Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Doeljagerbal, politie en boefje en eierenrace in week 43 - 2023

Maandag 23 oktober
De herfst is echt aangebroken. Het weer is niet meer zo zonnig als afgelopen weken. Gelukkig maakt dat voor ons niet uit en gaan we eigenlijk altijd naar buiten voor de activiteit. Vandaag speelden we in twee groepen. De jongere kinderen speelden politie en boefje en de oudere kinderen speelden buskruit. Op het eind speelde we nog een potje buskruit met iedereen.

Bij buskruit mag je je verstoppen en moet de zoeker de bal ophalen en terugleggen op de afgesproken plek. Tijdens het spel mag de bal drie keer weggeschopt worden. Dan zijn alle kinderen die gevonden waren weer vrij! Iedereen kan meedoen en de jongere kinderen gingen samen verstoppen met de oudere kinderen. Een goede samenwerking deze maandag.

  

Dinsdag 24  oktober

Vandaag had het zo hard geregend dat we even niet op het veld gingen spelen. We speelden op het verharde stuk ook weer in twee groepen. De jongere kinderen hadden een eierenrace voor de boeg en de oudere kinderen speelden teambal. In twee vakken mocht je de bal overgooien. Stond iemand van jouw team in het vak en werd de bal gevangen, dan had een punt voor je team gewonnen. Zo ging het spel heen en weer. De bal mocht gegooid, gerold of gestuiterd worden. De jongere kinderen gingen snel over het parcours met de pingpongbal op de lepel. Ze vlogen over de hindernissen heen!

  

Woensdag 25 oktober
Deze woensdag stond er weer een woensdagmiddagactiviteit op de planning. Een keer in de maand organiseren we een woensdagmiddagactiviteit. Dan kunnen alle kinderen van 4-12 jaar uit de gemeente Horst aan de Maas, gratis meedoen. Vandaag hadden we een leuke groep kinderen van basisschool de Twister die langs kwamen. Voor vandaag stond Expeditie Sportstuif op de planning. We speelden Expeditie Robinson na met allerlei proeven zoals touwtrekken, samenwerkingsproeven een estafette en een voel/eetproef. Het weer zat niet mee en noodgedwongen werd de expeditie onder de overkapping gespeeld, maar dit mocht de pret niet drukken! Het was een hele gezellige middag.

  

Donderdag 26 oktober
De laatste dag van deze week waarin we kinderen op de groep hadden. Voor vandaag hadden we een sport en een knutselactiviteit op de planning. Na het fruit eten gingen we lekker met z’n allen naar buiten. Het zonnetje scheen dus we begonnen met de jas aan, maar als snel ging die weer uit. Niet gek wan we hebben hard gerend. Vandaag speelden we doel jagerbal. In een vak mocht de tikker proberen zoveel mogelijk kinderen te tikken. Als je getikt was, mocht je even op de bank wachten. De kinderen die nog over waren moesten proberen de bal door de hoepel te gooien, dan was iedereen weer vrij. Door samen te werken en over te gooien lukte dit goed! Daarna zijn we binnen glazen potjes gaan versieren voor de Halloweenbingo van aanstaande dinsdag. Die komen goed van pas als het al zo vroeg donker wordt!

  

Vrijdag 27 oktober
Achter de schermen zijn we druk bezig met voorbereidingen van volgende week. Deze week staat namelijk in het thema van Halloween. Doordeweeks organiseren we extra activiteiten. Dit kunnen knutselactiviteiten zijn, maar ook bakken en we gaan zelfs pompoenen uithollen. Op 31 oktober organiseren we van 18:00-19:00 uur een halloweekbingo in de Kasteelse bossen. Alle kinderen van de BSO zijn welkom en mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen. Zo wordt komende week dus extra leuk!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches