlijk naar uit. Voor elke dag is er nog plek, dus mocht je geïnteresseerd zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ook voor vragen zijn wij 5 dagen per week bereikbaar. Maar omdat er steeds meer kinderen van verschillende scholen komen, is het voor ons ook fijn dat er een tweede auto is bijgekomen. In de toekomst gaan we ook kinderen ophalen in de Meterik, dus het is fijn dat we zo snel bij de kinderen kunnen zijn en dat iedereen mee kan!

  

Dinsdag 4 juli
Vandaag was het lekker weer, maar het begon al wat warmer te worden. Met het ophalen gingen alle ramen open zodat de wind lekker door de auto heen ging! Bij Sportstuif aangekomen gingen we gezamenlijk fruit eten en ranja drinken. Even een momentje van rust om daarna lekker met de activiteit aan de slag te gaan. Vandaag speelden we namelijk levend kwartet. In twee teams probeerden we materiaal te verzamelen. Elk materiaal lag vier keer in het midden  in de hoepel. Er waren twee tikkers die iedereen mochten tikken die iets probeerden te pakken. Als alle materialen op waren er je had geen kwartet dan mocht je bij het andere team gaan stelen. Wanneer je vier dezelfde materialen had, mochten die niet meer afgepakt worden. Zo speelden we tot alle materialen verzameld waren.

  

Woensdag 5 juli
Op woensdagochtend sporten wij altijd met een hele leuk groep peuters. Deze kinderen komen al een tijdje en deze reeks zit er helaas bijna op. We willen graag na de zomervakantie weer starten met een nieuwe reeks peutergymlessen, maar we wachten nog op een data. Hou de socials goed in de gaten, want daar maken we bekend wanneer de lessen starten en hier kun je je dan ook inschrijven. Vandaag hadden we de één na laatste les van deze reeks. We hadden allerlei spellen klaargezet. Voor we hieraan konden beginnen, startten we met het liedje ‘beertje beertje’. De kinderen kennen dit liedje en weten ook dat we hier mee beginnen en eindigen. De spellen varieerde van klimmen, balanceren, mikken tot skippyballen. De kinderen groeien steeds meer, durven meer en hebben gelukkig nog altijd plezier!

  

Donderdag 6 juli
De warmte kwam er weer aan en dat was te merken vandaag. Niet erg, want hier kunnen we natuurlijk altijd op inspelen. Bij aankomst even uitgerust tijdens het fruit eten en daarna hadden de kinderen even tijd voor zichzelf om te spelen omdat de activiteit klaar gezet werd. Het spel van vandaag was kleuren verplaatsen.

De kinderen kende het spel niet, maar het is een eenvoudig spel wat snel duidelijk is, dus we konden snel spelen. Bij kleuren verplaatsen liggen er in een vierkant, vier vakken met verschillende kleuren. De kinderen worden over drie van de vier vakken verdeeld. Dus een vak blijft vrij. Er is een tikker. De tikker noemt een kleur. Sta jij in het vak van die kleur die genoemd wordt, dan moet jouw groepje rennen naar de kleur die vrij is. Wordt je getikt dan ben jij de tikker en sluit de tikker aan bij het groepje. Het spel bleef lang leuk, want je mocht vaak rennen en er was steeds een andere tikker. Hierna dronken we wat want we hadden het warm gekregen. Daarna speelden we nog fopbal en maakten we een mooi schilderij van stoepkrijt.

  

Vrijdag 7 juli

Op de laatste dag van de week zijn we in de bossen opzoek gegaan naar beestjes. In de Kasteelse bossen zijn veel plekken waar kinderen zich kunnen vermaken. In de bossen, bij het strand en bij de dierenweide. Vandaag gingen we niet naar geitjes opzoek maar naar beestjes die in het bos leefden en drie keer raden wat wij vonden… pissenbedden, zelfs een hele familie. We moesten goed zoeken maar hebben allerlei beestjes gevonden. Zo sloten wij de week af en kijken uit naar de komende week! Voor de kinderen de laatste week voor de zomervakantie!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches