Omdat deze locatie bij het bos ligt kunnen de kinderen lekker in het bos spelen maar ze doen ook super leuke activiteiten op het veld!

Eefje Eefje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie week 1 - 2023

De eerste week van de kerstvakantie. We hebben verschillende uitstapjes, genieten van de natuurlijk omgeving en bakken erop los! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Woensdag 27 december

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad! Wij hebben ook zeker niet stil gezeten met de feestdagen want wij waren aanwezig bij de kasteelloop. Er waren verschillende kinderen die 1 kilometer rende vanuit Sportstuif Horst door de kasteelse bossen heen! Ze deden het erg goed en zijn allemaal over de finish gekomen.

Deze dag hebben wij ook gebruikt om achter de schermen te werken. Zo gingen we naar de plus om de kerstballen actie op te halen. Er waren heel wat briefjes ingevuld! Twee mensen hadden het goede antwoord gegeven, namelijk 58 kerstballen! Jos van Ras is de gelukkige winnaar van ons prijzenpakket! We wensen hem er veel plezier mee.

Donderdag 28 december

Op de eerste dag van kerstvakantie hebben we veel leuke activiteiten gedaan. De kinderen zijn van 7:30 tot 18:30 welkom bij ons. Tijdens het fruit moment wordt er verteld over de feestdagen. Een aantal kinderen hebben geschaatst in het dorp, lekker gegeten en er zijn zelfs kinderen naar het circus geweest! Ze hebben genoten van de vrije dagen maar hadden ook weer zin om naar Sportstuif te gaan. Toen het fruit op was, zijn we gaan spelen in het bos. Een deel van de lichtjes toch stond nog in het bos dus wij besloten om de lampjes route nog een keer te volgen. We kwamen van alles tegen. Cadeautjes, potjes met lampjes, hartjes, dennenappels en zelfs spekjes! Ja je leest het goed. Wij kregen een zak spekjes van de vrijwilligers die alles aan het opruimen waren. Wij hielpen hun een handje mee en hierna kregen wij een zakjes spekjes. Yummie! Tussen de wandelroute door deden wij verschillende spelletjes in het bos. We deden verstoppertje, tikkertje en vlaggen verovertje! Het was een dolle boel

In de middag zwengelen we de oven aan. We gaan iets bakken vandaag! De kinderen mochten kiezen wat ze leuk vonden om te maken. Ze kozen voor knak worstjes in bladerdeeg, dus zo gezegd zo gedaan. Toen de knakworsten uit de oven waren hebben we er natuurlijk een geproefd. Op een vakantie dag hebben de kinderen ook tijd om zelf te kiezen wat ze willen doen. Ze speelden met de kapla, lego, stiften en loom bandjes.

Het is tijd voor het tweede fruit moment van de dag! Er wordt weer lekker gekletst en de kinderen zijn benieuwd naar de volgende activiteit. De laatste activiteit is een kerstmannen race. Buiten verstopten we allemaal kerstmannen. Wie als eerste de 10 kerstmannen had gevonden wint! Het was een heerlijke vakantie dag met veel beweging maar ook genoeg rust momenten voor de kinderen.

  

 

Vrijdag 29 december

In de ochtend hebben we een uitstapje gepland. We gaan namelijk naar Leurs! De hele winkel was in winterse sfeer. We zagen ijsberen, pinguïns, uilen en de kerstman natuurlijk! Aan het einde van de winkelroute hebben we gespeeld in de binnen speeltuin en drinken we ranja. Toen we terug waren bij Sportstuif Horst, gingen we boterhammen eten met een glaasje melk en wat groente. Tijdens het eten werd er door de kinderen verteld wat ze gaan doen met de jaarwisseling. Na de boterhammen hebben we een rust moment voor de kinderen en zetten we even de televisie aan.

We hebben weer genoeg energie om aan ons volgende activiteit te beginnen. Namelijk appelflappen bakken! We snijden de appels, doen er kaneel en suiker bij. Een beetje roeren en voilà de vulling is klaar! De appelflappen gaan in de oven en nu moeten we even wachten. Maar dat wachten duurt altijd heel lang 😉

In de tijd dat de appelflappen in de oven zitten, gaan wij lekker buiten spelen. We gaan voetballen, lummelen en spelen met het basketbalnet. We sluiten de dag af met het kleuren van verschillende kleurplaten.

Fijne jaarwisseling allemaal!  

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches