Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Card challenge, stand in de mand en naar de kinderboerderij in week 46 - 2023

Maandag 13 november
De week had weer een nieuwe start. Voor veel kinderen spannend want deze week zou ook het Sinterklaasjournaal weer beginnen. Altijd een spannende tijd! Kinderen werden van school gehaald met de blauwe auto’s en begonnen gelijk te vertellen dan het nog maar even duurt voor Sinterklaas in het land zou komen. Na het fruit eten was het tijd voor de dagelijkse activiteit. Helaas was het weer minder goed, maar gelukkig hebben we een overkapping waar we met veel regen ook lekker kunnen bewegen. Vandaag speelden we een estafette in twee teams. Van slalommen, door de band heen en natuurlijk hard rennen zodat de volgende kon starten. Daarna hebben we binnen nog lekker gekleurd, met de lego gespeeld en spelletjes gedaan! Een fijne eerste dag van de week.

  

Dinsdag 14 november
Ook vandaag zat het weer niet mee. Op het schoolplein van de Weisterbeek was zelfs een gedeelte afgezet omdat er zo’n grote plas lag. Met paraplu’s en regenjassen gingen we de auto’s in. Aangekomen bij Sportstuif allemaal de natte kleren uit en aan het fruit. Tijdens het fruitmoment proberen we altijd leuke gesprekken te voeren en te vragen wat er allemaal gebeurd is in het weekend of op school. Vandaag was de activiteit een card challenge.

Bij dit spel wordt er gerekend, samengewerkt en gegooid en gevangen. In twee teams wordt er gestreden. Beide teams mogen een kaart komen halen. Het aantal wat op de kaart staat, moet je proberen over te gooien. Is het gelukt, haal je een nieuwe kaart. Dit gaat door tot alle kaarten op zijn. Dan mag je daarna met je team alle kaarten op gaan tellen. Het team met de meeste punten wint. Een leuk spel waarbij er veel samengewerkt moet worden!

  

Woensdag 15 november
Op woensdag zijn de kinderen eerder uit van school. Dan komen ze rond lunchtijd bij ons aan. Dan eten we gezamenlijk en kletsen we over de dag. Daarna hebben de kinderen even tijd gehad om iets voor zichzelf te doen. De een wil lekker zitten en een boekje lezen en de ander gaat liever kleuren. In de middag zijn we als activiteit naar Venlo geweest, naar kinderboerderij Hagerhof. Bij aankomst stond er dat ze schapen een ziekte hadden waardoor we die niet mochten voeren. Dit mocht de pret niet drukken want er waren nog geitjes, een paard en ezel die wel gevoerd mochten worden. Daarnaast was er genoeg tijd om te spelen in de speeltuin en met de waterpomp. In Horst goot het, maar in Venlo was het gelukkig droog. We hebben ons hier prima vermaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!

  

Donderdag 16 november
Op donderdag hadden we een collega die ons kwam uithelpen. Ferd van Sportstuif Cuijk kwam een dagje bij ons werken. Hij had ook de activiteit voorbereid voor vandaag, namelijk kamelenrace en stand in de mand. Bij de kamelenrace moest je in de hoepel gooien en dan mocht je een plaatsje opschuiven. Om de beurt, in twee teams. Tot het winnende team in de laatste hoepel had gegooid. Daarna speelden we nog een potje stand in de mand. Een spel waarbij je moet rennen en mikken door de benen. Iets was ze vroeger al speelden en wat nu nog steeds gespeeld wordt. Daarna gingen de kinderen binnen weer verder met de geprinte kleurplaten. Ook voor Sinterklaas natuurlijk, want dat duurde toen niet meer lang!

  

Vrijdag 17 november
De laatste dag van de week was weer aangekomen. Maar ook vandaag hebben we niet stil gezeten. Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten want vandaag was het gelukkig droog! We speelden politie en boefje en een potje voetbal. De politie ving de boef en later ook andersom 😉
We zitten op de locatie waar een voetbalveld ligt dus een potje voetbal op zijn tijd kan natuurlijk niet ontbreken. We sloten de week lekker af en zijn benieuwd naar de verhalen over Sinterklaas aankomende maandag.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches